sunnuntai 7. marraskuuta 2021

Marraskuu on salikuukausi

 


Tällä viikolla on edelleen ollut normaalia vähemmän treenipäiviä. Jalka oireilee yhä, joten kävelylenkit olen jättänyt väliin. Päätinkin, että keskityn koko marraskuun parantamaan lihaskuntoa. Tavoitteena on käydä salilla tai tehdä kotona lihaskuntoa 3-4 kertaa viikossa, lisäksi mukana olisi kehonhuoltoa. 

Keskiviikkona kokeilin kuminauhajumppaa kotona, tein GOGOn Treenikirjastosta puolituntisen jumpan pitkällä kuminauhalla. Siitä jalka ei tykännyt, oli liikaa liikkeitä joissa kumppari oli jalkaterän alla tai puristi ulkosyrjää. Askellusta, jalan nostoa sivulle ja takaviistoon, jalan ojennusta konttausasennossa, soutua istualteen... Ehkä olisi ollut parempi, jos olisin ollut lenkkarit jalassa, nyt olin sukkasillaan. 

Perjantaina kävin töiden jälkeen GOGO Cityssä, soudin alkuverryttelynä 7 minuuttia ja ajattelin, että tämä voisi olla laji joka sopii oikuttelevalle jalalle. Yläselkä ei vaan tykkää, taitaa kyse olla ikuisuusongelmasta eli siitä että lapaluiden väli on niin jumissa. Ehkä soutu on sille hyvää liikettä, kunhan alkushokista pääsee ohi. Lämmittelyn jälkeen tein 20 kg:n tangolla maastavedon ja pystysoudun, 3 x 15 toistoa, ja 15 kg:n tangolla hauiskääntöjä 3 x 15. Pitkästä aikaa treenasin myös paikkalaitteissa, reiden ojennusta ja koukistusta, laitteessa 40 kg, toistoja 3 x 10. Päälle vielä suorat vatsalihakset jumppapallolla. 


Tänään kävin jälleen GOGO Cityssä, ensin soudin puoli tuntia ja sitten tein puolituntisen jalkatreenin. Liikkeinä samat reiden ojennus, koukistus ja maastaveto kuin perjantaina, lisäksi kyykkyjä 3 x 15 niin että selän ja seinän välissä oli jumppapallo. Tykkään siitä, pääsen syvempään kyykkyyn kuin mitä pääsen muuten, tangon kanssa tai ilman. Ehkä vähän takakenoinen asento auttaa; lähtöasennossa jalat ovat kauempana seinästä kuin selkä. Vatsalihaksia tein kaksi settiä, suoria vatsalihaksia 3 x 15 toistoa jumppapallolla, toinen liike niin että pää ja hartiat nousivat lattiasta samalla kun toinen jalka näpäytti lattiaa, näitä 5 x 10 toistoa.


Olen tavannut tehdä salilla koko kehon treenin, mutta silloin kertoja on ollut viikossa 1 tai 2. Nyt ajattelin jakaa jalka- ja käsiohjelmiksi, koska ajatus on tehdä lihaskuntoa noin joka toinen päivä. Maastaveto ja vatsaliikkeet kuulunevat joka kertaan, mutta muuten ajattelin tehdä taas pitkästä aikaa tuttavuutta paikkalaitteiden kanssa. Ovat ehkä jalkaterälle ystävällisempiä kuin se vaihtoehto, että seisoo lähes koko treenin ajan. Soutua ajattelin tehdä joka kerta alkuun lämmittelyksi ja myös aerobiseksi treeniksi puolituntisen. Se on etenkin Cityssä aika tylsää, koska ikkunasta näkyy vain vastapäinen kerrostalo. Mutta parempi puolituntinenkin kuin ei ollenkaan. 

Ensi viikolle ohjelmassa olisi siis lihaskuntotreenejä suunnilleen tiistaina, torstaina ja lauantaina. Paitsi että torstaina en ehdi, koska töiden jälkeen on lautakunnan kokous. Eli ehkä sittenkin tiistai, perjantai ja sunnuntai. Huomenna tapaan töiden jälkeen ystäväni Orivedellä, mutta jos ehdin suunnittelemaani bussiin niin ehdin GOGO Parkiin fascia methodiin. Täytyy vaan muistaa laittaa jumppavaatteet päälle jo aamulla, bussi on Tampereella klo 17 tai vähän yli, ja linja-autoasemalta on 20 minuutin kävelymatka salille. Ajallisesti turvallisempaa olisi ehkä vaihtaa Kalevassa ratikkaan, ja kävellä Tuulensuun pysäkiltä vajaa 10-minuuttinen. Tällöin jäisi Rautatienkadun (päivittäinen) ruuhka väliin. 

Nyt on tavallaan helpottunut olo; salikausi ei ole yhtään huono juttu ja kun keksin keskittyä nyt siihen, ei harmita yhtä paljoa että jalan kanssa on yhä ongelmia. 

Kaverit tänään kyselivät, lyödäänkö mökkivaraus lukkoon toukokuulle Karhunkierrokselle, vielä elättelen toivoa että pääsen mukaan 37 kilsalle... Sitä ajatellen ei ole yhtään huono ajatus koittaa hankkia kroppaan lisää lihasvoimaa :) 

Mukavaa marraskuuta, toivottavasti sadepäivät ja pimeys eivät ota yliotetta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti