sunnuntai 19. maaliskuuta 2023

Kevät missä viivyt! Juoksua ja kävelyä hangessa

 


Tässäpä se, kuva tästä viikosta. Lunta on satanut useampana päivänä, ja tiet ovat olleet nastalenkkareita vaativassa kunnossa. Viikonlopulle ennustetusta auringosta ei näkynyt vilaustakaan. Olen tympiintynyt ja kiukkuinen. Kevät, missä olet!

Viisi treenikertaa tuli tälle viikolle, kolme ulkona ja kaksi sisällä. 

Maanantaina ja tiistaina juoksin iltavuoron jälkeen junalta kotiin. Maanantaina 31 minuuttia / 3,15 km / 144. Keskivauhti 9.51. Lenkin alkuun asti annoin itselleni mahdollisuuden perua koko jutun, mutta noustuani asematunnelista tielle totesin että ensimmäinen kilometri on vastatuulta (= en pääse eteenpäin enkä pysty hengittämään) mutta toiset kaksi myötäistä joten menoksi vaan. Tiistai oli tyynempi, tein yhden lisäkoukkauksen joten saldo oli 37 minuuttia / 3,8 km / 143. Keskivauhti 9.46. 


Keskiviikkona emme menneet hiihtämään ystäväni kanssa; en ole lainkaan yllättänyt. Hänen äitinsä oli ollut päivän hoitamassa koiraa, ja ystäväni äitinsä kanssa halusi lähteä ulos syömään. Olisimme päässeet hiihtämään klo 18, sanoin että päivänvalo ei riitä. Muistan ikuisesti sen hiihtolenkin Lapissa, kun näin sukset jalassani mutta en latua, jämähdin paikalleni enkä tiennyt yhtään mihin suuntaan mennä. Onneksi vähän matkan päässä edessä sattui sivusuunnasta tulemaan moottorikelkka, joka valaisi riittävästi niin että hahmotin uudelleen missä latu menee. Kävimme nyt sitten sauvakävelemässä, 1 h 6 min / 6 km / 131. 

Perjantaina kävin töiden jälkeen salilla tekemässä 57-minuuttisen koko kehon treenin. Alkuun 10 minuuttia soutua, sitten ylätaljaa, jalkaprässiä, vaakaprässiä, pystysoutua, maastavetoa ylhäältä alas, pystypunnerrusta, penkille nousua, hauiskääntöä ja polviseisonnassa taaksepäin kallistumista (= älyttömän hyvä liike etureisille). 


Eilen kävin salilla pyöräilemässä 1 h 10 min / 25,1 km / 113. Nukuin 11,5-tuntiset yöunet, mutta aamupalan jälkeen podin migreeniä niin salikäynti siirtyi alkuiltaan. 

Tänään olisimme menneet puolison kanssa Näsijärven jäälle kävelemään, jos olisi paistanut aurinko. On ollut pilvistä ja harmaata, niin pysyimme kotona. Jalkani tuntuvat tänään olevan enemmän jumissa salitreenistä kuin eilen, lisäksi on ollut lievä päänsärky, ei kuitenkaan migreeni. 

Ensi viikosta tuleekin mielenkiintoinen. Junalakko alkaa, mikä vaikuttaa kulkemiseeni. Huomenna olen iltavuorossa, enkä pääse junalla kotiin. Toinen huomisen iltavuorolaisista asuu Kangasalla, hän lupasi viedä minut Kangasalan keskustaan mistä pääsen bussilla Tampereelle. Oletus on, että kotimatka viivästyy ja olen kotona tuntia myöhemmin kuin yleensä iltavuoron jälkeen. En aio kävellä tai juosta kotimatkalla, koska ilman lenkkiäkin kello voi olla 21 tai enemmänkin ennen kuin olen kotona, ja tiistaina on taas aamuvuoro ja aikainen lähtö. Keskiviikkona olen Nokialla, teen ehkä samoin kuin edelliskerralla että tulen bussilla Tesomalle ja kävelen sieltä kotiin. Torstaina on lautakunnan kokous, täytyy tarkistaa voinko olla etänä, koska jos junaliikenne on yhä seis niin joko en pääse kotiin ollenkaan tai joudun lähtemään kokouksesta viimeistään klo 19.30, jotta pääsen Eräjärveltä tulevan kollegan kyydillä Tampereelle.


En siis tee tarkkaa suunnitelmaa ensi viikolle. Ystäväpariskunta kysyi meitä ensi viikonloppuna Salpausselän kisoihin, kenties ennen niitä heille yökylään Orivedelle. No, jos junat eivät kulje niin emme pääse sinne. Tulevien päivien treenit riippuvat siis siitä, mihin aikaan ja millä kulkuneuvolla pääsen mihinkin. Toivon kovasti, että lakko ei jatku pitkään. Pakkasta ja lunta on luvattu ensi viikollekin, niin tylsää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti