sunnuntai 9. lokakuuta 2022

Syyslenkkeilyä: sataa, paistaa, sataa, paistaa...

 


Tämä viikko oli ihan kelvollinen treeniviikko. Kaikki ohjelmassa ollut tuli tehtyä, vaikka välillä oli tahmeaa. 

Maanantaina juoksin iltavuoron jälkeen 20 minuuttia / 2,1 km / 135. Rauhallista menoa oli, mutta silti jonkinlaista puristusta. Toki taas sunnuntain ja maanantain välinen yö oli huono, kello näytti että unen yhtenäisyys oli vain 1,5/5. Lisäksi töissä riitti kiirettä; synttäreiden takia oli monta asiaa mitä oli siirretty aikaan synttäreiden jälkeen. 

Keskiviikosta tuli yllättäen kahden treenin päivä. Olin suunnitellut aamulle juoksua, mutta totesin että ei huvita mennä sateeseen. Meninkin salille, 38 minuuttia koko kehon treeniä pakkalaitteilla ja levypainolla. Menin iltavuoroon klo 12 junalla, joten aamusaliin oli aikaa. 

Hoidin kuitenkin juoksun pois illalla töiden jälkeen, 20 minuuttia / 2,3 km / 148. Ohjelma sanoi 5 x 1 minuuttia täysillä, no en mennyt täysiä mutta omaan tasoon reipasta vauhtia. Näin siksi, että jo reippaalla vauhdilla oli vaikea saada sykettä laskemaan välien rennoissa juoksuissa. Reippaat juoksut olivat neljäs, kahdeksas, kahdestoista, kuudestoista ja kahdeskymmenes minuutti. 

Torstaina olin ystävän ja kahden hänen koiransa kanssa kävelemässä Kaupissa, 57 minuuttia / 4,57 km / 124. Ystäväni oli ollut flunssainen joten jätettiin kilpaviitosella kaksi pahinta mäkeä väliin. 

Perjantaina juoksin tämän viikon ainoan 5 km:n lenkin, tai siis ohjelman mukaan 5 km + 5 min. Olin viiden vuorossa töissä, menin Tampereelle tultua ratikalla Kalevaan ja juoksin Petsamossa sekä Ranta-Tampellassa. En tiedä vaikuttiko aamun Hypoxi-hoito, mutta pohkeet jumitti tosi paljon ja eteneminen oli raskasta. Pysähdyin tarkoituksella neljä-viisi kertaa näppäämään valokuvan, ihan vaan siksi että saan muutaman sekunnin palautumistauon. Olin myös syönyt ehkä turhan vähän päivän aikana. No,saldoksi tuli 52 minuuttia / 5,55 km / 144. Jos oli viime lauantain vitosella kevyttä menoa niin nyt oli kaikkea muuta. Mutta tätä se on, päivät vaihtelee keskenään kovastikin. 

Lauantain olin töissä ja perään Hypoxissa, joten jätin treenit väliin. Hypoxin jälkeen ei saa harrastaa kovatehoista liikuntaa, ja näemmä rauhallinenkin juoksu on liikaa. Lisäksi aamulla kävi ilmi, että taajamajunat oli toistaiseksi korvattu busseilla. Pyysin vanhemmiltani kyydin Hypoxista rautatieasemalle, yrityksenä ehtiä puoli neljän junaan (johon ehdinkin). Olin myös varautunut siihen, että pääsen kotiin vasta puoli kuuden junalla ja päivästä tulee pitkä.

Tälle päivälle jäi viikon toinen kävelylenkki, ohjelman mukaan vähintään 30 minuuttia. Kävelin Pyynikinharjun ympäri, 51,5 minuuttia / 5,2 km / 132. 

Ensi viikolle ohjelmassa on vain neljä treenipäivää, hämmentävää kun olen tottunut viiteen. Toisaalta, siinä on kaksi vitosta, joista toinen pitäisi juosta minuutin välein tempoa vaihdellen ja toinen niin että vitosen jälkeen juoksee vielä 10 minuuttia. Eli aika raskaita lenkkejä luvassa! Muut ovat 30 minuutin rauhallinen juoksu ja 30 minuutin kävely. Kävelyn aion tehdä huomenna, ihan vaan tappaakseni aikaa. Menen Hypoxiin klo 8.30, mutta bussini saapuu Orivedelle jo 7.40. Vien töihin muut tavarat paitsi vaihtovaatteet, ja sitten kävelen ympäri kylää. En juokse, koska en halua mennä hoitoon superhikisenä. Viitoset ajattelin juosta keskiviikkona illalla ja perjantaina päivällä. Perjantai on vapaa, koska olin nyt lauantaina töissä. Ensi sunnuntaille jäisi puolen tunnin juoksu. Olen silti varautunut siihen, että tilanne elää ja treenit vaihtavat paikkaa, ehkä päivääkin. Olen luvannut auttaa ystävääni muuttosiivouksessa, ja jossain kohtaa puhuttiin että se tapahtuisi ensi viikonloppuna. Jos näyttää että viikonloppu kuluu siinä, sitten teen kaikki treenit maanantain ja perjantain välissä. 

Mukavaa syksyn jatkoa, saa nähdä joko kohta ilmat alkavat kylmetä reilusti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti