sunnuntai 28. helmikuuta 2021

Viikko pakkolepoa

 

Talvinen kävelytie auringonpaisteessa järven rannassa
Nyt on ollut tylsä viikko. Maanantaiaamuna olin Taysissa, viisaudenhampaani poistettiin. Operaatio itsessään sujui hyvin, olin hammaslääkärin huoneessa noin vartin ja kaikkinensa käynti kesti puoli tuntia. Huomattavasti nopeampi siis kuin mitä odotin ja vähän pelkäsinkin. 

Jälkihoito-ohjeena oli, että tällä viikolla ei saa hikoilla eikä hengästyä. Se siis käytännössä torppasi treenit koko viikolta. Alkuviikolla kyllä mietin, että jos vaikka yogalatesia tekisin, mutta en sitten tehnyt sitäkään. Hammasta ja poskea on särkenyt päivittäin, joudun yhä ottamaan useita kipulääkkeitä päivässä. Antibioottikuuri loppui tänään, mutta näyttää siltä että särkylääkekuuria jatkan ensi viikon puolelle ainakin jonkun matkaa. Ei siis ole tehnyt edes mieli treenata. Nyt viikonloppuna on ollut tosi kaunis ilma, niin on käyty puolison kanssa kävellä hissuttelemassa, eilen puolisentoista tuntia ja tänään noin tunti. Tampereella on kyllä kadut paikka paikoin niin vaarallisen liukkaita, ettei monessakaan paikassa edes pääsisi lujaa, ainakaan ilman nastalenkkareita. 

Ajattelin yrittää ensi viikolla liikuntasuunnitelman viikkoa 5, siinä siis olisi 2 kertaa tunnin aerobinen treeni ja kaksi kehonhuoltoa. Antaa mukavan kevyen startin kohti suunnitelman kolmea viimeistä, hitusen tehokkaammaksi muuttuvaa viikkoa. Toivon vaan, että särky alkaisi jo lieventyä. Kaksi viikkoa kuulemma on kipeä, mutta sitten pitäisi helpottaa. Myös ompeleiden pitäisi olla sulaneet parissa viikossa. Sitten meneekin vielä 3-4 kuukautta, ennen kuin "kuoppa" on korvautunut uudella luulla. Nauroin että olen nyt sitten sekä ylä- että alaosasta toipilas, kun jalankin kanssa mennee vielä muutama kuukausi. Viikon pakkolepo on tehnyt jalalle hyvää, nyt viikonloppuna kävellessä tunsin kyllä varpaassa jokaisen vasemmalla jalalla ottamani askeleen, mutta jalka ei kipeytynyt. Olen siis luottavainen, että pystyn aloittamaan kävelylenkkeilyn pian :) 

Ihanaa lopputalvea / alkukevättä, toivotaan että saamme nauttia aurinkoisista päivistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti