sunnuntai 16. heinäkuuta 2023

Pyöräilyä ja lisää pyöräilyä

 


Lämmin viikko sisälsi 4 treeniä, kolme kertaa kävin pyöräilemässä ja kerran kävelemässä. Pyörälenkit olivat melkein samat, vain viimeiseen tein lisälenkin.

Maanantaina lähdin liikkeelle heti töistä kotiin päästyäni, pyöräilin Pyhä-reittiä eli menin Hatanpään ja Härmälän kautta Pirkkalaan, sieltä Rajasalmen sillan kautta Villilään ja Pispalan valtatietä kotiin. 1 h 22 min / 26,07 km / 136. Olin edellisen lenkin - ja ketjun paikalleen laittamisen - jälkeen kokeillut vaihteiden toimivuutta ja kotipihassa testannut että isompi vaihdevalikoima menee "päälle". Nyt en uskaltanut kokeilla saisinko pienemmät käyttöön, onneksi reitti oli niin tasainen että isommilla vaihteilla pärjäsi, myös reitin ainoassa kunnon ylämäessä eli Pispalanharjun nousussa. 


Tiistaina kävelin iltavuorosta junalle, 57 minuuttia / 5,75 km / 126. 

Keskiviikkona kävimme töiden jälkeen puolison kanssa syömässä Pure Bitessä, sen jälkeen kävelimme kotiin ja sitten lähdin pyöräilemään. Mietin kuinka järkevää on harrastaa liikuntaa heti aterian päälle, mutta arvelin ettei se niinkään pyöräilyssä tunnu. Sama lenkki kuin maanantaina, 1 h 22 min / 26,36 km / 139. 

Torstaina tapasimme puolison siskon miehineen ja heidän serkkunsa, pelasimme Pirkkalassa kierroksen minigolfia ja sen jälkeen menimme serkun luo syömään. Kotona olimme yhdeksän maissa illalla. 


Perjantaina olin ensimmäistä päivää kesälomalla. Alunperin tarkoitus oli mennä pyöräilemään Kangasala-Rusko-Sääksjärvi-keskusta -lenkki, mutta totesin etten ehdi. Heräsin aamulla klo 9.30, ja klo 11 lähdimme puolison kanssa Laukontorille lounaalle. Meillä oli European Masters Gamesin talkoolaisten päätösjuhla Ratinassa klo 16, joten lounaan jälkeen en ehtinyt 2,5-tuntiselle lenkille niin että jäisi aikaa ensin käydä täyttämässä pyörän renkaat ja lenkin jälkeen käydä suihkussa. Menin jälleen Pyhäjärvi-kierroksen, tein kuitenkin pienen lisälenkin Epilään ja Lielahteen. Tulin keskustaan Rantatietä pitkin enkä Pispalan valtatietä. 1 h 32 min / 30,04 km / 137. Nyt uskalsin käyttää matkan aikana sekä isompia että pienempiä vaihteita, vihdoinkin luotan siihen että vaihto onnistuu ilman ketjun putoamista. 

Pyöräily on kyllä kivaa hellekelin puuhaa, tehdessä ei tule hiki vaikka sitten onkin hirveä hiki pitkään sen jälkeen. 

Eilen matkustimme puolison kanssa Orivedelle ja ystävien kyydissä puolisoni serkun häihin. Siinä meni koko päivä, takaisin ystävien luona olimme aamulla puoli neljän maissa. Tänään kyllä tuntuu kropassa, että eiliseen on kuulunut sekä korkokengät että alkoholipitoisia juomia... Nukuin aamulla klo 11 saakka, mutta syke on ollut 82. Heräsin pari kertaa vessaan ja muutaman kerran muuten. Nilkkaa koukistaessa tuntui siltä että pohkeet kramppaavat pian. Onneksi nyt on kesän juhlat ohi! 

Illan olen pakannut, lähdemme huomenna ystäväni kanssa viikoksi Norjaan. Juna lentokentälle lähtee klo 8. Lennämme Osloon josta meillä on vuokra-auto varattuna. Olimme suunnitelleet lähtevämme Lillehammeriin ja sitten Jotunheimin kansallispuistoon, mutta sääennuste sanoo sadetta koko viikoksi. Teimmekin uuden suunnitelman että lähdemme etelään Stavangeriin, siellä pitäsi olla välillä myös aurinkoa. Saatamme palata Osloon jo torstaina, ja vaihtaa päivittäisen paikanvaihdon pitkäksi viikonlopuksi kaupungissa. Teltassa on kuitenkin tarkoitus yöpyä mahdollisimman paljon. Sen näkee sitten reissun jälkeen, ollaanko löydetty aurinkoiset paikat ja ajat, vai onko koko viikko autossa istumista sadetta paossa. 

Kotiin palattua minulla on vielä kaksi viikkoa kesälomaan, hyvä niin. Ehdin toipua telttailusta :D Ja fakta on, että tässä on ollut niin hirveästi menoja, että viikonloppu reissun jälkeen on kesän ensimmäinen vapaa viikonloppuni - heinäkuun viimeisenä viikonloppuna! 1 kommentti:

  1. Pyöräily onkin mukavaa ja oiva liikuntakeino. Minullakin oli aikoinaan pyörä, mutta polvet alkoivat kipeytymään. Olisi tarkoitus hankkia sähköpyörä, jos sen avulla onnistuisi taas pyöräily. Se on niin ihanaa kesäisinkin rullailla menemään.

    VastaaPoista