sunnuntai 26. helmikuuta 2023

Arkea ja aurinkoa

 


Päivät pitenevät entisestään, ihanaa! Vielä on pimeää kun lähden aamuvuoroon klo 7 bussilla, mutta matkan aikana ehtii tulla valoisaa. Aamuvuorosta pääsee takaisin Tampereelle valoisaan aikaan. Aurinkoakin on näkynyt tällä viikolla. Jotenkin väsynyt olen ollut, useana päivänä nukuin joko toisen tai molemmat työmatkat. 

Tällä viikolla liikuin viitenä päivänä.

Tiistaina kävelin Kalevasta Juhannuskylän kautta keskustaan. En ehtinyt tehdä kuin puolituntisen lenkin, 3 km / 130. Olin töissä iltapäivällä esihenkilövalmennuksessa, ja pääsin lähtemään vasta klo 16.15 bussilla. Ja koska meillä oli tamperelaisten kirjabloggaajien kuukausitapaaminen puoli kuudelta, ei kertakaikkiaan ollut mahdollisuutta pidempään lenkkiin. Parempi lyhytkin kuin ei ollenkaan. 

Tampereella riittää lumisia ja jäisiä teitä!

Keskiviikkona olin iltavuorossa. Tarkoitus oli käydä aamulla uimassa, mutta olin unohtanut laittaa herätyksen ja havahduin puolison herätyskelloon puoli tuntia ennen bussin lähtöaikaa. Ja koska meiltä on 20 minuutin kävelymatka linja-autoasemalle niin totesin, ettei kannata edes yrittää. Kävelin sitten töitten jälkeen junalta Ranta-Tampellan kautta kotiin, 45 minuuttia / 4,5 km / 137. Ajattelin, että ehkä keho kaipasi nukkuma-aamua, kun en herännyt ilman kellonsoittoa ajoissa. 

Torstaina kävin aamuvuoron jälkeen salilla pyöräilemässä, 80 minuuttia / 24,7 km / 110. Päkiöissäni alkaa yleensä tuntua viimeistään puolen tunnin kohdalla, ja loppuvaiheessa tuntuu usein kipua. Syy lienee se, että en käytä pyöräilykenkiä vaan sisä- tai nyt uusia juoksulenkkareita (jotka eivät pääse ulos ennen kevättä). Ehkä pidän jalkoja myös liian edessä, voisin kokeilla ensi kerralla laittaa polkimen ja remmin enemmän jalkaterien keskiosalle. Ajankuluksi katselin hiihtokisoja. Sprintistä oli jo ehtinyt mennä naisten erävaihe, näin miesten erävaiheen sekä molempien välierät ja finaalit. Viimeisen 8 minuuttia treenistä tuijotin ikkunasta ulos. 

Perjantaina menin myös salille, alkuun soudin 30 minuuttia / 5 km / 136. Perään tein 38-minuuttisen lihaskuntotreenin / 130. Välineinä 24 kg kahvakuula maastavedossa alhaalta ylös, 15 kg tanko ojentajiin, 20 kg tanko maastavetoon ylhäältä alas, soutuun ja pystysoutuun, pakkalaite vaakaprässiin (26 kg) ja ylätaljaan (33 kg), steppilauta yhden jalan penkille nousuun. Toistoja 3 x 8-12 jaksamisen mukaan. 

Viikonloppuna on lihakset olleet melkoisen jumissa perjantaisesta. Eilen kävelin puolison kanssa Arboretumiin, jossa teimme pienen lenkin kaverimme kanssa, 57 minuuttia / 4,46 km / 113. Toivoin että leppoisa kävely olisi sulattanut lihasjumit, mutta kyllä on tänään vielä ollut haasteita liikkumisessa. Toivottavasti huomiseksi helpottaa, haluaisin käydä taas vaihteeksi juoksulenkillä. Ensi viikko on vielä arvoitus. Yksi syy on siinä, etten vielä tiedä perjantain ja lauantain työvuoroa. Perjantaina minulla pitäisi olla viiden vuoro ja lauantaina työpäivä, mutta jos junaliikenteessä on lakko niin sitten en pääse kulkemaan ja joudun vaihtamaan työvuoroa. Viimeinen Nysse-liikenteen bussi Orivedeltä lähtee perjantaina klo 16.15 eikä kaupunkiliikenteen busseja kulje ollenkaan viikonloppuna, pitkän matkan bussejakin ainoastaan yksi vuoro iltapäivällä. 95-linjaa liikennöi pääosin Valkeakosken Liikenne joka ei kuulu mahdollisen lakon piiriin, joten aamuvuoroon pääsen kulkemaan. Iltavuoroni ensi viikolla ovat maanantai ja tiistai, silloin ei vielä ole lakkoa joten pääsen töistä junalla kotiin. 

Huomiselle havittelin juoksulenkkiä, tiistaina menisin Orivedelle aikaisemmalla bussilla ja kävisin liikuntahallin kuntosalilla. Keskiviikkona kävelyä ja torstaina kävelyä tai juoksua, sään pitäisi olla aurinkoinen. Jos olen lauantaina töissä, kävelen töistä junalle, jos en ole niin sitten teen Tampereella jonkinlaisen treenin. Nähtäväksi jää mitä tapahtuu. 

Hyvää lomaa lomalaisille, muille muuten vaan kivaa viikkoa :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti