sunnuntai 24. maaliskuuta 2019

Kohti Karhunkierrosta, viikko 17: parempaan päin

Se on kuulkaas sinitaivas näyttäytynyt Tampesterissa, vallan useampana päivänä! Ihanaa kun ei ole tarvinnut tarpoa koko viikkoa nilkkoihin asti ulottuvassa sohjossa. Joko saa valittaa kun hiekoitushiekat on vielä keräämättä pois? :) 

Treenien suhteen tämä viikko oli yksi kovimmista pitkään aikaan. Mukaan mahtui taas kerran myös odottamattomia sattumuksia. 

Maanantaina kävin pumpissa, ensimmäistä kertaa tässä ohjelmassa joten painot oli vähän hakusessa, kohtuu hyvin meni kuitenkin kohdilleen. Aika paljon tarvittiin irrallisia levypainoja mikä on ärsyttävää. En pidä siitäkään, että saman biisin sisällä on todella nopeita vaihtoja, en yleensä ehdi mukaan vaan ainakin pari ensimmäistä toistoa menee ohi. Juuri ja juuri ehdin tälle tunnille, meillä oli Orivedellä talkookahvit villasukkajuoksun talkoolaisille, joten jäin töiden jälkeen sinne. Bussi olikin sitten taas kerran 10 minuuttia myöhässä, joten sain vipeltää vauhdilla bussiasemalta salille.

Tiistaina oli lenkki-ilta, tuttu reitti rautatieasemalta kotiin. Tein kuitenkin niin, että yhdistin lenkkiin viime viikolta jääneet mäkivedot. Ensimmäiset 3 minuutin vetoa sain tehtyä matkan varrella ilman erillisiä pysähdyksiä. Loput eli 1 x minuutti, 4 x 40 sekuntia ja 4 x 20 sekuntia tein kotini lähellä olevassa mäessä. Palautteluna välissä mäen kävely tai kevyt hölkkä alas. 


Torstaina suuntasimme ystäväni kanssa body combat - tunnille. Myös tässä ensikosketus uusimpaan ohjelmaan. Oli raskas sikäli, että oli paljon hyppyjä ja tosi monia biisien sisällä tai välissä olevia polvennostojuoksuja. Laitoin lajiprofiiliksi muu sisäliikunta, ja mittarini kertoikin että tällä treenillä tuli eniten kulutettuja kaloreita. Hikistä mutta kivaa, viikon päästä uudestaan!

Perjantaina tein illalla tämän viikon mäkivedot, ohjeessa oli vain "lyhyet mäkivedot 15 min". Olin unohtanut sanan lyhyet, tein about samanmittaisia kuin aina eli noin minuutti ylös. Mietin, että mitä ovat lyhyet mäkivedot, että eivätkö nuo esim 40-sekuntiset ole lyhyitä? Muutaman viikon päästä ohjelmassa on mäkijuoksu 2 km, pitäisikö se saada tehtyä yhtäjaksoisena? Olisin kaivannut ohjelmaan selityksiä. No, täytyy tutkia juoksukirjoja.

Lauantaille olimme suunnitelleet ystäväni kanssa läskipyöräilyä, mutta peruimme suunnitelman sateen ja kovan tuulen takia. Vaihdoimme tilalle avantouinnin. Vesi oli kolmeasteista, ei enää niin polttavan kylmää kuin muutama viikko sitten. Ulkona tuuli mutta se oli aika lämmin tuuli, viimeisen uintikerran jälkeen en kaivannut saunaa vaan mentiin suihkun kautta pois. Ennen uintireissua tein kotona puolituntisen lihaskuntotreenin varsin simppelillä kaavalla. 3 minuuttia lämmittelyä 8-kiloisen kahvakuulani kanssa (heilautuksia, maastavetoa, kuulan pyöritystä pään ympäri), sitten 9 liikettä jota kutakin tein 3 minuuttia putkeen. Punnerruksissa ja ojentajadipeissä oli tosin pakko pitää taukoja välissä... Muina liikkeinä oli pari vatsaliikettä, kyykky, askelkyykky, varpaille nousu, yhden käden kulmasoutu kahvakuulalla ja yhden jalan maastaveto kahvakuulalla.

Tänään ohjelmassa oli pitkis 173-177 minuuttia. Katsoin ikkunasta ulos että tuulee sen verran kovaa että juoksemisessa tulee hengitysvaikeuksia. Otin siin kävelysauvat käyttöön. Suunnitelma oli selkeä: Muotialan ja Lahdenperänkadun kautta Hatanpäälle, siitä Pyhäjärven rantareittiä niin pitkälle ympäri kuin kolmessa tunnissa ehtii, bussilla takaisin kotiin. Ensimmäinen tunti meni hyvin. Sitten erehdyin Härmälän ja Pirkkalan rajalla poistumaan tutulta asfalttireitiltä ja seuraamaan liikennemerkkeihin kiinnitettyjä Pyhä-pyöräreitin merkkejä. Virhe! Reitti vei kuraisille hiekkateille ja kiemurtelemaan asuinalueiden keskelle. Kahden tunnin kohdalla näytti siltä, että järven toisella puolella Pispalan talot pysyttelevät täsmälleen samassa kohdassa ja samassa kulmassa. Lisäksi koko kaksi tuntia oli vastatuuli. Päätin siis suunnata asfalttireitille ja kotia kohti. Kolme tuntia täyttyi Hatanpäällä, joten nälkäisenä ja väsyneenä seisahduin bussipysäkille. Mutta sitten katastrofi, bussikortti ei ollutkaan taskussa! Partolassa olin sen vielä nähnyt; äänikirjani loppui ja koska en halunnut pitää kuulokkeita korvissa ilman kuunneltavaa niin päätin laittaa ne taskuun. Bussikortti lienee pudonnut siinä yhteydessä. Hetken mietin että mitäs nyt. Kaupungin busseissa ei käy pankkikortti, eikä mukanani ollut yhtään käteistä rahaa. Lisäksi Hatanpää on autoliikkeiden valtakuntaa, mikä tarkoittaa että siellä ei ole pankkiautomaattia. Eipä siinä muuta kuin sauvat takaisin käteen, uusi mittaus päälle ja kotia kohti. Onneksi lyhin reitti oli vain vähän yli 4 km / 40 minuuttia. Matkalla tuli mieleen että ai niin, Tampereellahan alkoi toimia mobiililippu. Mutta toisaalta, sovellus vaatii rekisteröimään pankkikortin, ja olisiko se mahtanut onnistua ilman pankkitunnuksia. Kolmetuntinen lenkkini oli siis 3 h 40 min / 22,4 km. Kotona haukkasin banaanin ja kävin pikaisesti suihkussa. Oli kiire, koska olin luvannut mennä kaupunkiin syömään ystäväni kanssa. Ehdin olla välissä kotona puoli tuntia, eli käytännössä käydä suihkussa ja pukea. Toisaalta hyvä; olin jokseenkin nälkäinen kaupunkiin päästessäni... Sushibuffet oli juuri sitä mitä kaipasin, mutta voi olla että tässä illalla joutuu tekemään vielä lämpimän ruuan :) 

Treeniä viikkoon kertyi yhteensä 7 h 34 min. Keskiviikko oli totaalilepoa, mutta myös lauantain lihaskuntoilu oli varsin vähän kuormittava. Kyllä vaan se aurinko vaikuttaa, on niin paljon kivempaa lähteä pitkikselle, oli kuulkaa ensimmäistä kertaa kesätrikoot jalassa ulkona tänä vuonna :) Ja tänään jaksoin herätä klo 8 jotta ehdin hoitaa pitkiksen alta pois ennen ystävän tapaamista klo 13.50. Kohta pääsee iltavuorostakin kello seitsemältä kotiin niin, että on valoisaa.

Ensi viikolle ohjelma antaa kolme treenikertaa. On lenkki 65-67 minuuttia (+ voimaharjoittelu 15-30 minuuttia), kiihtyvävauhtinen pitkis 164-167 minuuttia sekä hauskan oloinen intervalli (pitkät vedot 2 x 3 x 3 min + lyhyet vedot 5 x 40 sekuntia). Huominen on lepopäivä, kahdestakin syystä. Tämänpäiväinen sauvakävelysetti oli aika raskas, lisäksi joudun tekemään huomenna tavallista pidemmän työpäivän. Toki vain puolitoista tuntia pidemmän kuin yleensä, ja syynä hauska asia eli kirjavinkkaaminen koululla :)  Tiistaina on vapaapäivä töistä, voisin käydä sekä uudessa New York -teemaisessa TRIPissä että vihdoin viimein Biocircuit-opastuksessa salilla. Ystäväni kanssa sovimme torstaille body combatin. Eli lenkkipäivät lienevät keskiviikko, perjantai ja sunnuntai. Mutta jo se on nähty että aika harvoin suunnitelmat toteutuvat sellaisenaan, eli ensi viikon yllätyksiä odotellessa... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti