maanantai 29. elokuuta 2022

Juoksuohjelmaa ja kesälomailua

 


Terveisiä Islannista! Siellä sekä istuttiin autossa että käppäiltiin rannalla ja vuorilla :) Viikon reissu oli samaan aikaan ihana ja raskas. Sää suosi, vain yhtenä yönä satoi ja edeltävänä päivänä oli pari lyhyttä tihkusadekuuroa. Muuten oli lähes aina aurinkoista. Mutta kylmä! Yöt olivat viileitä ja päivisin oli tuulista, joten pipo, lapaset ja islantilaisvillapaita olivat käytössä yötä päivää. 

Kaikki postauksen kuvat ovat reissulta. 

Lähdetäänpä taas purkamaan kahden viikon kuulumiset kerralla.

Toissa maanantaina alkoi Porin kaupungin juoksuohjelman toinen viikko. Tein viikon kaikki treenit, mutta eri järjestyksessä kuin mitä ne olivat ohjelmassa. Maanantaina kävimme ystäväni kanssa sauvakävelyllä Kaupissa, 1 h 2 min / 5,25 km / 142. Päälle pulahdus Näsijärveen, jossa olikin yllättävän kylmä vesi. 

Tiistaina alkoivat tähän asti pisimmät juoksumatkat, ohjelmassa oli 5 minuuttia kävelyä / 4 minuuttia juoksua x 2. Hellejuoksu oli raskasta, mutta neliminuuttiset eivät tuntuneet niin pitkiltä kuin mitä etukäteen pelkäsin. 

Thingvellir, Euraasian ja Pohjois-Amerikan mannerlaattojen erkanemispaikka.

Keskiviikkona oli ukkoskuuroja, odotin iltavuoron jälkeen hetken kelin selkenemistä. No, pari minuuttia kesti onnea ja sitten alkoi tihkusade joka paheni pian kaatosateeksi. Olin varsin tyytyväinen, että ohjelmassa oli vain setti 5 minuuttia kävelyä / 4 minuuttia juoksua x 2. Lenkistä en muista juuri mitään, sillä keskityin miettimään reittiä niin että aika päättyisi mahdollisimman lähelle kirjastoa. Kävin töissä vaihtamassa kuivaa päälle ja sitten pääsin kaverin kyydillä kotiin. 

Torstaina vuorossa oli puolituntinen kävely. Olin suunnitellut tekeväni sen Petsamossa, mutta kun bussi lähestyi ysitiellä Tampereen ramppia niin alkoi sataa ja ukkostaa. Menin linja-autoasemalle ja siitä paikallisbussilla kotipysäkille. Kun jäin bussista pois niin ei satanut, päätin kävellä kotikulmilla Eteläpuistossa ja Kaakinmaalla. Ensimmäinen 5 minuuttia oli sateetonta, sitten oli 20 minuuttia tihkua ja loput 5 minuuttia kaatosade. Kastuin siis taas. Totesin, että onneksi on niin lämmin ettei tarvitse pelätä kylmettymistä.

Tuonne punaiselle vuorelle kavuttiin Islannin sisämaassa :) 

Perjantain lenkillä kävi tuuri, sade alkoi 2 minuuttia sen jälkeen kun olin tullut kotiin :D Ohjelmassa oli 3 minuuttia kävelyä, 4 minuuttia juoksua, pieni tauko, 4 minuuttia juoksua, 3 minuuttia kävelyä. Olisi ollut yhden kerran, mutta koska olin vielä sen verran kaukana kotoa niin tein toisenkin kerran. Tauot pidin sellaisina että syke laski noin 125:een.

Koska lauantaina lähdin Islantiin, tein viikon 5 treeniä putkeen ilman välipäiviä. Hyvin sujui määrän ollessa vielä pieni.

Reissun ajaksi ohjelmaan tuli tauko, mutta vähän sentään liikuttiin. Länsivuonoille mennessä ja siellä ollessa istuttiin pitkälti autossa, mutta maanantaiaamuna heräsimme ystäväni kanssa jo klo 6.30. Olimme leirintäalueella meren rannassa, joten lähdimme kävelylle rantahiekalle. Menimme ensin toiseen ja sitten toiseen päähän, matkaa kertyi 3,1 km ja aikaa kului 46 minuuttia, keskisyke oli 113. Asuna kesälomakeliin ei-niin-tyypillisesti softshellhousut, pipo, lapaset, pitkähihainen merinovillapaita, fleecetakki, softshelltakki ja islantilaisneule. En muuten vähään aikaan valita Suomen tuulista... Hyvin tarkeni noin, mutta ei tullut hiki. 

Leirintäalue meren rannalla Birkimelurin lähellä.

Keskiviikkona suuntasimme yhdeksi yöksi sisämaahan. Respassa meille suositeltiin kysyttäessä n. 10 km:n vaellusta. Eipä tiedetty että matka oli noin 7,1 km sisältäen 1,5 km vuorelle kiipeämistä, paikoin oli tosi jyrkkää. Pahimmissa paikoissa pidettiin lyhyitä taukoja. Alaspäin ei ollut helppo tulla, ensin oli rinteen jyrkkä kivikko ja tasamaalla kivikkoinen laavakenttä. 2 h 20 min kului aikaa tähän retkeen. Keskisyke oli 128 ja maksimi taas kerran 171.


Torstaille riitti puolituntinen parin kilometrin kävely tasamaalla, joka kuitenkin sekin oli varsin kivikkoista. Tosin lohkareiden sijasta kivet olivat pieniä pyöreitä. 

Meitsi oli kuulemma sävy sävyyn kivien kanssa.

Perjantaina tuli liikuttua enemmän hyötyliikuntaa ja satunnaista menoa. Kävimme turistikohteet, koska mukanamme oli yksi ensikertalainen. Geysirin luona kapusimme vuorelle näköalapaikalle, Gullfossilta pois tultiin ylämäkeä, Krýsavikin suunnalla oli kävelypolku jossa siinäkin oli vähän kiivettävää. 

Eli vaikka viikon aikana istuttiin autossa yli 2000 km, tuli onneksi jonkin verran liikuttua myös jalkaisin. 

Lauantaina matkustimme kotiin, herätys oli aamulla klo 4. Sain nukuttua yöllä vain noin 2,5 tuntia. Lentokoneessa nukuin pari tuntia lisää, ja autossa matkalla kentältä kotiin vielä puoli tuntia. Ei siis ihme, että lauantain ja sunnuntain välisenä yönä nukuin lähes kellon ympäri. Kaverini ehdotti jumppaa sunnuntaille, sanoin että en lähde. Heräsin aamulla 10.30 maissa, nousin vähän ennen yhtätoista ja tunsin olevani tokkurassa. Tuumasin, että parempi olla kotona ja istua sohvalla, parannella kolmen tunnin aikaeroa ja matkaväsymystä. 

Nyt on lomat lusittu ja tällä viikolla palaan takaisin juoksuohjelman kimppuun. 

Huomasin, että sunnuntaina juostiin Tampereen maraton, hiukan houkuttaisi ilmoittautua ensi vuodelle puolikkaalle... Kuun loppuun asti on aikaa ilmoittautua halvimmalla hinnalla, eli muutama päivä on vielä miettimisaikaa. 

Kivaa alkavaa syksyä!

Gullfoss


Haluan Tampereelle Skyr-baarin!

Sky Lagoon Reykjavikissa.

Hraunfossar.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti