sunnuntai 23. lokakuuta 2022

Syksy ja juoksuohjelma etenevät

 


Hups, kaksi viikkoa vilahti ohi lähes vilauksessa! Olen onnistunut välttämään niin koronan, flunssan kuin influenssan, joten treenit on kaikki tehty. Pääosin olen tehnyt lenkit eri päivinä kuin miten ne ohjelmaan on sijoitettu, kuitenkin niin että kovempien lenkkien väliin olen jättänyt lepopäivän tai -päiviä. 

Maanantaina 10.10 tein viikon ainoan kävelylenkin. Olin menossa Orivedellä Hypoxiin klo 8.30, ja koska bussi oli perillä klo 7.45 niin kävin siinä välissä kävelemässä keskustan alueella. 31 minuuttia / 3 km / 118.


Tiistaina 11.10 juoksin iltavuoron jälkeen, 30 minuuttia / 3,33 km / 144. 

Keskiviikkona juoksin työpäivän jälkeen tuttua reittiä Taysin pysäkiltä Petsamon ja Ranta-Tampellan kautta keskustaan. Treeninä oli 5 km niin että tempo vaihtui minuutin välein. Tein niin että juoksin minuutin höntsää, minuutin reipasta, kävelin minuutin. Tätä toistin kunnes 5 km tuli täyteen. Kävelyminuutit siksi, että muuten syke ei olisi reippaan jälkeen laskenut yhtään. 43 minuuttia / 5,1 km / 150. 


Perjantaina 14.10 oli töistä vapaapäivä, kävin salilla tekemässä puolituntisen lihaskuntotreenin yläkropalle, sen jälkeen menimme ystäväni kanssa Trip-spinningiin. Oli kiva ohjelma, vaikka ikuinen ongelmani spinningissä on että nopeimmissa osioissa jalkani eivät todellakaan liiku yhtä tiiviiseen tahtiin kuin mitä ohjaaja laskee ykskaksykskaks. 

Viikon pisin lenkki oli 5 km + 10 minuuttia, juoksin sen lauantaina. Lihakset eivät menneet spinningistä pelätyn jumiin, ja katsoin sääennusteesta että sunnuntaille oli luvattu tosi sateista keliä. No, kaatosade tuli lauantainakin. Ekat 2,5 km pääsin kuivana, mutta sade alkoi kun olin mahdollisimman kaukana kotoa Arboretumissa. En muista milloin olisin viimeksi kastunut niin, että oli vaikea saada paitaa pois kun hihat olivat liimaantuneet ihoon niin tiukasti. 54 minuuttia / 6,2 km / 154. Kuten keskisykkeestä voi päätellä, lenkin jälkipuoliskolla sisätilat alkoivat houkutella ihan kunnolla. Sen verran vesi hölskyi lenkkareissa ja vaatteet olivat kiinni ihossa. 

Puolisoni on Saksassa, lähetin hänelle kastumiskuvani niin hän tuumasi että näytän ihan vahanukelta :DJuoksu kulki tosi hyvin, mutta en silti tuntenut rakkautta lajiin. 

Sunnuntaina 16.10 oli sen verran kankea olo, että tein Aamulehti Livestä tallenteena GoGon 55-minuuttisen liikkuvuus-venyttelyn. 

Varsin hyvä saldo viikkoon, 7 treenikertaa joista 3 juoksua, 1 kävely, 1 spinning, 1 lihaskuntotreeni ja 1 kehonhuolto. Hyvä tasapaino! 

Tämän viikon juoksut ja kävelyt erosivat ohjelmasta jonkin verran, johtuen siitä että tein 2 / 4 lenkkiä yhdessä ystäväni kanssa. 

Maanantaina juoksin töiden jälkeen yksin, piti olla rauhallinen 40 minuuttia mutta tällä kertaa juoksu tuntui tosi raskaalta. Manasin taas, että miksi menin Ranta-Tampellaan kun siellä tuulee aina kovaa, ja yhtä kertaa vaille aina on ollut vastatuuli. 4,56 km / 142.

Tiistaina arvoin varmaan kolme tuntia töiden jälkeen, että mitä huvittaisi tehdä. Päädyin Aamulehti Liveen ja GoGon 55-minuuttiseen yogalatesiin. 

Keskiviikkona juoksin iltavuoron jälkeen intervalleja, "joiden määrän ja vauhdin päätät itse". Olisi pitänyt mennä pyrähdellen, mutta meninkin niin että alkuun 10 minuuttia höntsää, sitten 2 minuuttia reippaasti, 2 minuuttia kävellen. Tätä 30 minuuttiin asti, loppuun vielä 5 minuuttia höntsää. 3,92 km / 145. 

Torstaina tein Aamulehti Livestä GoGon puolituntisen coren. Jostain syystä GoGon Treenikirjasto ei pyöri koneellani, olen yrittänyt useammalla selaimella. Vain etusivu aukeaa, mutta siitäkään ei yksikään video ala pyöriä, tai jäsenyyden vaativat eivät etene kirjautumisvaiheeseen. Onneksi Aamulehden kautta näkee, ja GoGolla on myös Facebookissa ja YouTubessa joitakin jumppavideoita. 

Perjantaina olin ystäväni ja hänen kahden koiransa kanssa Kaupissa. Viikon pisin lenkki olisi juoksuohjelman mukaan ollut 5 km + 20 minuuttia, tämä sai nyt korvata sen. Kävelimme ylämäet mutta juoksimme tasaiset ja alamäet. 57 minuuttia / 5,75 km / 151 näytti mittarini, mutta se ei löytänyt satelliitteja ennen kuin lähdimme liikkeelle. Luotankin enemmän ystäväni mittariin joka näytti 1 h / 6,1 km. 

Viikon ainoan kävelylenkin piti olla 30 minuuttia, se meni yli. Eilen autoin ystävääni muutossa, purin uudessa kodissa laatikoita ja laitoin keittiön tavarat paikoilleen. Jäin yökylään, ja tänään kävimme Orivedellä Paltanmäessä sauvakävelemässä 1 h 14 min / 7 km / 122. Olimme aika väsyneitä muuttotouhusta, nukkumaanmeno venyi eilen pitkästi yli puolenyön. Lenkki oli kuitenkin kiva ja aika kului huomaamatta. 

Tällä viikolla vähän taas nurisin juoksuohjelmasta, sen mukaan 5 km + 20 minuuttia tarkoitti 8-9 km. Öö, 9 km olisi vaatinut vauhtia 5 min /km. Väitän että sellaiseen pystyy harva, joka on 10 viikkoa sitten lähtenyt liikkeelle nollasta ja siitä, että ensimmäinen juoksupätkä on 2 minuuttia. 

Ensi viikon osalta päätin tehdä niin, että jätän ohjelman viimeisen viikon tekemättä tuolloin ja siirrän sen viikolla eteenpäin. Ohjelmassa olisi 3 kävelylenkkiä, 1 intervallitreeni ja huipennuksena 10 km lenkki. Meillä on ensi perjantaina tyhy-päivä, mikä tarkoittaa että olen pois kotoa klo 7.30 - 22.30. Viikonloppuna olen Helsingin kirjamessuilla. Eli viisi kävely- ja juoksulenkkiä pitäisi ahtaa neljään päivään, joista olen kaksi iltavuorossa (eli pois kotoa 9.30-20.30). Ei kuulosta järkevältä. Päätinkin treenata ensi viikon vapaasti miten huvittaa. Marraskuun ensimmäinen viikko saa sitten kunnian olla ohjelman viikko numero 11. 

Sen verran tiedän ensi viikosta, että huomenna menen ystävieni kanssa kehonhuoltoon eli fascia method -tunnille GoGolle. Keskiviikkona menen iltavuorosta heille yökylään, käymme illalla juoksemassa. Tiistaina varmaankin lenkkeilen junalta kotiin tutun noin puolituntisen. 

Mukavaa lokakuun loppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti