perjantai 19. elokuuta 2022

Bodymajan kehonkoostumusmittaus


Kehonkoostumusmittaus saatu. 

Hauska sattuma, vähän aikaa sitten luin Lenkillä-blogin Elinan kokemuksen Bodymajan kehonkoostumusmittauksesta ja kiinnostuin, kun huomasin että Tampereellakin on mittauspiste. Sitten huomasin että sähköpostiin olikin tullut Bodymajalta tarjous kehonkoostumusmittauksesta - jo ennen Elinan postauksen lukemista -, mielelläni nappasin kiinni. 

Olen viime viikolla aloittanut juoksun, varovasti, Porin kaupungin juoksuohjelman mukaan. Edellisistä juoksuaskelista oli yli 3 vuotta. Tiedän, että juoksutauon aikana painoni on noussut noin 20 kiloa. Siksikin oli hyvä aika käydä mittauksessa nyt. Kun juoksuaskeleet ovat palanneet kuvioihin, on uutta motivaatiota myös syömisen viilaamiseen. Otin kolmen mittauksen paketin, jonka normaalihinta on 39,90 €. Ajattelin käyttää kolme kertaani niin, että toinen kerta olisi noin 4 kuukauden päästä ja kolmas siitä noin 4 kuukauden päästä. 

Kävin mittauksessa Koskikeskuksessa, Bodymajan piste löytyy pohjakerroksesta Los Pollos -ravintolan vierestä. Ravintola oli tuttu ennestään, joten kohteeseen oli helppo löytää. Mittauspisteen ovessa on sähkölukko, joka aukesi tekstiviestinä tulleesta linkistä. Luulin tämän olevan monimutkaisempi vaihe, joten olin vähän hämmentynyt että ai nytkö ovi on auki. 


Seinällä oli hyvin selkeät ohjeet, mitä mittauksessa tapahtuu ja kenelle se soveltuu. Esimerkiksi sydämentahdistin ja raskaus ovat esteitä. Pyyhkäisin desinfiointipyyhkeellä käteni, jalkani sekä mittauslaitteen käsikahvat ja jalka-anturit. Laitteessa tunnistauduttiin tilauksen yhteydessä annetulla puhelinnumerolla, sen jälkeen täytettiin pituus, ikä ja sukupuoli. Sitten jalat ja kädet paikoilleen laitteen ääneen antamien ohjeiden mukaan. Mittaus oli nopeasti ohi.

Mietin, kämmäsinkö lopussa jotenkin. Kun laite näytti että mittaus oli valmis, en painanut tulosten tulkinta -painiketta, itse asiassa en muista painoinko mitään. Pian laite oli palannut alkunäyttötilaan. Muistan Elinan postauksesta, että hänelle tulokset olivat tulleet jo ennen kuin hän poistui kauppakeskuksesta. Minulle ei ollut tullut iltapäivään mennessä, kun mittaus oli tehty noin puoli kymmeneltä aamulla. Olinkin epätietoinen, olinko tehnyt jotain väärin, olisiko minun pitänyt painaa tulosten tulkintaa tai jotain muuta. No, tänään kun katsoin sähköpostia niin raportti oli onneksi saapunut. 


Tavallaan jännitin tuloksia, toisaalta en. Tiesin että paino, rasvaprosentti ja viskeraalirasva ovat reippaasti punaisella. Tavoitepistemäärä on vähintään 70, minun tulokseni oli nyt 62. Ei kuitenkaan kokonaan punaisella, kuten kuvasta näkyy. Lihasmassaa on 28,6 kg ja puoliero käsien ja jalkojen välillä on noin prosentti. Pelkäsin pahempaa, koska monen vuoden takaisen lonkan bursiitin jäljiltä vasen jalkani väsyy edelleen nopeammin. Sen huomaa etenkin joogassa tai muussa tasapainoa harjoittavissa liikkeissä. Vasen jalka alkaa täristä oikeaa herkemmin. Olenkin välillä tehnyt salitreenin yhteydessä jossain liikkeessä vasemmalle jalalle yhden toiston per sarja enemmän kuin oikealle jalalle.

Bodymajan nettisivuilla on myös erilaisia tietopaketteja, joista jo ennen mittaustulosten saapumista olin kiinnostunut etenkin lihasmassa ja lihastasapaino -paketista. Siihen minun on perehdyttävä lisää. Tavoite on, että seuraavassa mittauksessa lihasmassa on vähintään yhtä reippaasti vihreällä kuin nyt, mutta rasvan määrä on selvästi pienempi. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti