sunnuntai 18. heinäkuuta 2021

Hikistä on mutta kohta helpottaa

 

Tuuli nostaa postaajan hiukset pystyyn

Terveisiä tuuliselta lenkiltä! :D Mukavasti viilensi, mutta hikistä on ollut tälläkin viikolla. 

Suunnitelmani meni siltä osin uusiksi, että maanantaina tulinkin Tampereelle työkaverin kyydillä ja jätin siltä päivältä lenkin tekemättä. 

Tiistain lenkki kaverin kanssa peruuntui, mutta kävelin Tampereen päässä bussipysäkiltä kotiin, pitkästä aikaa Petsamon ja Ranta-Tampellan kautta. 52 minuuttia / 5,25 km / 132. 

Keskiviikkona kävelin Orivedellä töistä junalle, 58 minuuttia / 5,6 km / 128. Lenkki sai yllätyskäänteen kun äitini pyöräili vastaan parin kilometrin jälkeen, mentiin sitten yhdessä kuulumisia vaihtaen melkein asemalle asti. Keskivauhti oli tavallista hitaampi (10.22), ehkä siksi kun keskityin enemmän puhumiseen kuin kävelyyn :)

Suojatie risteyksessä asuinalueella, ylämäki jossa ei ole kevyen liikenteen väylää

Myös torstaina kävelin töistä junalle, 53 minuuttia / 5,3 km / 133. Jostain syystä lenkki oli muutaman minuutin tavallista lyhyempi, vaikka lähdin liikkeelle samaan aikaan kuin yleensä. Ehkä alitajuntaani on mennyt, että nyt aika monta kertaa juna onkin lähtenyt raiteelta 2, eli on tarvinnut mennä portaat ylös ja toiselta puolelta alas päästäkseen oikealle lähtölaiturille. Normaalisti juna lähtee raiteelta 1, jolloin siihen on voinut hypätä aika lailla suoraan liikkeestä. 

Kirjoittajan varjo pellolla, taustalla leveitä vihreitä puita

Perjantai oli lepopäivä, sillä en päässytkään lähtemään klo 15 vaan jouduin sairastapauksen vuoksi olemaan töissä klo 17 saakka. Päivästä tuli pitkä, sillä olin aamulla tullut töihin n. 7.45. Myös lauantai oli tavoitteellisesta liikunnasta vapaa, olimme ystäväpariskunnan kanssa Viikinsaaressa, kävelimme siellä luontopolun ja hengailimme muuten vaan. 

Tänään olin lähdössä lenkille aamupäivällä, mutta en onneksi ehtinyt lähteä juuri ennen kuin pieni ukkoskuuro iski kaupunkiin. Pari jyrähdystä kuului ja hetken satoi vettä. Pilvet olivat kuitenkin sen verran tummia, että päätin lähteä kävelemään vasta illemmalla. Viiden maissa oli hyvin poutaisen näköistä, suuntasin tuuliseen Arboretumiin ja lenkin lopuksi vielä pienelle kierrokselle Pyynikille. 1 h 28 min / 8,85 km / 134. 

Vesi roiskuu järven rantamuurin yli

Tämä viikko on ollut monin tavoin raskas. Yksi syy on Saksan tulvat, vaikka olemme tarkistaneet kartasta että meidän - etenkin sulhon - läheisiä ei asu tulva-alueella, välissä on 100 kilometriä, on näkymä silti ollut surullista seurattavaa. 

Toinen syy on ahdistava kuumuus töissä. Menetin hermoni tällä viikolla, kun mittari asiakaspalvelualueella näytti 30 astetta. Lähetin asiasta sähköpostia, että pelkään henkilökunnan terveyden puolesta. Työterveydestä tulikin nestehukka-diagnoosi koko porukalle, joten kävimme kollegani kanssa hakemassa autollisen vissyä jotta saadaan korvattua hikoillessa menetettyjä suoloja. Olemme myös saamassa asiakaspalvelualueelle jonkinlaista viilennyslaitetta ja ikkunoihin lämpöä blokkaavia kalvoja. Ehkä tilanne on parempi seuraavien helteiden tullessa. Nyt onneksi on tulossa ainakin yksi viileämpi viikko.

Ensi viikon suunnitelmani on pitkälle samanlainen kuin tällä viikolla. Olen iltavuorossa tiistaina, keskiviikkona ja torstaina, joten silloin oletettavasti kävelen töistä junalle. Viikon neljäs kävelylenkki sitten viikonloppuna, todennäköisesti sunnuntaina. Perjantaina olen menossa suoraan töistä siskoni luo Helsinkiin, pidämme perinteisen siskospiknikin, nyt jo toista kertaa! Kotiudun lauantaina iltapäivällä. Toki voisin käydä yksin tai siskoni kanssa kävelemässä Töölönlahden lenkin HKIFive-haastetta varten, nyt kun tarkemmin ajattelen...

Sadetta on luvattu vain tiistain aamupäivälle, joten kelin puolesta on hyvät ulkoilusäät. Etenkin kun lämpötilan pitäisi olla 19-22 astetta eli vihdoin luvassa on normaali kesäkeli. Ihanaa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti