maanantai 2. toukokuuta 2022

Kylmyys tympäisee

 


Viime viikko oli kylmää ja tuulista, ja aika monetta kertaa sanoin että tänä vuonna inhoan huhtikuuta. Lumet on sulaneet, mutta etenkin aamut on olleet niin kylmiä että piti kaivaa hanskat esiin. Olenkin ollut jonkin verran sisätiloissa harrastamassa liikuntaa.

Maanantaina pääsinkin lähtemään töistä vasta myöhemmällä bussilla, ja suunnitelmani kävellä bussiasemalta Hervantaan meni osittain uusiksi. Menin Viinikan, Nekalan ja Muotialan kautta Turtolaan, 46 minuuttia / 4,6 km / 140. Sitten hyppäsin ratikkaan ja menin loppumatkan sillä. 

Hervannassa kävimme ystäväni kanssa GoGolla bodycombatissa. Ainakin tuolla ohjaajalla viimeinen kerta ohjelmaa numero 90, kuulemma on miksauksia tulossa. Saa nähdä tuleeko niissä käytyä. Onneksi ohjelma oli kohtalaisen tuttu; mikrofoni ei toiminut kunnolla joten ison osan tunnista ohjaajan ääni ei kuulunut. 55-minuuttinen treeni oli vähemmän hikinen kuin yleensä, en tiedä miksi. Keskisyke oli kuitenkin 147 eli samaa tasoa kuin aikaisemmilla tunneilla. 


Keskiviikkona olisin halunnut tehdä pitkän kävelylenkin, mutta kylmä ilma ja vastatuuli aiheuttivat sen että teinkin lyhkiksen. Kävin pitkästä aikaa Petsamossa katsomassa, kuinka siellä kevät etenee. 48 minuuttia / 4,83 km / 128. Nukuin bussissa, heräsin muutamaa minuuttia ennen kuin jäin Taysin pysäkillä pois. Ehkä siksi syke nousi heti alussa 67 -> 147, mutta kyllä se siitä pian asettui. Keskisyke minulle melko harvinaisesti alle 130. 

Torstaina otin plussatunteja pois ja menin iltavuoroon vasta puolenpäivän junalla. Oli siis aikaa käydä aamusalilla GoGo Parkissa. Kehonpainolla ja 20 kilon levypainolla 45 minuuttia kaikenlaista. Maastavetoa molempiin suuntiin, askelkyykkyjä "takajalka" penkillä, peruskyykkyä, punnerruksia penkkiä vasten, pystysoutua...


Perjantai oli edelleen kylmää ja tuulista, olin pakannut sisäkengät mukaan kun olin ajatellut mennä salille pyöräilemään. Ostin kuitenkin nettikirpparilta kuoritakin, ja koska hakumatka junalta Tammelan perukoille oli jo puolitoista kilometriä niin päätin samalla vaivalla jäädä kävelemään Käpylään ja Lapinniemeen / Koukkuniemeen. 50 minuuttia / 5 km / 130. Koska olin Näsijärven vieressä, vastatuuli oli erityisen kova. 

Lauantai oli pakkolenkin paikka, olin töissä ja kun kirjasto meni kiinni klo 14 oli taas reilu tunti junan lähtöön. Kävelin siis rautatieasemalle, 53 minuuttia / 5,1 km / 126. Ei kiinnostanut yhtään, mutta vaihtoehto olisi ollut hengailla tunti tekemättä mitään niin mieluummin kävelin. 

Sunnuntaina jalat tuntuivat väsyneiltä, kävin Parkin kuntosalilla tekemässä 48-minuuttisen yläkropan treenin. Tällä kertaa pystysoutu 20 kilon levypainolla, muuten pakkalaitteilla. 

Tämän viikon suunnitelma on sellainen, että tiistaina kävelen töistä junalle. Kirjasto menee kiinni klo 18 ja juna lähtee 19.20, siinä taas joko pitää hengailla kylällä tai lenkkeillä. Siispä mieluummin lenkkeilen. Keskiviikolle olemme suunnitelleet ystäväni kanssa TRIP-spinningiä. Torstaina olen iltapäivän etänä ja illalla on työmeno, joten aion mennä aamulla kuntosalille. Viikonloppuna aloitan vapaaehtoistyöt jääkiekon MM-kisoissa, mutta koska iltavuoro alkaa klo 13.50 niin ainakin toisena päivänä käyn lenkillä ennen vuoron alkua. 

Mukavaa viikkoa, toivotaan kevään lämpöä pian! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti