sunnuntai 7. toukokuuta 2023

Vähemmän treenin viikko

 


Tälle viikolle tuli "vain" 4 treenikertaa, puolet juoksua ja puolet kävelyä. 

Viime sunnuntaina en kelin takia juossut, mutta maanantaina eli vappupäivänä kyllä. Menin ratikalla Hervantaan ja juoksin sieltä Veisun ja Hatanpään kautta kotiin. Kevään toinen 10 km, aika täsmälleen sama kuin pari viikkoa aiemmin (1 h 31 min) mutta syke 4 pykälää korkeampi (151). Puolet matkasta oli reipasta vastatuulta, etenkin pätkä 2 - 5,5 km oli sen takia aika raskas. Tällä kertaa pohkeissa ei alkanut painaa, saanen kiittää Noshtin salmiakin makuisia Jollos-vauhtikarkkeja, joita söin 2 puolimatkassa. 


Tiistai oli lepopäiväksi suunniteltu, kävin töiden jälkeen kampaajalla leikkauttamassa ja raidoittamassa hiukset. Pestä ei saa enää samana päivänä, joten hikoilu ei käy. Aamulla heräsin kurkkukipuun ja aloin jännittää sairastunko.

Keskiviikon olin kotona etätöissä, koska päivä oli täynnä kokouksia. Kurkku oli edellispäivää kipeämpi joten jätin liikunnat väliin. 

Torstaina olo oli aika lailla normaali, joten menin töihin. Liikuntaa ei tullut tähänkään päivään, olin illalla Pyynikin palloiluhallissa infotilaisuudessa kesän European Masters Gameseista. Olenpa sinnekin ilmoittautunut vapaaehtoiseksi akkreditointiin, joskin kävi ilmi että akkreditointi on samassa tilassa kuin muu kisakeskus joten työnkuvaan voi tulla myös infopisteellä olemista ja tuotemyyntiä. 

Perjantaina olin viiden vuorossa, joten matka Tampereelle taittui junalla. Kävelin rautatieasemalta kotiin, 47 min / 4,71 km / 126. Melkoisesti ärsyttää kylmyys, kun ei vaan jaksa vihertää. 


Eilen kävin aamupäivällä hakemassa jääkiekkokisojen vapaaehtoisten vaatekassin, repussa oli aloituskuvan takin lisäksi t-paita, verkkatakki, lippis ja juomapullo. Muuten sama setti kuin vuosi sitten (paitsi vaaleamman sinisenä), mutta narukassin sijasta oli reppu ja termosmukin tilalla juomapullo. Kävimme puolison kanssa syömässä puoliltapäivin, sitten hän lähti kuukaudeksi Saksaan. Minä palasin kotiin katsomaan kruunajaisia parin tunnin viiveellä. Noin neljä tuntia myöhemmin totesin, että nyt on lähdettävä lenkille. Kruunut on saatu päihin niin voin katsoa parvekevilkutuksen myöhemmin. Kävelin mäen ylös Pispalaan (ilman mittausta) ja lähdin siitä juoksemaan Epilän kautta Lielahteen, 1 h 2 min / 6,7 km / 142. Keskivauhti oli 9.15, jostain syystä sykkeet oli tavallisella tasolla vaikka vauhti oli tavallista juoksulenkkiä hitaampi. Toki minulla vauhti vaihtelee hurjan paljon sen mukaan, onko alamäkeä vai tasaista. Keskivauhti oli 9 sekuntia / kilometri hitaampi kuin maanantaina, keskisyke 9 pykälää matalampi. 


Tänään olin ensimmäisen työvuoron jääkiekkokisoissa, vuoro kesti 6 tuntia. Sen jälkeen hyppäsin junaan ja matkustin Orivedelle, juhlimme jo tänään isän syntymäpäivää ja äitienpäivää koska siskoni perhe oli yhtä jäsentä vaille paikalla. Ensi viikonloppuna he olisivat taas hajallaan, joten nyt oli kiva kokoontua. Sieltä kun tulin junalla, niin kävelin rautatieasemalta kotiin, 48 minuuttia / 4,9 km / 129. 

Juoksua tuli siis 2 h 33 min / 16,7 km ja kävelyä 1 h 35 min / 9,61 km. Haa, ensimmäinen viikko jolloin juoksua on enemmän! Näin ei kuitenkaan ollut tarkoitus, mutta aina ei mene niin kuin pitäisi.

Ensi viikko tulee olemaan aika raskas. Huomenna menen Hypoxiin ennen iltavuoroa, ajattelin käydä aamulla kävelemässä noin 50 minuuttia. Sitten ehdin käydä ruokakaupassa hakemassa välipalaa töihin. Kirjastomme on siirtynyt kesäaikaan eli suljemme ma-to klo 18, mutta juna lähtee vasta klo 19.20. Illalla teenkin sitten toisen lenkin, fiiliksen mukaan kävellen tai juosten. Tiistaina voisi olla lihaskuntotreenin vuoro, sitä lajia kun ei tullut tällä viikolla ollenkaan. Keskiviikkona olen Tampereella, aamupäivän lähikokouksessa ja iltapäivän etänä, työpäivän päälle menen vapaaehtoisvuoroon. Sille päivälle ei mahdu liikuntaa. Torstai on lenkkipäivä, perjantai aamuvuoro palkkatöissä + iltavuoro vaparina niin se on liikunnasta vapaa. Lauantainakin olen akkreditoimassa 6 tuntia, sen jälkeen voisin lenkkeillä kotiin. Sunnuntai on arvoitus. Ystäväni haluaisi että menisin heille yökylään ja kävisimme illalla pyöräilemässä 40-50 kilsaa, katson lauantaina miten on jaksamisen kanssa. Voi olla että kaipaan yhtä päivää kotona, enkä jaksa matkata Orivedelle. Jää nähtäväksi. Vaikka vapaaehtoistyö on tosi kivaa, on se kuitenkin raskasta kun sitä tekee palkkatyön päälle, etenkin kun palkkatyön työmatkoihin menee 2 tuntia päivässä. 

Kivaa viikkoa, ja onnea kaikille ketkä juoksevat ensi lauantaina Helsingissä! Elättelen toiveita, että olisin itse mukana puolimaratonilla vuoden päästä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti