sunnuntai 11. huhtikuuta 2021

Kevätlenkkeilyä auringonpaisteessa, sisäliikuntaa räntäsateessa

 

Sininen suuri järvi

Tällä viikolla on kyllä ollut niin vaihtelevat kevätsäät, että! Vuorotellen sataa ja paistaa, ja hetkessä tihkusade on muuttunut isoiksi räntäräteiksi. 

Viime postauksessa jo mainitsin, että tämä viikko alkoi maanantaina kahvakuulailulla. Koko päivän oli satanut vettä ja räntää, mutta eikös sitten kun aloin treenata alkanut paistaa aurinko, joka tietysti paistaa jumppahuoneeseeni ja aiheuttaa rutkasti lisähikoilua. Ja eikös vaan vartti treenin päättymisen jälkeen satanut taas... :D 

Toinen lihaskuntopäivä oli eilen, olin laiska ja tein vain puolituntisen kuminauhatreenin GoGon Treenikirjastosta. Taas manailin huonoja kuminauhoja, pituutta niillä kyllä on riittävästi mutta venymistä ei. Edelleen odotan sitä aikaa, että menisin urheilukauppaan tekemään löytöjä. Sain työkavereilta viime syksynä synttärilahjaksi lahjakortin XXL:ään, onneksi se on vuoden voimassa niin ei ole kiire käyttää. Ehkä teen jonkun työmatkalenkin TAYSilta Lielahteen, ja käyn hakemassa lahjakortillani kuminauhoja ja ehkä lenkkarit tai ulkoiluhousut.

Kirjoittaja tekee soutuliikkeitä kuminauhan kanssa

Aerobiset treenit tein tiistaina ja tänään. Tiistain töistä junalle -lenkistä tuli aiottua lyhyempi, 53 minuuttia / 5.27 kilometriä. Pääsin lähtemään töistä varttitunnin olettamaani myöhemmin, ja jouduin miettimään reitin uusiksi jotta ehdin junaan. Loppuun jäi kylläkin 10 minuuttia ylimääräistä aikaa, eli yhä on Oriveden päässä etäisyydet ja niihin kuluva aika hakusessa.

Tänään kävelin kotoa Ratinan rannan ja Vihilahden rannan kautta Hatanpään Arboretumiin, kiersin siellä ympyrän ja tulin Vihilahden ja Ratinan kautta kotiin. Tämä kieppi oli 1 h 17 min / 7.65 km, keskisyke oli aika kova 141, osin johtui varmaan reippaasta vastatuulesta, osin siitä että noin puolet kilometreistä oli alle 10-minuuttisia. Vastatuuli ja Arboretumin muta hidastivat menoa sen verran, että keskivauhdiksi tuli 10.05 min / km. Toisaalta, tiistain lenkin keskivauhti oli 10.10 min / km ja keskisyke 132. Se on tosin reitti, missä on yksi suuri ylämäki mutta vastaavasti pari pitkää alamäkeä, kun taas Arboretum on täyttä tasamaata. 

Hatanpään Arboretumissa pieni puusilta ja lampi

Lenkin jälkeen kävin kotona pikaisesti suihkussa ja söin välipalaa, sitten suuntasin ystäväni kanssa Hämeenkadun GoGolle yinjooga-tunnille. Viime viikolla kehonhuolto jäi kokonaan väliin, joten puolitoistatuntinen venyttely tuli todella tarpeeseen. Ohjaaja sanoi, että yinjoogan sanotaan olevan joogasta rankin, tarkemmin ajateltuani olen pitkälti samaa mieltä. Astanga on varmasti fyysisesti raskain, mutta yinin jopa 5-minuuttiset venytykset antavat tilaa ajatella, antavat mahdollisuuden paneutua kehon tuntemuksiin. Omalta kohdalta voin tunnustaa, että ei ole helppoa kohdata kehonsa rajallista liikkuvuutta. 

Hatanpään Arboretum, mutainen kävelytie puiden keskellä, puiden välistä pilkottaa järvi

Ensi viikon liikuntasuunnitelmani on vielä tekemättä. Ideoita on kyllä, saa nähdä miten toteutuu.

Jos nukun ensi yönä läheskään riittävästi, huomenna voisi olla kahvakuulapäivä. 

Tiistaina on koulutuspäivä Teamsissa, se alkaa vasta klo 9.45 niin mietin josko kävisin salilla polkemassa kuntopyörää klo 8-9.

Keskiviikkoillalle ystäväni on varannut yinjoogan, voisin mennä mukaan. 

Kävelypäivä voisi olla torstai tai perjantai, koska sääennuste lupaa niihin auringonpaistetta.

Toinen lihaskuntoilu jäisi viikonlopulle.

Hiekkapohjainen kävelytie järven rannassa, puiden läpi näkyy kaupunkia kerrostaloineen

Katsotaan miten käy! Ja toivotaan, että räntäsateet olisivat nyt tässä, ja vähitellen alkaisi olla lämpimämpiä ilmoja. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti