sunnuntai 9. toukokuuta 2021

Kylmää ja kankeaa

 

Punaisia kukkia puun juurella

Kyllä etenee kevät hitaasti Tampereella! Tällä viikolla olen lenkkeillyt paksumman takin kanssa, vetänyt lisäkerroksen ulkoiluhousujen alle ja vakavissani harkinnut, tarviiko laittaa pipo ja hanskat. On paistanut aurinko mutta ollut kylmä tuuli, toisinaan on satanut räntää. Joskus on saman lenkin aikana saanut laittaa aurinkolasit silmille ja hupun päähän sateensuojaksi. 

Viikon saldo on kolme kävelylenkkiä, kaksi lihaskuntotreeniä ja yksi lyhyt kehonhuolto. 

Puusilta Hatanpään Arboretumissa

Maanantaina kävelin Taysin bussipysäkilta Litukan siirtolapuutarhan viertä sekä Petsamon ja Ranta-Tampellan kautta kotiin, 57 minuuttia / 5,6 km / 129, keskivauhti 10.14. Tuulinen päivä, ja alla oli taas perinteiset sunnuntain ja maanantain välisen yön 5-tuntiset yöunet. Nukuinkin paluumatkalla bussissa noin 20 minuutin torkut, niin jaksoin lenkkeillä.

Tiistaina tein GoGon treenikirjastosta Les Mills Coren, tämä ei ollutkaan keskuksen ohjaajien vetämä vaan amerikkalaisten. Englanninkielistä ohjeistusta oli helppo seurata, etenkin kun liikkeet tehtiin laajasti ja toistoja oli varsin paljon. Tykkäsin siitä, että yksi kolmesta ohjaajasta näytti helpomman variaation, pystyi äkkiä miettimään kumpi on itselle sopiva tänään. Puolen tunnin treeni oli 28 minuuttia, hyvä hiki tuli. Paljon oli liikkeitä, joissa joko yläkroppa tai jalat olivat ilmassa, eli liikkeet olivat paitsi raskaita niin myös kehonhallintaa vaativia. 

Keskiviikkona olin pitkästä aikaa Hatanpään Arboretumissa, josta ovat kaikki postauksen kuvat. Kävelin bussiasemalta Hatanpään valtatietä pitkin puistoon ja Näsijärven rantaa kotiin. Vielä ei paljoa viherrä, jos ensi viikon lämpöaalto tulee niin sitten. Tällä kertaa lenkki oli 1 h 2 min / 6,03 km / 132, keskivauhti 10.17. 

Pensaita ja kivipolku Hatanpään Arboretumissa

Parin välipäivän jälkeen viikon kolmas lenkki oli lauantaina. Vanhempani kävivät Tampereella, ja koska he eivät olleet koskaan käyneet Arboretumissa niin tapasimme siellä. Kävelimme hetken ympäriinsä ja poikkesimme kahville. Heidän lähdettyään jäin lenkille, aloitin Hatanpään sairaalalta, kiersin puiston ympäri ja suuntasin kotiin. 53 minuuttia / 5,33 km / 133, keskivauhti 10.01. Tämä on ollut kevään keskivauhdiltaan nopein lenkki, yksi hidas kilometri teki sen ettei keskiarvoksi tullut alle 10 minuuttia (sovitin vauhtini koiranulkoiluttajaan, hän kulki sen verran reippaasti että ohitus olisi vaatinut vauhdin nostamista pidemmäksi aikaa). Tuuli oli kerrankin pääosin myötäinen, siksi ehkä kulki vauhdikkaasti. Olin myös iloisella mielellä, olin ollut perjantain ja lauantain välisen yön ystäväni luona, perjantaina saunoimme ja katsoimme elokuvan, lauantaiaamuna kävimme puurobistrossa ja kakkukahveilla. Vielä kun tapasin vanhempani pitkästä aikaa, oli mieli kevyt. 


Havupuita ja havupensaita sekä kivipolku Hatanpään Arboretumissa

Eilen illalla podin taas vaihteeksi migreeniä, epäilen sen johtuvan puurobistrokeikasta. Istuimme ystäväni kanssa terasilla suorassa auringonpaisteessa, eikä minulla ollut aurinkolaseja mukana - en tietenkään ollut katsonut sääennustetta perjantaina lähtiessäni. Lisäksi bistrossa oli ruuhkaa, ja jostain syystä hillittömän hidas toiminta. Meidän edellämme oli 6 puurontilaajaa, ja vaikka osa varmasti otti smoothien tai kuten minä, teen, niin odotimme annoksiamme 50 minuuttia. Ateriaväli venyi siis perjantain klo 18:sta lauantain klo 11.30:een. Että sinänsä en ole yllättynyt migreenin vierailusta. Onneksi tuli niin myöhään, että ehdin lenkkeillä ennen ensimmäisiä tuntemuksia. 

Tänään tein GoGon treenikirjastosta puolituntisen HIITin (joka kesti 34 minuuttia) ja perään saman videon 20-minuuttisen kehonhuollon (joka oli 18 minuuttia ja joka loppui selvästi kesken). 

Sain kuitenkin tälle viikolle 5 treeniä ja kehonhuollon, olkoon viimeksi mainittu turhan lyhyt. 

Olen ollut todella väsynyt, useana päivänä nukuin bussimatkalla sekä töihin mennessä että sieltä tullessa. Yksi syy on varmaankin ollut äkillinen koronarajoitusten purku; viime viikolla rajoitusten kerrottiin olevan voimassa 9.5 asti, mutta nyt keskiviikkona tulikin tieto että kirjastot voi avata heti, ja meilläkin tehtiin valmistelut että pystyttiin avaamaan torstaiaamuna normaalien kesäaukiolojen mukaan. Eli jouduimme laittamaan työvuoroja uusiksi, että henkilökuntaa on myös iltavuorossa. Lisäksi, koska kesälomakausi alkaa, jouduimme miettimään osa-aikaisten työvuoroja, että minä päivinä he tulevat jotta joka päivälle on tarpeeksi väkeä. 

Olenkin iloinen siitä, että ensi viikolla saan pitää pitkän viikonlopun. Jalkaleikkauksen jälkeen kun olin 2 kk sairaslomalla, niin siinä oli niin paljon työjuttuja että pomoni laski minulle 11 vapaapäivää. Olen pitänyt niistä 7, ja helatorstain jälkeisenä perjantaina on kahdeksannen vuoro. Yllättävän kauan on kestänyt, että pystyn olemaan 11 päivää pois... Loput kolme päivää on kesäkuun alkupuolella. En ole tehnyt treenisuunnitelmaa muuten, mutta maanantaina menemme illalla ystäväni kanssa kävelemään Kauppiin, ja koska keskiviikkona ja torstaina pitäisi olla 20 astetta lämmintä niin silloin aion kävellä myös. Perjantain ennustetulle sadepäivälle voisi ottaa lihaskuntoilua. 

Toivotaan, että ensi viikolla päästäisiin liikkumaan t-paidassa! :) 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti