sunnuntai 11. joulukuuta 2022

Lisää sisäliikuntaa ja kehonkoostumusmittaus

 


Hopsan, taas on kaksi viikkoa sujahtanut ohi melkein huomaamatta! Olen pysytellyt tiiviisti sisätiloissa liikuntaharrastuksissa, mutta mukaan on mahtunut myös muuta elämää. 

Viime viikolla kävin tiistaina Tripissä, oli uusi ohjelma numeroltaan 31. Tykkäsin siitä tosi paljon, siinä on runsaasti ylämäkeä ja vieläpä hitaalla tempolla poljettuna. Ihan parasta! 

Torstaina kävin Orivedellä liikuntahallin kuntosalilla, treeni kesti 52 minuuttia. Alkuun 10 minuuttia soutua, sitten maastaveto ylhäältä alas + pystysoutu tangolla, ylätalja, reiden ojennus, penkille nousu. Totesin että iltapäivä klo 15 ei ainakaan tuona päivänä ollut paras ajankohta, alussa olin hetken yksin mutta lähellä neljää väkeä oli sen verran että joutui katselemaan mikä laite on vapaana. Sali on kuitenkin varsin pieni. Jatkossa käyn ehkä aamulla / aamupäivällä ennen iltavuoroon menoa. 


Perjantaina kävin GoGolla pyöräilemässä tunnin verran.

Tällä viikolla minulla oli maanantaina vapaapäivä, tiistai oli itsenäisyyspäivä ja loppuviikon olin vuosilomalla. 

Maanantaina kävin GoGolla pyöräilemässä 70 minuuttia. 

Keskiviikkona olin salilla tekemässä lihaskuntotreenin, alkuun soutua 10 minuuttia ja sitten koko kehon treeni. Käytin niin pakkalaitteita, levypainoa kuin jumppapalloa. Pallolla vatsat 4 x 25, levypainolla maastaveto ylhäältä alas 3 x 15 (paino 20 kg) ja pystysoutu 3 x 15 (paino 15 kg). Matolla jalkatreeni niin että polviseisonnasta taivutus taakse niin että jalat pysyvät suorana, näitä 3 x 15. Pakkalaitteissa jalkaprässi 93 kg 3 x 15, rintaprässi 30 kg 3 x 15, ojentajat 40 kg 3 x 15. 

Salitreeni sai lihakset sen verran jumiin, että torstaina kävin 55-minuuttisen yogalatesin. Tehtiin paljon dynaamista venyttelyä, ei staattista. 

Perjantaina pyöräilin salilla 70 minuuttia. 

Viikonlopun olimme puolisoni kanssa Helsingissä, joten en harrastanut liikuntaa. 

Perjantaina kävin Koskikeskuksessa kehonkoostumusmittauksessa, tämä oli toinen kerta kolmesta, jotka sain Bodymajalta. Edellinen mittaus oli elokuun puolivälissä eli viikkoa vaikka 4 kuukautta sitten. Edelleen painoa ja rasvaa on liikaa, ja moni mittari on punaisella tai oranssilla. Ilokseni huomasin, että paino on pudonnut elokuusta 4,3 kg mutta rasvan määrä on vähentynyt 4,6 kg. Eli paino on pudonnut hitaasti, mutta juuri oikealla tavalla eli rasvasta. Tämä on paljon parempi näin, kuin että paino olisi pudonnut nopeasti mutta lähinnä kehon nesteistä tai pahimmillaan lihaksista. Minulla kehon rasvaton massa oli kasvanut 0,3 kg eli lihasta on tullut vähän lisää. Tällainen tulos motivoi jatkamaan liikkumista, ja se myös kertoo että satunnaiset pizzat ja suklaat eivät hajota kokonaisuutta. Mielenkiinnolla odotan, mitä seuraava mittaus muutaman kuukauden päästä kertoo. Ehkä silloin kokonaispisteet olisivat jo vihreällä? :)

Ihanaa joulunaikaa, nautitaan lumesta :)  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti