sunnuntai 31. lokakuuta 2021

Hyvä treeniviikko vei telakalle

 

Viime viikko oli treenien suhteen hyvä, mutta sunnuntaina tapahtui jotain, en ole varma oliko kyse enemmän liukastumisesta vai kompastumisesta, mutta joka tapauksessa satutin jalkani. Sen jälkeen onkin ollut telakkaelämää. Jalkapöytä on ulkoreunalta ja päältä kosketusarka, myös hiukan turvoksissa. Olen koko ajan pystynyt varaamaan jalalle painoa, mutta kävely sattuu. Saapa nähdä, montako viikkoa tämän kanssa menee. 

Viime viikolla tein kuusi  treeniä sisältäen kolme kävelyä, kaksi voimaharjoitusta ja yhden liikkuvuustreenin. 

Maanantaina totuttelin taas pimeän ajan liikuntaan, kävin lenkillä iltavuoron jälkeen. Kuten edelliskerralla, lenkki kulki Tammelan kautta Ranta-Tampellaan ja sieltä kotiin. 45 minuuttia / 4,55 km / 138. Harmi että olin menossa kotiinpäin, oli kylmä ja raaka vastatuuli. 

Tiistaina menin töiden jälkeen salille, tein GOGO Cityssä 55-minuuttisen koko kehon treenin. Alkuun lämmittelyksi 10 minuuttia kävelyä juoksumatolla, sitten välineinä tankoja ja kahvakuula. Tein maastavetoa ylhäältä alas ja alhaalta ylös, penkki- ja pystypunnerrusta, ojentajia, etukyykkyä, parit vatsalihasliikkeet. Reiteni kramppasi maastavedossa alhaalta ylös, en oikein osannut paikallistaa mistä kohtaa, oliko enemmän sisäreiden puolelta vai aivan takareiden yläosasta. Tuntui myös etukyykyssä, joten en tehnyt muita kyykkyliikkeitä.


Perjantaina kävin GOGO Cityssä kävelemässä juoksumatolla 45 minuuttia / 143. En ehkä osaa käyttää mattoa, tai sitten sillä saa joko tietynlaisen treenin tai maiseman. Laitoin asetuksista kumpuilevan maaston, mutta kun sen jälkeen laitoin kaupunkimaiseman näkyviin niin taso pysyi koko ajan samana eikä suinkaan vaihdellut ylä- ja alamäkenä.

Lauantaina oli toinen voimaharjoittelupäivä, tein kotona GOGOn YouTubesta tunnin pituisen yhdistelmätreenin, sisältäen puoli tuntia kuminauhajumppaa ja puoli tuntia kehonpainotreeniä. Ihan varovasti tein kummassakin osan hypyistä, esimerkiksi askelluksen sijasta hiihtohyppyjä ja kyykyn jälkeen vuorotellen hyppyjä tai päkiällenousuja. Aloin varovasti ajatella, että noinkohan leikattu jalka kestäisi juoksuaskelia? Tiistain kramppi tuntui reidessä yhä kyykkyjen aikana.

Sitten tuli sunnuntai. Menin ratikalla Hervantaan, kävelin lenkin siellä. Kuvittelin että keskusta-alue on mahdollista kävellä ympäri asfalttiteitä, no jotenkin päädyin pienelle metsäpolun pätkälle. Ajattelin, että joudun soittamaan ystävälle että myöhästyn jumppatunnilta kun olen eksyksissä. Metsäpolulla se sitten tapahtui, en tiedä liukastuinko märkiin lehtiin vai oliko lehtien alla kivi tai puunjuuri, joka tapauksessa jalkani tökkäsin johonkin kiinni. Ja koska oli alamäki, niin kompastumisen jälkeen tuli muutamia vauhdikkaita askelia. Tajusin heti, että nyt kolahti leikattuun jalkaan, ja päästin kyllä aikamoisen litanian kirosanoja. (Ja katsoin ympärilleni, oliko ketään kuulemassa kiroilua... Ei ollut.) Havaitsin myös, että mitään ei tainnut mennä rikki, koska jalka kesti astua. Onneksi polku loppui pian Suolijärven uimarannalle, ja sieltä osasin pois. 

Menin ystäväni kanssa GOGOlle fascia method -tunnille. Jo saliin päästessäni huomasin, että jalka on aika lailla turvoksissa. Tein kuitenkin tunnilla liikkeet sen mukaan, miten pystyin. Kotona laitoin kylmäpakkauksen, ja sitä käytin useamman kerran. 


Tämä viikko on sitten ollut sohvalla makoilua. Maanantaina onnuin töissä aika pahasti, tiistain olin koulutuksessa ja keskiviikkona etäpäivän. Torstaina kävely oli parempaa kuin maanantaina, mutta kyllä jokainen askel tuntuu yhä. Varpaiden harittaminen sattuu, samoin jalkaterän kääntö oikealle. Täytyy nyt seurata tilannetta. Lääkärissä en ole käynyt, olen ajatellut että mitäpä lääkäri tilanteelle mahtaa jos mitään ei ole rikki. Jos menisin vastaanotolle, ohje olisi varmaan käyttää kylmäpakkausta ja välttää urheilua. Toki sitten on harkittava uudelleen, jos jalka ei ala parantua. Harmittaa kyllä kovasti, juuri kun olin ajatellut kokeilla ottaa juoksuaskelia, niin nyt en pääse edes kävelylenkeille. No, valittaminen ei auta, on vaan annettava ajan kulua odotettava jalan paranemista. Ja oltava iloinen siitä, että leikattuun varpaaseen ei sattunut. 

Ensi viikolle ei siis ole mitään suunnitelmia. Ajattelin kyllä, että voisi tehdä lihaskuntoa kotona, esim. coretreeniä voisi tehdä lattialla maaten. 
Postauksen kuvat aloituskuvaa lukuunottamatta ovat tältä illalta Tammerkosken Tanssivat vedet -esityksestä. Se on osa Valoviikkojen ohjelmaa, viiden minuutin show toistuu joka ilta kolme kertaa tasatunnein. Mielestäni esitykseen kuuluu myös musiikki, koska luin lehdestä että se vaihtuu joka ilta. Ainakaan tuolle puolelle koskea, missä puolisoni kanssa olimme, ei kylläkään kuulunut minkäänlaista musiikkia. Mutta koska esitys on joka ilta eri, aion mennä katsomaan useamman kerran. Etenkin kun nyt osuin ottamaan kuvia vain sinisistä ja violeteista osioista, mukana oli kyllä myös vihreää, keltaista, punaista, valkoista, oranssia... 

Kivaa syksyn jatkoa, ja onnea matkaan kaikille jotka lähtevät huomenna tekemään marrasputkea!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti