sunnuntai 15. toukokuuta 2022

Kiireestä huolimatta viiden treenin viikko

 


Edelliseen postaukseen ehdin jo kirjoittaa, että tämä viikko alkoi maanantain tuplatreenillä (aamulla sali 40 minuuttia ja illalla kävely 50 minuuttia). Keskiviikon bodycombat ystävän kanssa peruuntui, joten kävin yksinäni salilla, koko kehon treeni 38 minuuttia. Välineinä kehonpaino sekä 20 ja 17,5 kilon tangot. Tein 3 x 10 toiston sarjoja, välissä minuutin tauko. Maastavetoa molempiin suuntiin, penkkipunnerrus, ojentajat, pystysoutu ja soutu tangolla. Vatsaliikkeenä jalkojen näpäytys maahan  steppilaudalla maaten. Kehonpainolla steppilaudalle nousu (lauta niin korkealla mihin sen saa). Olin aika väsynyt, joten en tällä kertaa viihtynyt salilla yhtä kauaa kuin yleensä. 

Torstaina oli palkkatöistä vapaa, mutta olin ensin vapaaehtoishommissa aamuvuoron ja sitten matkustin Orivedelle elämänlaatulautakunnan kokoukseen. Se loppui onneksi ajoissa, niin että ehdin keskustan seisakkeella pysähtyvään taajamajunaan. Kävelin junalta kotiin, tällä kertaa en mennytkään Tammelaan vaan Juhannuskylään ja sieltä Ranta-Tampellan kautta kotiin. 42,5 minuuttia / 4,3 km / 129. 


Perjantaina ei ollut aikaa liikunnalle. Aloitin etätyöpäivän klo 7.30, siitä menin vapaaehtoishommiin klo 16-20, perään hallille katsomaan Suomen avausottelua. Kotona olin klo 23.15. 

Lauantaina olinkin sitten varsin väsyksissä. Maanantaina oli kaksi treeniä ja iltavuoro, tiistaina olin vapaaehtoistöissä, keskiviikkona aamuvuorossa ja perään salilla, torstaina liikkeellä klo 8-21 ja perjantaina puuhaa riitti klo 7.30 - 23.15. Siispä pidin lauantainkin liikunnasta vapaana. Kuljimme puolison kanssa ympäri Tampereen keskustaa; kävimme Hämeenpuiston suurmarkkinoilla, Keskustorilla katsomassa pätkän jääkiekkopeliä, Gastropub Tuulensuussa päiväoluella, Ratinassa Periscopen terassilla katsomassa osan seuraavaa jääkiekkopeliä, Finlaysonin alueella Plevnassa ostamassa puolisolle olutta kotiin, keskustorilla katsomassa ensimmäinen erä Suomen peliä... Lauantainakin tuli oltua liikkeellä aika pitkään, klo 12.20 - 21.15. 

Tänään menin taas aamuvuoroon kisoihin, onneksi akkreditointi ei enää aukea klo 7 joten työvuoro alkoi vasta klo 9.30. Pois pääsin klo 15. Olin päättänyt lenkkeillä töiden jälkeen, kävelin Kalevankankaan hautausmaan viertä Järvensivulle, sieltä radan yli Iidesrantaan ja kotiin. 1 h 12 min / 7,2 km / 128. 


Viikko sisälsi siis 3 kävelylenkkiä, 2 h 45 min ja 2 salitreeniä, 1 h 18 min. Yhteensä siis 4 h 8 min. Ihan hyvä saldo, ajatellen että viikossa oli 3 päivää palkkatöitä ja 4 vapaaehtoisvuoroa. Yksi päivä oli kokonaan vapaa, mutta vastaavasti yhtenä päivänä oli vapaaehtoistöitä palkkatyön perään. 

Kolmessa viikossa on nyt ollut 2 päivää, jolloin en ole ollut joko palkkatöissä tai kisoissa. Vaikka akkreditointi ei ole raskasta hommaa vaan hyvin antoisaa, on siinä tehtävästä riippuen paljonkin seisomista. Esimerkiksi tällä viikolla olen ollut kahtena päivänä lähinnä laminoimassa kulkulupia, eli seisonut tiskin takana. Viime viikolla keräsin ja lajittelin ottelulippuja, myös se oli pääosin seisten tehtävää työtä. Kelloni onkin useana yönä näyttänyt punaista etenkin ANS-tilan osalta. Viime yö oli kaikista huonoin aikoihin, syke oli ollut 12 pykälää kuukauden keskiarvoa korkeampi. 


Ensi viikon olen vaihteeksi suunnitellut kohtalaisen tarkkaan, lähinnä johtuen työvuoroista. Maanantaina olen iltavuorossa, joten silloin tulee taas käveltyä töistä junalle. Kun juna saapuu Tampereelle, parkkeeraamme puolison kanssa FanZonelle katsomaan Suomen peliä :) Tiistaina olen periaattessa aamuvuorossa, mutta menen myöhempään koska kirjastoon tulee kirjailijavieraaksi Arto Mustajoki. Oletan, että kirjaston sulkemisen jälkeen pääsen kollegan kyydissä Hervantaan. Mietin, että kokeilisinko juosta ainakin osan lenkistä, etenkin kun matka Hervannasta keskustaan sisältää paljon alamäkeä... Keskiviikkona kenties tekisin Aamulehden nettisivulta hathajoogaa, huomasin tänään että sellainen on tarjolla viikon jumppana. Tai oli tällä viikolla, mutta luotan että tallenne on saatavilla. Torstaina olen myös iltavuorossa, eli kävelen junalle. Perjantaina olen puolet työpäivästä Kangasalla, ajattelin että kun kokous päättyy klo 15 niin kävelen ainakin osan matkaa Tampereelle, jos en koko matkaa. Lauantaina olen vapaaehtoistöissä. Viikonloppuna saatan käydä maauimalassa, kun se nyt on avattu ja kun pääsen sinne akkreditointikortillani ilmaiseksi kisojen ajan :) Ehkä lauantaina, niin sitten sunnuntai olisi vapaata ihan kaikesta. 

Loppuun vielä tunnelmapala hallista:


 Mukavaa tulevaa viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti