sunnuntai 14. maaliskuuta 2021

Lihaskuntouutuuksia onnistuneella treeniviikolla

 

Luminen kävelytie Hatanpään Arboretumissa, kuvassa paljon puita ja pensaita
Tämä viikko oli mitä mainioin treeniviikko. Jos jotain olisin siihen kaivannut, niin auringonpaistetta. 

Viikon kaksi aerobista treeniä tein taas kävellen, maanantaina 58 minuuttia Taysin bussipysäkiltä Ranta-Tampellan kautta kotiin ja perjantaina 1 h 17 min rautatieaseman bussipysäkiltä Hatanpään Arboretumin ympäri ja kotiin. Kävelyvauhtini oli jo ripeämpi kuin aiempina viikkoina, mutta sykkeet ovat vielä korkealla. Toki maastokin taas vaihteli, välillä oli lumisempaa ja välillä vahvemmin hiekoitettua. 

Kaksi lihaskuntotreeniä tein livejumppina. Tiistain tyhy-jumpassa villasukkailtiin, 8 liikettä ja 4 kierrosta, työaika 40 sekuntia per liike. Askelkyykyn skippasin, otin tilalle jalan liu'utuksen taakse. Muita liikkeitä olivat esimerkiksi mittarimato, jalan liukuojennus lantionnostossa, punnerrus niin, että konttausasennossa käsiä liu'utettiin sivulle ja punnerruksen jälkeen takaisin, sekä rintauintiliike niin että käsiä liu'utettiin lattiaa vasten. Tuli melkoinen hiki, ja seuraavana päivänä tuntui kyllä niin pakarassa, takareidessä, selässä kuin olkapäissä :) Torstaina tein GoGon livestriiminä YouTubesta Les Mills Coren, oli osittain samat liikkeet kuin edelliskerralla mutta osa oli uutta. Tehokas puolituntinen, joka on enemmän koko kehon treeni kuin perinteinen core. Välineinä oli kuminauha ja minulla kiekon tilalla kahvakuula. 

Kirjoittaja tekee joogan pöytä-asanaa

Tälle päivälle jätin kehonhuollon, ja sen kanssa tulikin vaikeus. GoGon uusi GoGo Online -treenikirjasto avautui tällä viikolla, ja sieltähän löytyi vaikka mitä. Päätin tehdä puolituntisen Flow Yogan. Vaihtoehtona olisi ollut perinteistä liikkuvuus-venyttelyä, tai puolituntinen yin-jooga, tai high roller -tunti... Olen tosi iloinen siitä, että treenikirjasto on nyt käytettävissä. Tuntuu, että olen jo tehnyt niin monta kertaa ne Facebookin ja YouTuben treenit, mitkä jalka kestää tehdä. Lisäksi kun livestriimit ovat pääosin Les Mills -tunteja, niin esimerkiksi combatia en pysty tekemään, ja pumppiin minulla ei ole muita välineitä kuin tuo yksi kahvakuula. Nyt on taas rutkasti valinnanvaraa, eikä tarvi harmitella kun en käy salilla klo 16 tai 18 ruuhkassa. Treenikirjasto on auki kaikille maaliskuun loppuun asti, joten kannattaa käydä tsekkaamassa sieltä vaikkapa tekniikkavinkkejä salille!

Esimerkkejä GoGo Online -treenikirjaston videoista
Hah, onkohan nuo toisensa täysin poissulkevia vai toisiaan tukevia, venyttely jäykille ja kohti spagaatia :D Olen ehdottoman kiinnostunut myös hypyttömästä HIITistä, se on ehkä kerrankin sellainen tehotreeni minkä voin tehdä vajaakuntoisen jalan kanssa.

Ensi viikko onkin liikuntasuunnitelmassani jo toiseksi viimeinen. Treenit näyttävät samaa kuin tälle viikolle, 2 x aerobinen 60 min, 2 x kuntosali ja 1 x kehonhuolto. Aion tehdä 2 kävelylenkkiä, tyhy-jumpan, jommankumman yllä olevassa kuvassa mainituista HIITeistä sekä liikkuvuus-venyttelyn.

Ihanaa viikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti