sunnuntai 17. helmikuuta 2019

Kohti Karhunkierrosta, viikko 12: liukasta on!

Tämä oli ihan kohtalaisen hyvä viikko, vaikka lihaskunto jäikin puuttumaan. Tampereella ja Orivedellä tiet ovat siinä kunnossa, että meno on lipsuvaa nastalenkkareillakin. Ei ole lenkkeily hirveän hauskaa, kun joutuu varomaan nilkkojaan jäätyneessä loskassa ja kun suunnilleen joka toinen askel luistaa. Silti kävin juoksemassa kaksi kertaa, lisäksi pitkis sauvakävellen.

Treeniviikko alkoi tiistaista. Keksin, että käyn tekemässä porraskoneella 15 minuuttia ennen liikkuvuus-venyttelyä. Molemmat koneet olivat kuitenkin varattuja, joten tein niin että soudin 15 minuuttia, kävin liikkuvuus-venyttelemässä ja siihen perään porraskonetta. Ei ehkä järkevin ratkaisu, aika lailla tuntui lonkankoukistajissa portaat. Mutta sain idean että teen vartin porraskoneella joka kerta salilla käydessä, enkä aikonut lintsata heti ensimmäisellä kerralla :) Hiki tuli ja syke nousi mutta jaloissa ei tuntunut. Tein tämän ensimmäisen tasolla 5 (koneessa vaihtoehdot 1-25), siitä on hyvä nostaa tasoa ylemmäs kerta kerralta. 

Keskiviikkona oli lyhyen lenkin vuoro, 32 minuuttia höntsää bussipysäkiltä kotiin.  

Torstaina päätin vaihtaa yhden ohjelman juoksulenkeistä spinningiin. Ohjelma oli vielä sama kuin aiempina torstaina, hiki tuli ja ylämäkibiiseissä sain poljettua niin raskaalla vastuksella että kun tuli lupa keventää niin en jaksanut enää yhtään vaan polkimet pysähtyivät hetkeksi. Tänään sitten jätin porraskoneen väliin, ensinnäkään en löytänyt sitä Hervannan salilta ja toiseksi olin sen verran puhki tunnin jälkeen. 

Mäkitreeniä olin suunnitellut perjantaille, mutta toisin kävi. Sain työkaverilta kyydin kotini lähelle, josta tarkoitus oli hypätä bussiin ja mennä Hervantaan isoon mäkeen. Seistä nökötin 20 minuuttia pysäkillä, mutta bussia ei näkynyt, ei vaikka se yleensä kulkee arkisin pitkälle iltaan asti 10 minuutin välein. Olin pukeutunut kevyesti, ajatuksella että ylämäessä tulee hiki. Aloin palella sen verran että päätin mennä kotiin ja tehdä mäkitreenin lauantaina Orivedellä odottaessani bussia.

Työpäivä päättyi lauantaina kahdelta, varttia yli olin valmis lenkille. 15 minuuttia alkulämmittelyä, 15 minuuttia mäkivetoja ja 15 minuuttia juoksutekniikkaa. Lämmittelynä hölkkäsin Kultavuoren koulun risteykseen. Siitä jyrkähkö mäki koulun pihaan, vartissa ehdin tehdä 7 kertaa juoksun ylös / kävelyn alas. Sitten menin kävellen ja juoksutekniikkaa tehden takaisin kirjastolle vaihtamaan vaatteet. Tekniikkatreeni oli tällä kertaa pakarajuoksua, polvennostojuoksusta rullaavaan juoksuun sekä erilaisia hyppelyitä (esim. askel - askel - hyppy korkealle sekä paikallaan jännehyppyjä). Ohjelmassa olisi ollut myös 15 minuuttia loppuverryttelyä, sitä en laittanut mittariin koska se hoitui kävelyllä ruokakaupan kautta bussiasemalle.

Tänään siis sauvakävelypitkis. Ohjelmassa oli 145-147 minuuttia, meni vähän yli eli 160 minuuttia. En kokenut tarpeelliseksi sammuttaa mittaria 147 minuutin jälkeen vaan vasta kotona. Sen verran liukkaus vaikutti, plus se että Kaukajärvellä eksyin hetkeksi metsäpoluille, että keskivauhti oli 10.22 eli noin minuuttia hitaampi kuin yleensä sauvakävelylenkeillä. 

Toivottavasti ensi viikolla on paljon aurinkoa, joka sulattaisi teitä. Mäkitreenin sain jo tehtyä niin, että ohuen juoksutakin alla oli vain t-paita :) Mutta näillä leveysasteilla on vielä aikaa siihen, että uskaltaa kesäkengillä lähteä liikenteeseen.

Ensi viikolla ohjelmassa olisi 4 juoksulenkkiä, mutta en tee niin montaa. Yksi lenkeistä on hölkkä 33-34 minuuttia, sen aion tehdä huomenna salitreenin yhteydessä joko mattojuoksuna tai soutuna. Lisäksi perjantaina lähdemme ystäväni kanssa viikonlopuksi Savonlinnan Järvikylpylään, ja tarkoitus on pakata mukaan sukset ja retkiluistimet. Viikon kaksi vetotreeniä (mäkivetoja 13-15 minuuttia sekä juoksuvedot 2 x 10 minuuttia + 2 kertaa 5 minuuttia) yritän saada tehtyä, mutta jos en ehdi tai jaksa niin sitten en ehdi tai jaksa. Maailma ei kaatune siihen, jos toinen niistä vaihtuu retkiluisteluun, jota muuten en ole koskaan kokeillut :D Pitkis tapahtunee suksilla. Innolla odotan viikonloppua, toki mukaan pakataan myös joululahjaksi saatu viini sekä joulusta yli jäänyt glögi...

Kivaa viikkoa itse kullekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti