tiistai 27. heinäkuuta 2021

Kesämekkolenkki ja muita kummallisuuksia

 

Kirjoittaja lenkkeilee puuvillaisessa kesämekossa

Viime viikko oli yksi erikoisimmista pitkään aikaan. Tiistaina lenkkeilin mekko päällä, torstaina treenasin työpaikalla ja sunnuntaina olin ryhmäliikuntatunnilla. Vain yksi treeneistä oli niin sanotusti normaali, tai ainakin sellainen mihin olen tottunut viime kuukausina. 

Tiistaina olin ajatellut kävellä iltavuoron jälkeen töistä junalle, huomasin kuitenkin unohtaneeni treenipaidan kotiin. Ensireaktio oli jättää lenkki tekemättä. Työkaverini tarjosi kyytiä Hervantaan, ja siellä vasta tein päätöksen sittenkin lenkkeillä. Mitä sen enää siinä vaiheessa väliä, että päällä on puuvillamekko, kun lenkiltä pääsee suoraan kotiin ja suihkuun, ja junavaihe jää välistä. Kävelin ratikan viereistä uutta kävelytietä, sitten tulin Muotialan ja Nekalan kautta kotiin. 1 h 15 min / 7,8 km / 124. Keskisyke oli matalin tänä vuonna, ja keskivauhtikin taisi olla nopein eli 9.37. Pitäisikö lenkkeillä kesämekossa useammin, kun kerran kulkee niin hyvin? :D Reitillä oli kyllä paljon alamäkeä, ettei sen puoleen. 

Kirjoittajan mekonhelma ja uudet valkoiset lenkkarit

Vehreä omakotialue, jossa taloja ei näy asfalttitietä reunustavien pensaiden takaa

Uusi kävelytie raitiotien vieressä

Keskiviikon kävelylenkki oli tavallisen tuttu töistä junalle, 50 minuuttia / 5 km / 127. 

Torstaina olin ajatellut kävellä junalle, mutta totesin että koleampi ilma ja kova tuuli veivät lenkkihalut. Siispä lainasin kirjaston liikuntavälinevalikoimasta 8 ja 12 kilon kahvakuulat, ja tein lihaskuntotreenin musiikkiosastolla. Sivusilmällä kurkistelin, palaako kaupungintalon yläkerran työhuoneissa missään valoja, että näkeekö kukaan puuhani. En usko, että ketään oli paikalla. 

Sunnuntaina olimme suunnitelleet ystäväni kanssa sauvakävelylenkkiä, mutta päädyimmekin bodypumpiin. Ei huono vaihtoehto jättää hellekelin kävely väliin ja reuhtoa ilmastoidussa jumppasalissa. Meitä oli GoGo Cityn isommassa salissa vain 13 osallistujaa + ohjaaja, joten pystyttiin olemaan hyvin väljästi. Sitä ihmettelin, että desinfiointiaineet oli viety pois eikä jumppapatjoja pyyhitty tunnin jälkeen.

Värikkäitä puisia omakotitaloja asfalttitien reunoilla

Eilen aloitin uuden viikon osittain uusilla lenkkimaisemilla. Sunnuntain pumpin jälkeen kävimme ystäväni kanssa Rauhaniemessä uimassa, ja tulin sieltä bussilla pois. Päätepysäkillä bussin lähtöön oli kymmenisen minuuttia, joten tein pienen kierroksen kivan näköisellä alueella. Haa, tämä on siis Käpylä! Maanantaina jäin Taysin pysäkillä pois, ja kävelin Petsamon kautta Käpylään, siellä kiersin alueen ympäri mutta jätin vielä osan kaduista toiseen kertaan. Sitten Ranta-Tampellan kautta kotiin. Jotenkin osuin sellaiselle reitille, että varjoa ei ollut juuri lainkaan. Onneksi helteet nyt helpottavat ainakin joksikin aikaa. 1 h 13 min / 7,1 km / 132. Tosi tukala lenkki, keskivauhti vain 10.19 mutta silti syke noin korkea. Yöt ovat menneet hyvin, olen nyt saanut usein Nightly Rechargesta tuloksen erittäin hyvä tai hyvä. Eilen kuitenkin nukuin työmatkalla bussissa mennen tullen, ja lenkin jälkeen kun katsoin Areenasta olympialaisten triathlonia niin otinpa siinä sohvalla istualtaan ehkä 10-15 minuutin torkut. 

Näsijärven selkää ja rantakivikkoa

En ole tehnyt tälle viikolle minkäänlaista treenisuunnitelmaa, johtuen siitä että sain tänään toisen koronarokotteen. Odotan ensin, saanko siitä jotain oireita ja mietin vasta sitten liikuntaa. Alunperin olin saamassa rokotteen vasta 24.8, mutta Tampereella avattiin Messukeskuksessa (eli Pirkkahallissa) walk in -rokotus viime perjantaina, ja se jatkuu tämän viikon. Hyvä ajoitus, sillä minulla tuli juuri tänään 8 viikkoa täyteen ensimmäisestä annoksesta. Viikolle, johon 24.8 osuu, olimme tehneet ystävieni kanssa jo ajat sitten reissusuunnitelman. Islannin-lennot toki on peruttu jo kuukausia sitten, mutta toiveissa on silti tehdä jotain. En vielä tiedä onko meitä kaksi vai kolme, sillä yksi ei ehdi saada toista rokotusta tuohon mennessä. Tällä hetkellä ajatus on mennä Lappiin, koska en ole koskaan ollut siellä kesällä, ja samalla olisi kiva piipahtaa Norjan puolella. Kävelyn lisäksi voisimme pyöräillä Lapin maastoissa. Mutta lomasuunnitelma tarkentuu ensi kuun alussa. 

Palaan ehkä loppuviikosta asiaan, että tuliko rokotteesta oireita vai sainko tehtyä muutakin kuin eilisen lenkin. Vielä ei ainakaan tunnu mitään, ei edes kipua pistoskohdassa. Mutta ollaan kuulolla!

Kivaa loppukesää, ehkä tätä voi siksi sanoa nyt kun illat alkavat vähitellen pimetä :) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti