sunnuntai 24. huhtikuuta 2022

Kävelyä ja lisää kävelyä

 


Onpa kuulkaa ollut ihana keväinen viikko, kävelylenkkejäkin on voinut tehdä t-paitasillaan! No, johan se taas ensi viikolla kylmenee... Osittain sääennustuksen takia olen kävellyt tällä viikolla enemmän kuin aiempina viikkoina, ja treeni on siksi ollut kovin yksipuolista (mutta kivaa). 

Maanantai oli vielä pääsiäislomaa, silloin halusin lähteä katsomaan kevään etenemistä Arboretumissa. Hyvin etenee, tiet olivat valtaosin sulana, vain muutamassa varjopaikassa oli sohjoa, vettä tai mutaa, niitäkin lyhyellä matkalla. Totesin myös, että muutaman Bodom Trailin käytyäni vedän melko roheesti lätäköiden läpi :D 1 h 20 min / 8 km / 128. 

Tiistaille olin ajatellut lepopäivää, mutta menin kuitenkin iltavuoron jälkeen lenkille. Tuttu reitti junalta Tammelan ja Ranta-Tampellan kautta kotiin, 48 minuuttia / 4,8 km / 127. Päivänvaloa riitti kotiin asti :)


Myös keskiviikko oli kävelypäivä, ihan vaan siksi kun oli mahdollisuus liikkua pitkästä aikaa epätavallisissa paikoissa. Työt veivät minut Pirkkalaan, joten kävelin Pirkkalan keskustasta Pyhän pyöräilyreittiä pitkin Länsi-Tampereelle. Taisi olla Villilä, missä hyppäsin bussiin. Olin jo aika poikki; olisin mennyt bussiin jo aiemmin mutta aikaisemmilla pysäkeillä pysähtyi 2 linjaa harvakseltaan. Villilänkin pysäkki oli sellainen, että ensimmäinen bussi ei kulkenut kotini läheltä, mutta koska en jaksanut odottaa seuraavaa niin hyppäsin siihen. Pysäkiltä kotiin olikin sitten varmaan kilometrin matka, ellei ylikin. 1 h 16 min / 7,7 km / 131. 


Perjantaista tuli yllättäen kahden lenkin päivä. Tapasin kaverini ja hänen taaperonsa kahvilassa, ja kun kakun syönnin jälkeen bussini lähtöön oli vielä reilusti aikaa niin päätimme lähteä vaunulenkille Onninpolulle. Pari pidempää pysähdystä tuli matkan aikana, mutta kelloon kertyi 38,5 min / 3,35 km / 120.

Tampereen päässä jäin bussista pois Taysin pysäkillä ja kävelin Kalevan sekä Iidesrannan kautta kotiin, 1 h 7 min / 6,7 km / 130. 

Eilen jalat tuntuivat väsyneiltä. Päivällä käveltiin puolison kanssa Pyynikin näkötornille, mutta ei jääty munkkijonoon kun se oli niin pitkä. Tultiin harjulta alas ja kotiin. Illalla tein puolen tunnin dynaamisen venyttelyn, jalat kevenivät mukavasti. Tein aika paljon venytystä niin, että uloshengityksellä syvensin venytystä ja sisäänhengityksellä kevensin, yleensä viiden hengitysparin ajan. Jonkin verran tein myös liikkuvuustreeniä, esim. syväkyykky + jalkojen ojennus sekä erilaisia selkärangan kiertoja. 


Viikon kävelymäärä oli siis 30,55 km johon kului aikaa 5 h 9,5 min. 

Tänään en harrastanut liikuntaa, sillä meillä oli Nokia Arenalla koulutuspäivä jääkiekon MM-kisojen vapaaehtoishommiin liittyen. Päivä ei ollut tunneissa mitaten pitkä, mutta asiaa oli tosi paljon. Olinkin aika väsynyt kotiin tullessani. 

Ensi viikolle ei vielä ole suunnitelmissa muuta kuin huomiselle bodycombat ystävän kanssa ja lauantaille kävelylenkki töistä junalle. Tiistaina ja torstaina olen iltavuorossa, ainakin jompanakumpana päivänä aion kävellä töistä junalle. Keskiviikkona voisi olla lihaskuntoilupäivä, tällä viikolla kun voimatreeni jäi kokonaan välistä. 

Nyt siis taas kylmenee, mutta toivottavasti kevät koittaa kunnolla pian vapun jälkeen! Onnistuneita treenejä itse kullekin :) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti