sunnuntai 23. huhtikuuta 2023

Keväistä liikunnan iloa

 


Kuuden treenipäivän viikko, jossa oli tavanomaista enemmän sisäliikuntaa. Osittain johtuu Hypoxi-jaksosta; hoitokerrat ovat pääosin olleet ennen iltavuoroa ja aikaa on ollut salitreeniin. 

Maanantai alkoi aamusalilla, tein Oriveden liikuntahallin salilla 40-minuuttisen treenin. Sieltä ruokakauppaan hakemaan parin päivän eväät ja sitten Hypoxiin ja töihin. 

Tiistaina kävelin töiden jälkeen Petsamon ja Ranta-Tampellan kautta kotiin, 55,5 minuuttia / 5,71 km / 120. Epäilin kellon näyttäneen väärin kun keskisyke oli noin matala, mutta ehkä se vaikuttaa kun tiet ovat kauttaaltaan sulat ja valtaosin hiekoitushiekasta putsatut. Ranta-Tampellan ja Särkänniemen väliin on avattu uusi jalankulkusilta, jossa on mahdollista myös hengailla eikä vaan paahtaa läpi.


Torstaiaamuna menin taas salille; puolivuotinen korttini on voimassa suunnilleen toukokuun puoliväliin joten yritän käyttää sitä vielä viikottain. Oikeasti olisin halunnut mennä uimahalliin, mutta klo 9-10 välillä siellä oli osa 25-metrisestä altaasta varattu alakoululaisille. Välttääkseni ruuhkan ja metelin menin salille :D Ehdin olla 50 minuuttia ennen kuin migreeni alkoi kolkutella ohimoa. Lääkkeet naamariin ja ruokakaupan kautta Hypoxiin ja edelleen töihin. 

Perjantaina teki mieli juosta, jäin bussista pois Alasjärven pysäkillä ja lönköttelin Pappilan ja Takahuhdin läpi Kalevan Prismalle, siitä Iidesrantaan ja ylös Kalevankankaalle. Loppumatka bussilla kotiin. 1 h 4 min / 7 km / 147. Juoksusyke on yhä tosi kova, vaikka kevään myötä kävelysyke näyttäisi asettuneen alle 130:n. Mutta olipa kevään eka lenkki t-paitasillaan!

Lauantainakin oli kaunista, joskin tuuli viilensi ilmaa. Kävelin Arboretumiin katsomaan, että kyllä vaan siellä alkaa olla kevään merkkejä näkyvissä. 1 h 9 min / 7,06 km / 126. En tiedä pitäisikö olla huolissaan, että 20 pykälää alemmalla kävelysykkeellä pääsen melko lailla saman matkan samassa ajassa kuin 20 lyöntiä korkeammalla sykkeellä juosten. Käytännössä kävelylenkki oli noin 400 metriä juoksulenkkiä lyhyempi, katsoin kävellessä mittaria kun 1 h 4 min tuli täyteen. 

Tänään oli pilvinen ja tuulinen päivä, kävin salilla polkemassa kuntopyörää 70 minuuttia / 23,28 km / 118. 

Tällä viikolla liikuntaa kertyi 5 h 48 min, kilometrejä kävellen 12,77, juosten 7 ja sisäpyöräillen 23,3. 

Ensi viikolla on sama henki kuin tällä viikolla. Kaksi Hypoxi-kertaa on ennen iltavuoroa, huomenna ajattelin kävellä kun aikaa on n. 45 minuuttia, keskiviikkona ajattelin mennä uimahalliin mikäli kunto- ja terapia-allas ovat vapaina. Jos eivät ole niin sitten salille. Muuten menen sään mukaan. Tampereelle on ennustettu melko aurinkoista, joten ulkoliikuntapainotteista lienee luvassa. Sadetta voi tulla välillä, jos osuu kotiintuloaikaani niin sitten menen polkemaan kuntopyörää tai tekemään lihaskuntotreenin. Juoksua tuli tälle viikolle vain yksi kerta, ensi viikolla tavoite on kaksi tai kolme. 

Toivottavasti pian alkaa kunnolla vihertää! Vähän saisi tulla vettä, en yleensä ole allerginen mutta nyt tuntuu että kurkku on karhea, nenä tukossa ja silmät vuotavat. Ihokin kutisee. Kuivuus pöllyttää katupölyä, eikä Tampereella suinkaan ole harjattu kaikkia katuja edes ydinkeskustassa. Lenkeillä olen huomannut, että asuintalojen kohdalla on jo puhdasta, mutta etenkin koulujen ja puistoalueiden kohdalla on vielä tien leveydeltä hiekkaa, paikoin paksukin kerros. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti