perjantai 23. joulukuuta 2022

Seitsemän lajin voimalla kohti joulua

 


Terveisiä Tampereelta, täällä ledivalo"lakanat" ovat saaneet joulun ajaksi kivoja teemaan sopivia kuvioita. Harmillisesti valoverhoista turhan moni on jatkuvasti rikki, jolloin osa kuviosta puuttuu tai välissä on muutama pystyrivi punaisena/sinisenä/vihreänä välkkyvää. 

Edellisestä postauksesta on hujahtanut puolitoista viikkoa, ja kun katsoin Polar Flowsta päiväkirjaa niin huomasin että olen tehnyt seitsemän eri lajin treeniä, joista kolme treenikertaa on toistunut samanlaisena. 

Viime viikon maanantaina pyöräilin salilla 70 minuuttia. Ulkoliikuntaa olen vältellyt yhä; on paljon lunta ja välillä tosi liukasta. Viime vuonna huomasin että nastalenkkarini ovat huonot, en uskalla luottaa niiden pitoon. Tänä talvena on syytä hommata uudet. 


Viime tiistaina kävin Orivedellä uimahallissa ennen iltavuoroon menoa, uin kilometrin / 43,5 minuuttia. Päälle piipahdus kylmäaltaassa, poreet terapia-altaassa ja sauna. 

Viikko sitten torstaina tein pitkästä aikaa kävelylenkin. Olin miettinyt aamusalia ennen töihin menoa, mutta koska en jaksanut nousta aamulla niin siirsin liikkumisen iltaan. Kävelin töistä kotiin muutaman mutkan kautta, 4 km / 40.5 minuuttia / 134. 

Perjantaina kroppa tuntui jumiselta, joten tein GoGon Treenikirjastosta 45-minuuttisen yogalatesin. 

Viime viikonloppuna sekä lauantaina että sunnuntaina kävin salilla pyöräilemässä, lauantaina 65 ja sunnuntaina 75 minuuttia. Samalla katselin ampumahiihtokisoja telkkarista, ja kun niitä ei riittänyt koko ajaksi niin lopun kuuntelin äänikirjaa. 


Tämän viikon maanantaina pääsin parin vuoden tauon jälkeen osallistumaan GoGon kivaan jouluperinteeseen eli konserttivenyttelyyn. Aiemmin se on ollut Cityssä, nyt Parkissa. Alkuperäinen esiintyjä oli sairastunut mutta korvaaja oli löytynyt. Mies ja kitara -tyylillä kuulimme sekä joululauluja että esiintyjän muutaman oman sävellyksen. Tunnin ohjaaja näytti lavalta liikkeet, mutta oli sanonut jo aluksi että niitä ei tarvitse tehdä ohjattuna vaan saa halutessaan tehdä omia venytyksiään. Itse tein pääosin ohjauksen mukaan, mutta lopussa niska-hartiaseudun venytysten tilalla venytin lonkankoukistajia. Oikein mukava 57-minuuttinen!


Tiistaina kävin hikoilemassa The Tripissä, ohjelma oli 31 jonka olen kerran aiemmin polkenut läpi. Ihanan paljon ylämäkeä ja ihanan hitaalla tahdilla että voi käyttää oikeasti isoa vastusta. Keskisyke tässä 43-minuuttisessa oli 151 ja maksimi 174. Tuumin, että ei tarvitse olla huolissaan 130-tason kävelysykkeistä, näyttää olevan varaa. Tripissä ei kuitenkaan ollut tunne, että olisin ollut äärirajoilla. 


Yleensä en tee kahta kovatehoista harjoitusta peräkkäisinä päivinä, mutta nyt tapahtui poikkeus. Halusin ehdottomasti mennä keskiviikkona Parkin teemaspinningiin, aiheena Ines-muorin maaginen joulu. Tykkään Ineksen spinningeistä, hän harrastaa raskaampaa musiikkia. Nyt poljimme kaikki biisit kahteen kertaan, paitsi Jingle Bellsin kolmesti. Toinen variaatio oli ylämäkeä ja toinen alamäkeä. White Christmasista löytyi ripaus örinäheviä, Santa Claus Is Coming To Townia en ensin edes tunnistanut joululauluksi ennen kuin taustalta alkoi kuulua kulkusten kilinää. Ihanan kamalia versioita! :D Kolmevarttinen sujui oikein rattoisasti. Keskisyke nyt 144, maksimi 167. 

Tänään olin töistä työajantasausvapaalla, että saisin plussatunteja vähemmäksi. Kävin päivällä salilla, mutta jätin voimaharjoittelun 42-minuuttiseksi. Keskisyke oli 130 ja maksimi 154, ne ovat varsin paljon korkeammat kuin salisykkeet yleensä. Enkä ole pelkästään kellon varassa, vaan tunsin että sykkeet ovat oikeasti korkealla. Painot, liikkeet ja toistomäärät palautusaikoineen olivat kuitenkin entistä tasoa. Huomasin että liikkeissä syke oli järjestäen 140-150, eikä se laskenut palautuksen aikana ollenkaan alle 120:n. En tiedä vaikuttiko eilisillan migreeni vielä, vaikka lääkkeiden otosta oli 15 tuntia. Vai onko yöt olleet oikeasti niin huonoja kuin mitä kello näyttää. Tai ehkä olen tulossa kipeäksi; meillä on töissä kaikki muut paitsi minä olleet kipeinä viimeisen kolmen viikon aikana, osa on jo toisella kierroksella. En yhtään ihmettelisi, vaikka flunssa tai korona vaanisi omankin olkapääni takana. 


Oikein ihanaa joulunaikaa kaikille! Nauttikaa lomasta, keillä sellainen on. Itse palaan töihin heti tiistaina, jos olen terveenä. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti