sunnuntai 5. maaliskuuta 2023

Kaikin puolin harmaa luminen viikko

 


Jonkinlainen talviuupumus nyt vaivaa, tunnen oloni väsyneeksi vaikka nukkuisin kuinka paljon. Aika monena aamuvuorona olen nukkunut bussimatkat töihin mennen tullen. Tympii sekin, että moneen kertaan sääennuste on povannut aurinkoa mutta sitä on sitten näkynyt jossain ihan muualla kuin Tampereella. Lunta on satanut lisää, se upottaa ja on liukasta. 

Viisi treenipäivää sain tällekin viikolle. Maanantaina juoksin iltavuoron jälkeen junalta kotiin, koitin pitää sykkeen alle 150:n ja onnistuin. 40 minuuttia / 4 km / 145. 

Tiistaiaamuna kävin Oriveden liikuntahallin kuntosalilla tekemässä lihaskuntotreenin ennen iltavuoroa. Jouduin lyhentämään treeniä; en ollut tajunnut että nettisivun varauskalenteri alkaa sunnuntaista, eikä siis tiistai ollutkaan siinä viikon toinen vaan kolmas päivä. Sali ei ollutkaan vapaa koko aamupäivää, vaan oli varattu klo 10. Siihen mennessä piti olla pois pukkarista. Ehdin kuitenkin tehdä muutaman liikkeen niin että koko kropalle tuli jotain. 

Keskiviikkona kävelin töiden jälkeen, 1 h 8 min / 6,5 km / 127. Ei ollut minkäänlaista kulkua, tiet olivat sohjoa ja muhjua joten melkoista liukastelua oli. Yöunet olivat toki taas 6-tuntiset, perinteisesti iltavuorosta aamuvuoroon mennessä. 

Eilen olin töissä, alkuperäinen suunnitelma oli lenkkeillä töistä junalle, mutta meninkin ystävieni luo katsomaan hiihtokisoja ja sain sen jälkeen autokyydin asemalle. 

Tänään oli aamulla joku ihmeellinen yleisvitutus, lähdin salille ja tajusin ehtiväni spinning-tunnille. Ineksellä on aina raskasta musiikkia tunneillaan, kivaa :) Spinningin jälkeen oloni oli heikko, ajattelin että aamupalasta oli liikaa aikaa. Söin välipalan ja pian sen jälkeen lämpimän ruuan, mutta olo on ollut edelleen huono. Iltapäivällä oli migreenikohtaus, ja nyt tuntuu enemmänkin siltä että olisi mahatauti tulossa. Ateriasta on jo noin 7 tuntia mutta yhtään ei ole nälkä, päinvastoin tuntuu siltä kuin vatsa olisi yhä täpötäynnä. Lievästi oksettava olo on. 

Ensi viikolla olen maanantain ja tiistain illassa, katson huomenna aamulla miltä olo tuntuu, lenkkeilenkö töiden jälkeen vai en. Tiistaina saatan käydä uimassa tai salilla. Keskiviikkona menemme ystäväni kanssa Trip-spinningiin. Perjantaina olen vapaalla, toivon että aurinko paistaa ja pääsisin ulos pitkälle lenkille. 

Olen lopen kyllästynyt jatkuvaan harmauteen, se vetää mielialan alas. Ei auta päivien piteneminen, kun samaa harmaata on koko ajan. Pakkanenkaan ei haittaisi, kun vaan näkisi aurinkoa. Kello on nyt vasta 21, mutta tuntuu siltä että kunhan saan tämän postauksen julki niin menen nukkumaan. Ja toivottavasti herään huomenna virkeänä, hyvävointisena. 

Mukavaa viikkoa!
2 kommenttia:

  1. Tässä kohtaa talvi tuntuu jo typerän pitkältä. Koen paljolti samoin kun sinäkin. Ehkä kuitenkin mielekäs tekeminen ja satunnainen aurinko, ehkä kiireettömyys tuovat iloa? Sinä liikut hurjan paljon! Uudesta lumesta meidän on ajateltava niin, että "uusi lumi on vanhan surma"... Liekkö auttaa, koitetaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan että vanha sanonta pitää paikkansa! Facebookissa on tällä viikolla näkynyt kuvia, kuinka jonain keväänä tähän aikaan on jo kukkia noussut maasta... Ei ole vuodet todellakaan sisaruksia keskenään. Mutta mieluummin lumi ja jää kuin loska. Nyt aurinko jo lämmittää, kivaa :)

      Poista