sunnuntai 18. huhtikuuta 2021

Aurinkoinen ulkoiluviikko

Pieni joki, jonka rannalla asuintaloja

Tämä viikko on ollut niin ihanan aurinkoinen ja osin lämminkin, että on ollut ihan pakko ulkoilla paljon. Ajatuksella että otetaan nyt auringosta kaikki irti, sillä sisimmässäni on pieni pelko siitä, että räntäsateet palaavat vielä. 

Olen tehnyt kahden lenkin sijaan neljä, mikä on ihanaa mutta samalla jännittävää. Miten jalka reagoi? Ajallisesti lenkit ovat olleet kaikki tunnin tai hiukan alle, eli mukana ei ole yhtään noita aiempina viikkoina olleita 1 h 17 min lenkkejä. Se on toivottavasti tekijä, mikä ei aiheuta jalan vihoittelua. Kilometrejä viikkoon tuli 21,65. 

Postauksen aloituskuva on Oriveden Venehjoki, siitä nappasin kuvan perjantain lenkillä kun kävelin töistä junalle. Tällä kertaa pääsin lähtemään sen verran ajoissa, että ehdin tehdä mutkan entisen alakouluni nurkille Vehkalahteen. Viikon muut lenkit tein Tampereella Pyynikillä.

Hiekkatie, vasemmalla puolella suuri järvi

Olen muutaman kerran lenkkeillyt Pyynikin ympäri, siitä tulee noin 50-minuuttinen setti. Tiistaina minulla oli etäkoulutuspäivä, mutta koska se alkoi vasta klo 9.45 niin menin kerrankin aamulenkille. Heräsin 7.30, söin banaanin, puin ja olin 7.50 ulkona. En ole ollenkaan aamuihminen, koko matkan tuntui että sekä pää että keho ovat tahmeat. Kotiin päästyä haukottelin, enkä kokenut lainkaan saavani aamulenkistä virtaa loppupäiväksi. Niin se vaan on, että minulle paras treeniaika arkena on heti töiden jälkeen, iltapäiväneljän ja iltaseitsemän välillä. 

Polku metsikössä

Torstaille olin miettinyt kahvakuulailua kotona, mutta oli niin mielettömän aurinkoinen sää että oli aivan pakko mennä ulos. En ollut lähtenyt töihin lenkkivaatteissa, joten tulin kotiin ja lähdin samantien uudestaan ulos. Kiersin Pyynikin eri suuntaan kuin tiistaina, lisäksi tein pienen koukkauksen Tahmelaan ja Ylä-Pispalaan. Legendaarisia Pispalan portaita nousin yhden välin, mutta sitten käännyin takaisin kohti harjua. 

Hiekkatie metsikössä

Tänään kävin tekemässä viikon kolmannen Pyynikin ympäriajon. Olimme olleet puolisoni kanssa päivässä Pyynikin rannassa syömässä kevään ensimmäiset kioskijäätelöt, mutta se noin puolitoistatuntinen ulkoilu ei riittänyt, vaan oli ihan pakko lähteä illemmalla lenkille. 


Neljän kävelylenkin lisäksi tein vain yhden lihaskuntotreenin, se vähän harmittaa etten tehnyt toistakin. Lauantaina tein Polarin oman treenin, Vantageni ehdotti 42-minuuttista kuntopiiriä. Alkulämmittely ja loppujäähdyttely olivat ilman tarkempia ohjeita, alussa tein erilaisia kiertoja, käsien ja olkapäitten pyörittelyä sekä kahvakuulalla ns, kauppakassiheiluttelua. Loppuun lyhyet venyttelyt. Itse treeni oli 3 x 3 kierrosta, niin että joka kierroksella oli kahden liikkeen pari. Liikkeissä työaika 40 sekuntia ja lepo 20 sekuntia, kierros päättyi minuutin lepoon. Alkuun olin hämmennyksissäni että mitä, teen siis hommia 40 sekuntia, lepään 20, hikoilen 40, lepään 20, lepään minuutin. Tuntui, että minuutin lepo jokaisen kierroksen jälkeen on liikaa. Kesken treenin muutin mieltäni ja totesin, että on se sittenkin hyvä asia. Ensimmäinen liikepari oli punnerrus ja penkillenousu, tosin vaihdoin penkillenousun yhden jalan maastavetoon kahvakuulan kanssa. Toisessa parissa oli istumaannousu ja etuheilautus kahvakuulalla. Kolmannessa mietin, että onkohan kuntopiiri suunniteltu salille, vai olenko ihan hakoteillä kun ajattelen että harvalla on ylätaljavermeet kotona. Liikeparin ylätalja eteen korvautui pystypunnerruksella, käytin siinä kahvakuulaa. Otin kuulan kaveriksi myös liikeparin toiseen osapuoleen, kyykkyyn. Sen verran sykkeet nousi etenkin etuheilautuksessa ja kyykyssä, että lepo tuli niiden jälkeen tarpeeseen. Ja tänään on kyllä ollut takareidet ja rintalihakset jäykkänä :) Mutta kiva oli kokeilla mittarin tarjoamaa treeniä. 
Tänään ehkä vielä venyttelen hiukan, jotta olo olisi huomenna vetreä. Alkuviikoksi on luvattu silkkaa auringonpaistetta, joten ohjelmassani lienee kävelylenkki sekä maanantaina että tiistaina. Loppuviikolle on luvattu pilvisempää ja viikonlopuksi sadetta, joten ensi viikolle tulee varmasti se toinenkin lihaskuntotreeni, ehkä kolmaskin. 

Palaan ensi viikolla kertomaan, mitä jalkani tykkäsi neljästä lenkistä. Ainakaan vielä se ei ole kipeä, joten toivon että sille määrän lisääminen on ok. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti