sunnuntai 30. huhtikuuta 2023

Kevyttä treeniä joka päivä

 


Tälle viikolle tuli osin vahingossa, osin tarkoituksella joka päivälle treeniä. Polarin mukaan ne kaikki olivat kuitenkin matalaa tai keskitasoa, eli kuormitusta ei pitäisi olla liikaa. 

Maanantaina aloitin päivän taas Oriveden liikuntahallilla kuntosalilla, ennätin tehdä 46-minuuttisen koko kehon treenin ennen ruokakaupassa käyntiä ja Hypoxia. Tein kyykkyjä jumppapallolla seinää vasten, vatsaliikkeitä jumppapallolla, maastavetoa kahvakuulalla, pystysoutua kahvakuulalla, hauiskääntöjä, varpaillenousuja, ylätaljaa. 


Tiistaina kävelin Taysin pysäkiltä Petsamon ja Ranta-Tampellan kautta kotiin, 57 minuuttia / 5,83 km / 131. Tiet oli sulana ja pääosin puhtaat hiekasta, toki Petsamossa osa kävelyteistä on vallan hiekkateitä. Näsijärvellä oli vielä ohut jää. Näytti kuin jäällä olisi pyörinyt höyryä. 

Keskiviikkona oli taas salitreeni, 43 minuuttia ennen Hypoxia. Kyykyt ja vatsat pallolla, ojentajat kahvakuulalla, punnerrus penkkiä vasten, pystysoutu, etureidet patjalla polviseisonnasta taaksepäin kallistuen. Hypoxissa ollaan sarjan puolivälissä ja otettiin välimitat, paino on pysynyt täsmälleen samana mutta ympärysmitoista on lähtenyt 15 cm. Eli käytännössä sentti pari jokaisesta mittauskohdasta (vyötärö, navanalunen, pakara, reidet yhdessä, reisi suorana, reisi rentona, polvi). 

Torstaina kävely kuten tiistaina, nyt vähän suorempaa reittiä. 45 minuuttia / 4,63 km / 131. Näsijärvi oli nyt sula, näin veneen. 

Perjantaina oli tarkoitus juosta pidempi lenkki kuin mitä lopulta toteutui. Olen taas nukkunut viikolla bussissa melkein joka päivä, perjantaina mennen tullen. Ei ehkä ihannetilanne lähteä lenkille, kun havahtuu torkuilta pari minuuttia ennen kuin jää bussista pois. Jäin Alasjärven pysäkillä, juoksin Pappilan ja Takahuhdin läpi Kalevan Prismalle. Siellä pidin vessatauon ja havaitsin olevani tosi nälkäinen. Pussipuurolounas raejuustolla ja mustikoilla oli syöty 5 tuntia aiemmin, joten energiat taisi olla vähissä jo alusta asti. Piti kyllä syödä välipalaa ennen töistä lähtöä, mutta kun ei ollut nälkä silloin (2,5 tuntia lounaan jälkeen) niin en tajunnut ottaa bussiin evästä. Kun lähdin Prismalta, oli alkanut sataa, joten hyppäsin bussiin ja menin kotiin. Työläppäri kangasrepussa ei houkutellut pysyttelemään sateessa. 39,5 minuuttia / 4,3 km / 146. Keskivauhti oli 9.11. 

Lauantaina olin tympääntynyt, kun joka päivä tuulee. Kävin salilla polkemassa kuntopyörää 80 minuuttia / 28 km / 112. Mielessä alkoi kyteä ajatus Pirkan Pyöräilystä, jännittää vaan se että menisin yksin niin onko mahdollisuus eksyä matkalla. Olen ajanut 134 km:n reitin kahdesti aiemmin, mutta silloin mukana on ollut kaveri jonka selkää seurata niin en muista onko joka risteyksessä opastus. Epäilen olevani niin hidas, että en pysy ryhmässä ja kadotan muiden polkijoiden selät. 

Olin perjantaina ajatellut kokeilla juoksua uudelleen tänään, toivottavasti muutamien hyvien yöunien jälkeen. Jätin kuitenkin kokeilematta, koska taas tuulee ja lisäksi on satanut niin räntää kuin vettä. Ehkä huomenna. Tänään sain kuitenkin tehtyä tunnin jumpan, ensin puolituntisen jalkoihin keskittyvän GoGon kuminauhajumpan Aamulehden tallenteista ja perään puolituntisen teräspakarat-treenin GoGon YouTubesta. 

Tälle viikolle tuli siis 7 treeniä, aikaa kului 6 h 10 min. Tiistain, torstain, perjantain ja lauantain treeni on Polarin mukaan keskitasoa, maanantain ja sunnuntain matala, keskiviikon erittäin matala. Kilometrejä tuli 42,8, joista yli puolet lauantain pyöräilystä. 

Ensi viikko on perinteisesti arvoitus. Huomenna saatan käydä juoksemassa. Tiistaina en liiku, menen töiden jälkeen kampaajalle hiusten värjäykseen ja sen jälkeen hiuksia ei saa pestä samana päivänä. Keskiviikkona olen etätöissä, sään mukaan menen iltapäivällä lenkille tai salille. Torstaina ja perjantaina voisi olla kävelyä, käyn kumpanakin päivänä Hypoxissa ja sen jälkeen ei suositella raskasta liikuntaa. Lauantai voisi olla juoksupäivä. Sunnuntaina aloitan vapaaehtoistyön jääkiekon MM-kisoissa, aamuvuoro loppuu iltapäivällä kolmen neljän maissa, katson vähän jaksanko liikkua sen jälkeen. Riippunee siitä, kuinka paljon seison päivän aikana ja tuleeko syötyä riittävästi. 

Kivaa kevättä ja kepeitä jalkoja! 

1 kommentti:

  1. Oi noita aikoja kun jaksoi vielä treenata seitsemän päivää viikossa ja joinain aikoina jopa kaksi kertaa päivässä. Iloisena puolestasi luin viikko-ohjelmasi ja vähän kateellisena omasta puolestani. Istumatyön vuoksi selän lihaskunto on päässyt repsahtamaan ja olisi jo aika palata kuntosalilaitteiden pariin. Kiitos tarkoista salitreenikuvauksista, taidanpa ottaa muutaman vinkin omaan ohjelmaani.
    Kiitos ja mukavaa reippailukesää!

    VastaaPoista