sunnuntai 7. maaliskuuta 2021

Takaisin tositoimiin

 

Talvinen Näsijärven ranta ja Särkänniemi
No niin! Hammashuolet alkavat olla ohi, eilen ja tänään olen jo ollut kokonaan ilman särkylääkkeitä, pois lukien eilisaamun migreenilääkkeet. Perjantainakin otin lääkkeet vain kerran päivän aikana. Mutta näinhän sen pitikin mennä, kaksi viikkoa operaatiosta ja sen jälkeen kipu häviää. 

Liikuntasuunnitelmassa menin viikkoa 5. Tein 2 aerobista treeniä, molemmat kävellen. Jee, näyttää siltä että jalka kestää ihan lenkkeilyä, ei pelkkää 20-minuuttista siirtymistä paikasta toiseen! Ohjelmassa oli 60-minuuttiset treenit, sen suhteen ei ihan mennyt putkeen. Keskiviikkona kävelin junalta Hatanpäälle ja Arboretumin kautta kotiin, menin ehkä vähän liian pitkälle ennen kääntymistä takaisin päin. joten lenkistä tuli 77 minuuttia. Arboretumissa oli paikka paikoin tosi liukasta, siellä olisi voinut olla nastat vaikka muualla olikin sulaa. Vauhti oli siis varsin hidas.

Jäinen kävelytie Hatanpään Arboretumissa

Jäinen kävelytie Hatanpään Arboretumissa, kuvassa taustalla Pyhäjärvi

Perjantaina kävelin junalta kotiin Näsijärven rannan kautta, tämä olikin sitten suunnitelmaa lyhyempi eli 49 minuuttia. Keskiarvo on kuitenkin tunnin luokkaa :) Onhan tämä vielä vähän hakemista, edellisistä kävelylenkeistä on yli puolitoista vuotta niin oma hidas vauhti yllättää mutta myös välimatkojen pituudet ovat hukassa. Tästä suunta on kuitenkin ylös päin, tärkeintä on että jalka kestää kävelyä, niin voin jättää kuntopyöräilyä taustalle. En tiedä, pysyvätkö kuntosalit täällä auki, niin on hyvä että on kävelymahdollisuus, jos pyöräily jääkin vaikka kokonaan pois joksikin aikaa. 

Tälle viikolle oli merkitty kaksi kehonhuoltoa, tähän mennessä olen saanut tehtyä vain yhden. Eilen tein GoGon Facebook-tallenteelta 43-minuuttisen pilateksen, se oli ohjelma jota en ollut tehnyt ennen, tykkäsin kovasti. Sopiva tällaiselle kankealle, jonka on usein vaikea hahmottaa että mihin suuntaan käsi menee kun jalat ovat tietyllä puolella. Kaksi kertaa sovelsin, ja niistäkin toisen siksi koska varvas ei tykkää siitä että sille lasketaan paljon painoa. 

Kirjoittaja tekee pilatesliikettä

Kirjoittaja tekee pilatesliikettä

Näyttää siltä, että toisesta kehonhuollosta lintsaan. Olisihan tässä vielä ilta aikaa, mutta... Tänään käytiin tapaamassa kaveriperhettä, oltiin noin tunnin verran ulkona. Käytiin Tallipihan suklaapuodissa, ja käveleskeltiin Särkänniemen ja Näsinpuiston alueella. Koska käveltiin puolison kanssa kotoa Tallipihaan ja takaisin, ulkoilua tuli noin puolitoista tuntia. Myöhemmin menin toisen kaveripariskunnan kanssa sushille, käytiin syömässä kun vielä pääsi. Nyt ei oikein kiinnosta muu kuin istua sohvalla kirjan kanssa ja ehkä katsoa Sohvaperunoita.

Ensi viikolla liikuntasuunnitelmassa on 2 x aerobinen 60 minuuttia, 2 x kuntosali ja 1 x kehonhuolto. Ajattelin taas kävellä junalta tai bussilta kotiin kertaalleen, ja toisen kävelyn teen torstaina ystäväni kanssa, menemme päivällä koska molemmilla on töistä vapaapäivä. Lihaskuntoilut teen kotiteeninä; en uskataudu salille koska pääsisin sinne vain klo 16 tai 18 eli pahimpaan ruuhka-aikaan. Tiistaina on taas tyhy-jumppa, luvassa on villasukkajumppa :) Torstai-illalle mietin GoGon Youtube-livessä tulevaa Les Mills Corea. Harmi, että nämä eivät jää tallenteiksi, kasvattaisivat videovalikoimaa mukavasti.  Odotan myös, josko GoGo Online -treenikirjasto pian aukeaisi, siitä on jo aika pitkään tullut viestejä että ihan kohta ja muutaman päivän päästä. Että mitä kaikkea hauskaa siellä on, jos saisi vaihtelua näihin nykyisiin jotka pääosin on nähty ja tehty moneen kertaan. 

Liikunnan suhteen siis hyvillä mielin kohti uutta viikkoa :) Täällä muuten tuli tänään talvi, lunta on tullut ihan reippaasti. Voipi olla että täytyy kaivaa ottaa nastalenkkarit taas käyttöön.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti