sunnuntai 2. huhtikuuta 2023

Migreenin sävyttämää treenielämää

 


Kaksi viikkoa on hurahtanut vauhdilla. Olen tuskaillut niin lumisateita, jäisiä teitä kuin viittä migreenikohtausta. Mutta lopultakin aurinko tuli esiin, ja ainakin seuraava viikko pitäisi olla näin kaunista. Kivaa!

Viime viikolla oli viisi treenipäivää. Urheilu alkoi tiistaina, kävelin töiden jälkeen 52 minuuttia / 5 km / 127. 

Keskiviikkona olin Nokialla töissä, koska eksymisen vaara kävellen olisi suuri niin tein samoin kuin edellisen Nokian reissun jälkeen, matkustin bussilla Tesomalle ja kävelin sieltä kotiin. 1 h 10 min / 6,9 km / 131. Paljon oli muhjua ja jäätä tiellä, jonkin verran myös sulaa. 


Torstaina oli yhä junalakko, tulin illalla lautakunnan kokouksen jälkeen työkaverin kyydillä Tampereelle. Jäin matkasta Järvensivulla, juoksin sieltä kotiin, 29 minuuttia / 3 km / 141. 

Perjantaina kroppa tuntui jumiselta, tein GoGon Treenikirjastosta tunnin mittaisen liikkuvuus-venyttelyn. 

Lauantaina kävin salilla pyöräilemässä tunnin / 21,1 km / 118. Pääsin matkaan vasta iltapäivällä viideltä, sillä aamulla iski migreenikohtaus. Särky meni ohi, mutta lääkeväsymys vaati päiväunet pari tuntia myöhemmin. Salille lähdin kun olo oli hyvä, ja pyöräilin hissukseen. Illalla iski kuitenkin toinen migreenikohtaus...

... Ja sunnuntaillekin niitä riitti kaksi. Toinen aamulla, toinen illalla. Ei ollut helpoin matka, kun ystäväni kanssa matkasimme Lahteen Salpausselän kisoihin. 


Tällä viikolla oli viisi treeniä neljässä päivässä.

Tiistaina olin salilla, tein ensin 53 minuuttia lihaskuntoa ja perään 65 minuuttia pyöräilyä. 

Keskiviikkona tulin työkaverin kyydillä Järvensivulle, sen jälkeen juoksin kotiin, 30 minuuttia / 3,15 km / 145. Oli jotenkin erityisen raskaan tuntuista. Keskisyke olisi voinut olla korkeampikin, mutta matkaan mahtui pari pitkää pysähdystä liikennevaloihin. 

Torstaina aamulla kävin Orivedellä liikuntahallin salilla, tein tunnin lihaskuntotreenin ennen iltavuoroon menoa. 

Perjantaina menin töiden jälkeen bussilla Härmälään, hain Wiwi Designilta ostamani trikoot ja käytin samalla aiemmin hankkimani trikoot korjausompelussa. Härmälästä kävelin kotiin, 53 minuuttia / 5,3 km / 134. Matka oli oikeasti pidempi, mutta ensin odotin gps:n löytymistä minuuttitolkulla hitaasti kävellen, ja pari ensimmäistä tallennusyritystä keskeytin lyhyeen kun huomasin että ensin kello ei mitannut matkaa ollenkaan ja sitten se mittasi sitä liian nopeaan tahtiin. 


Eilen olin töissä ja taas vaihteeksi migreenissä. Kohtaus iski kun suljin kirjastoa, lääkeväsymys oli pahimmillaan juuri kun pääsin kotiin. 

Aloituskuva on tältä päivältä, ulkoilin puolison kanssa tunnin verran, osan aikaa Näsijärven jäällä. 

Ensi viikolla olen töissä vain maanantaista keskiviikkoon; koska olin lauantaina töissä niin siitä on vapaapäivä torstaina. Näin ollen pääsiäisvapaani on 5 päivää, ihanaa. Toivottavasti seuraavaan postaukseen tulee vähemmän lunta ja migreeniä, enemmän sulaa maata. Sen verran paljon lunta on vielä että eipä taida ensimmäisiä kukkasia näkyä vielä pariin viikkoon. 

Kivaa kevätaikaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti