sunnuntai 5. syyskuuta 2021

Kesäloma: reissu ja vapaaehtoistöitä

 

Aallot lyövät rantaan Islannin Víkissä

Hui, edellisestä postauksesta on jo kolmisen viikkoa, kirjoitin sen 16.8! Aloitan purkamaan alusta, mitä tässä välissä on tapahtunut. 

Tiistai 17.8. on ollut salipäivä, iltapäivällä kävin tekemässä 55-minuuttisen koko kehon treenin. Välineinä suosikkini 14,3-kiloinen tanko ja penkki. Pidän siitä, että yhdellä välineellä saa tehtyä riittävän raskaan treenin, eikä tarvitse liikkua ympäri salia. Treenissäni on yleensä melko vakioliikkeet, maastaveto ylhäältä alas, pystysoutu, pystypunnerrus, ojentajat, hauikset, penkkipunnerrus, kyykky, pari vatsalihasliikettä ja punnerrus penkkiä vasten. Toistoja 3 x 10, välissä 45 sekunnin tauko. Tämä on sikäli helppo treeni, että liikkeitä on 10, on helppo laskea mitä on jo tehnyt ja mitä on jäljellä. Varmasti olisi järkevämpiäkin ohjelmia, mutta tämän koko kehon treenin koen helpoksi jos tai kun teen vain 1 tai 2 lihaskuntoilua viikossa. 

Kirjoittajan peiliselfie kuntosalilla, edessä penkki ja painotanko

Keskiviikon 18.8. aerobisesta treenistä tuli tynkä. Olin kävelemässä kotoa ostoksille Lielahteen, mutta 23 minuuttia / 2,3 km lähdön jälkeen alkoi sade, joten hyppäsin bussiin. Kotimatkan olisin voinutkin kävellä sateessa, mutta menomatkan halusin pysyä kuivana. Tiesin käyväni kolmessa - neljässä kaupassa, sillä etsin varusteita Islannin-matkalle, enkä halunnut palella märissä vaatteissa. 

Koska lenkki jäi kesken, tein illalla GOGOn Treenikirjastosta 40-minuuttisen Les Mills Coren. 

Torstaina oli taas vaihteeksi sadepäivä, joten menin GOGOlle kävelemään juoksumatolle tunniksi. Keskisyke oli 137, eli ihan yhtä raskasta ei ollut kuin edelliskerralla. Hirmuinen hiki silti. Yritin ottaa juoksumattoselfietä mutta salin valot osuivat pahasti sekä maton näyttöön että seinän peiliin. Uusi yritys toisena päivänä toisella matolla. 

Lauantaina 21.8. lähdimme ystäväni kanssa viikoksi Islantiin. Istuimme kuuden päivän aikana autossa 2700 kilometriä, kiersimme sekä Länsivuonot että ajoimme saaren ympäri. Alkuperäinen ajatus oli tulla sisämaan kautta pohjoisesta etelään, mutta koska etelään ennustettiin sadetta (jota saimme reissun 3 ekaa päivää ja lopussa vielä lisää) ja pohjoiseen poutaa, niin jäimmekin pohjoiseen yhdeksi ylimääräiseksi yöksi. Viikon aikana emme juuri harrastaneet liikuntaa. Lähdimme yleensä ajamaan aamulla viimeistään 9-10 maissa, ja telttaa pystytimme illalla 20-21 aikaan. Siinä välissä ajoimme eteenpäin, pysähtyen kuumiin lähteisiin. Länsivuonojen Latrabjárgissa kiipesimme lintukalliolle ja kävelimme siellä vähän. Vaikka ei urheiltu, on kuitenkin liikuttu sen verran että päiväaktiivisuus on minulla ollut 69 - 107 %. Ja jos otetaan pois meno- ja paluulentojen päivien 69 %, on toiseksi matalin luku 73 %. Tässä muutamia tunnelmia reissusta:

Latrabjárgin lintukallio

Tungadálurin leirintäalue Ísafjördurissa

Ruuhkaa tiellä Länsivuonoilla :D 

Yllätyksenä bongattu kuuma lähde Hellulaugista vähän eteenpäinYllä Vík, josta myös aloituskuva. Yksi suosikkipaikoistani koko planeetalla. 


Yllä videolla Hveravellir, supertuulinen sisämaa. 

Koska en aina ajattele järkevästi, olin buukannut itselleni talkoovuoroja lentopallon EM-kisojen akkreditointiin, tietenkin alkaen heti Islannista paluuta seuraavana päivänä ja tietysti 8 päivää putkeen... 

Sunnuntaina 29.8. olinkin aika väsyksissä, kun työvuoro alkoi klo 10. Päivä osoittautui kuitenkin rauhalliseksi, ja kun olimme kaikki talkoolaiset paikalla, niin osa sai lähteä puoliltapäivin. Ruokailu alkoi klo 12, kävin syömässä vähän ja lähdin sitten kotiin. Kävelin Hakametsän jäähallilta kotiin vähän pidemmän kautta, kieppasin Jankan ja Messukylän läpi. Viikko oli istuttu autossa niin nyt oli ihana kävellä kauniissa ja melko lämpimässä säässä. Lenkki oli 1 h 25 min / 8,5 km / 136. 

Tälle viikolle olin siis ottanut talkoovuoroja joka päivälle. Sain kuitenkin vapaaksi sekä tiistain että sunnuntain, mikä oli kiva juttu. Lisäksi pääsin keskiviikon aamuvuorosta lähtemään heti puolen päivän ruokailun jälkeen, enkä ollut töissä klo 15 saakka. 

Tiistaina kävin kävelemässä Pyynikin ympäri, 47 minuuttia / 4,7 km /140. 

Kirjoittaja Pyynikillä tien mutkassa

Keskiviikkona kävin GOGOlla salilla tekemässä 45-minuuttisen koko kehon treenin, olin Cityssä niin käytin kahta tankoa, toinen oli 20 kg ja toinen 12,5 kg. Painavammalla tein penkkipunnerruksen, pystysoudun, kyykyn ja maastavedon, kevyemmällä hauikset ja pystypunnerruksen. Lisäksi punnersin tankotelinettä vasten, tein ojentajia dippeinä ja lisäksi tein piiiiitkästä aikaa askelkyykkyjä niin että jalka oli penkillä. Ei oikein toiminut, en ole koskaan ollut hyvä sellaisissa askelkyykyissä missä toinen jalka on penkillä, tasapaino ei tahdo riittää enkä hahmota kyykättävän jalan hyvää etäisyyttä penkistä, niin että tekniikka olisi hyvä. 

Lauantaiaamulle olin miettinyt GOGOn uutuutta yin & yang yoga, mutta en jaksanut herätä 9.15 alkavalle tunnille. Heilutin sitten tuntia myöhemmin kahvakuulaa kotona, Treenikirjastosta 32-minuuttinen treeni. Kolme liikettä per sarja, kolme kierrosta per liike, kolme sarjaa. Työskentelyaika ensimmäisellä kierroksella 45 sekuntia ja kahdella muulla 30 sekuntia. 

Kirjoittaja treenaa kahvakuulalla viidessä kuvassa, yhdessä kuvassa video jonka mukaan treeni etenee

Tänään kirjoitin aamupäivän, sitten menin jäähallille katsomaan Suomen lentopallopeliä. Hallilta kävelin kotiin, 50 minuuttia / 5 km / 134. Lähtiessä oli valoisaa mutta matkalla näin auringonlaskun värejä ja ennen kotiinpääsyä syttyivät katuvalot. Se taitaa olla syksyn merkki se, että pian iltakahdeksan jälkeen tarvitaan katuvaloja. 

Lentopallokenttä hämärässä valossa, pelaajat valmistautumassa pelin alkuun


Kajastava auringonlaskun puna horisontissa kävelytien päässä

Tämä oli kesäloman viimeinen päivä, huomenna palaan töihin. Toki olen vähän seurannut työpostia lomallakin, muun muassa sen vuoksi koska kirjastonjohtajan sijaisuuteni piti päättyä tänään. Kävi kuitenkin niin, että kirjastomme vakijohtaja irtisanoutui, joten pestini jatkuu vielä hänen irtisanomisaikansa ajan, noin kuukauden verran. Sitten onkin mietittävä, haenko pestiä pysyvästi, kun virkaan oletettavasti täyttölupa saadaan. 

Mukavaa syksyn aikaa! Ensi viikolle onkin kai tulossa vielä lämpimiä päiviä, kiva juttu. Kaksi ensimmäistä lomaviikkoani satoi joka päivä, ja Islannissakin oli viisi sadepäivää seitsemästä lomapäivästä, niin olen iloinen jos tässä vielä aurinkoa näkee :) Ei kommentteja:

Lähetä kommentti