sunnuntai 31. tammikuuta 2021

Liikuntasuunnitelma, viikko 1 takana

 

Talvinen maisema Tampereen Koskipuiston rannan kävelytieltä, kuvassa kosken vettä ja luminen tie

Hienot talviset kelit jatkuvat, mutta meikäläinenpä treenaa vaan sisällä... No, siihen malliin hitaasti on Tampereella katuja siistitty, että muhjulumessa on ollut aika tuskaa kävellä, vaikka en olekaan kulkenut viikolla muuta kuin kodin ja bussiaseman väliä. Tänään käytiin puolison kanssa illalla kahvilla, ja käveltiin kotiin koskenrannan ja Hämeenpuiston kautta, nyt oli kävelytiet saatu melko puhtaaksi. 

Liikuntasuunnitelmassa oli tälle viikolle neljä varsinaista treeniä sekä yksi kehonhuolto, tein ne kaikki. Viikko näyttää tältä:

Ti kuntopyöräily 45 minuuttia

To kahvakuulailu 36 minuuttia

La kuntopyöräily 45 minuttia + kehonhuoltona yogalates 58 minuuttia

Su kuminauhajumppa 30 minuuttia + kehonpainotreeni 30 minuuttia

Kirjoittaja tekemässä selkäliikettä päinmakuulla

Lihaskunnon ja kehonhuollon tein GoGon tallenteilta, kuntopyöräilyt kävin polkemassa salilla, toisen Cityssä ja toisen Parkissa. Lauantaina vähän puolen päivän jälkeen ei ollut paras ajankohta; aerobisten laitteiden alue oli melko tyhjä mutta pukuhuoneessa oli ruuhkaa, ilmeisesti juuri oli tunti vaihtumassa niin siellä istui porukkaa selaamassa puhelimiaan (ilman maskia), eikä puhettakaan että olisivat siirtyneet kun menin kaapille pukemaan ulkovaatteita.

Hyvä fiilis jäi viikosta, vaikka yhä tuntuu siltä että 45 minuuttia aerobista kahdesti viikossa on tosi vähän. Yritän siis pitää mielessä, että jo ensi viikon jälkeen se on 55 minuuttia, sitten 60, sitten yli 60. Että ei pidä nyt hötkyillä vaan malttaa. 

Ensi viikko on suunnitelmassa täsmälleen samanlainen kuin tämä viikko, mutta todennäköisesti toteutuspäivät ovat erit kuin suunnitelmassa tai tällä viikolla. Tiistain iltavuoro on huono treenin kannalta, joten ehkä aloitan jo maanantaina, jos suinkin saan nukuttua jotenkin ensi yönä. Olen kylläkin parin viime viikon aikana nukkunut aika monta bussimatkaa, ne 20-30 -minuuttiset torkut pelastavat paljon. 

Ihania talvipäiviä ja tekemisen iloa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti