sunnuntai 19. syyskuuta 2021

Lenkkeilyä puolukkaämpäri repussa ja muita syyskuulumisia

 

Postaajalla punainen takki, taustalla keltaisia ja punaisia lehtiä pensaissa

Syksy on hiipimässä myös Tampereelle, toistaiseksi kuitenkin melko pienin askelin. Illat pimenevät nopeasti, mutta vihreä on kasviston pääväri, punaista ja keltaista on vielä vähän. Noin kymmenen asteen päivälämpötila ja aamujen lähes nollakeli antavat kuitenkin miettimisen aihetta, että miten pukeutua. Varsinkin kun teen niin, että lähden kävelylenkille kotimatkalla. Pitää siis huolehtia siitä, että päällä on riittävästi, ettei palele työmatkoilla tai töissä, mutta myös ettei kävellessä tule liian kuuma. Olen usein tehnyt joko niin, että olen pitänyt aamulla kevytuntuvatakkia ja ottanut iltapäivää varten ohuen juoksutakin, tai sitten niin että olen mennyt koko päivän ohuella takilla mutta työmatkoilla ja töissä pitämäni fleecen olen ottanut pois ennen lenkkiä. 


Viimeksi kirjoitin lentopallohulinoista, ja sitä oli viime viikolla vielä alkuviikosta. Tein kuitenkin toissa tiistaina niin, että kun lentopallopeli alkoi klo 17, niin jäin bussista Taysin pysäkillä ja kävelin jäähallin lähistöllä 53 minuuttia / 5,15 km. Keskisyke oli 129. Repussa oli vaihtopaita, kävin sen vaihtamassa hallin vessassa ennen pelin alkua. 


Torstaina pelit olivat ohi, silloin menin suoraan töissä kuntosalille jossa viihdyin 44 minuuttia. Olisin ehkä viihtynyt pidempäänkin, mutta koin tilan turhan ahtaaksi. GOGO Cityssä on samalla alueella yksi talja, pari kuntopyörää, jumppakeppejä, steppilauta, telineessä 10-20 kilon tankoja, jumppapalloja, käsipainoja ja kahvakuulia, jumppamattoja... Olin ensimmäisenä paikalla, mutta koin tilan aika levottomaksi kun siinä kävi joku vähän pyöräilemässä, toinen venyttelemässä ja ottamassa joka venytyksestä selfien, kolmas haki tangon telineestä, neljäs heitti kuntopalloa, viides ja kuudes keskittyivät enemmänkin istumaan jumppapalloilla ja hihittämään, seitsemäs pyöritti hulavannetta... En viihdy tilanteessa, jossa joudun jatkuvasti miettimään olenko tiellä, onko steppilauta ja tanko aseteltu niin että tarvitsijat mahtuvat hakemaan jumppapalloja ja käsipainoja, olenko asettunut niin että päädyn selfieiden taustaelementiksi ynnä muuta vastaavaa. Tein koko kehon treenin niin, että jätin eri liikkeiden väliset tauot pois. Eli mietin liikkeet niin, ettei peräkkäin tule kahta, mitkä kuormittavat molemmat esimerkiksi hauiksia. Tuolla salilla kaipaisin sitä, että alue olisi selvästi osoitettu johonkin. Siellä on vapaapainoalue, mutta siinä on vain käsipainoja. 

Lauantaina oli pitkästä aikaa viikonloppuvuoro, eli matkasin Orivedelle. Töiden jälkeen kävelin junalle, 50 minuuttia / 5,05 km / 133. Lenkki jäi tavallista lyhyemmäksi, sillä jouduin odottamaan että taidenäyttelyn purkajat ehtivät alta pois, ennen kuin pääsin itse lähtemään. Olin liikkeellä noin varttia myöhemmin, kuin normaalisti lauantaivuorosta. 

Viikko sitten sunnuntaina minulla oli syntymäpäivä, täytin 41 vuotta. Olin yksin kotona, sillä puolisoni oli kesälomalla Saksassa. Koko päivän satoi vettä, joten olin iloinen yksinolosta ja siitä ettei tarvinnut lähteä mihinkään. Tein kotona 49-minuuttisen treenin, penkillenousuja alkuun ja loppu kahvakuulailua. Illalla katsoin lentopallokisoja telkkarista.


Tällä viikolla kävikin sitten niin, että en ole tehnyt yhtään lihaskuntotreeniä. Treenikertoja on 4, kuten parilla edellisellä viikolla, mutta jokainen on ollut kävelyä. 

Maanantaina kävin töiden jälkeen pitkästä aikaa Arboretumissa katsomassa, miten syksy on edennyt siellä. Ei paljon mitenkään, ruusut ja muut kukat kukkivat vielä monin paikoin. 1 h 7 min / 6,7 km / 133. Keskiviikolle olin suunnitellut lenkkiä, koska oli kaunis aurinkoinen päivä. Olin pyytänyt eläköityneeltä työkaveriltani, voisiko hän kerätä minulle muutaman litran puolukoita pakkaseen, hän toi pienen sangon juuri keskiviikkona. Mietin, jättäisinkö marjat yöksi työpaikan jääkaappiin, mutta päätin kuitenkin kokeilla mahtuisiko sanko reppuuni. Ja mahtuihan se! Kesällä lenkkeilin puuvillamekossa kun treenipaita oli jäänyt kotiin, nyt lenkkeilin marjaämpäri repussa... Mitähän jollain talvilenkillä tapahtuu, ihan itseäkin jo jännittää! 


Kuten kuvasta näkyy, hyvin se sinne sopi! Onneksi olin sanonut, että kymmenen litraa on liikaa, tuossa on ehkä 5 litraa :D Vähän kyllä tuntui kävellessä, että reppu on pulleampi ja painavampi kuin yleensä, alaselässä alkoi tuntua. Kävelin Petsamossa ja Käpylässä 1 h 4 min / 6,46 km / 130. 


Perjantaina kävelin taas Arboretumissa, 1 h 6 min / 6,6 km / 133. 

Eiliselle olin ajatellut kenties salitreeniä, mutta vaihdoinkin sen kävelyyn ihan hyötyliikuntanäkökulmasta. Olin menossa Rautaharkkoon hakemaan nettikirpparilta ostamaani hupparia, totesin että kun on ihan nätti ilma niin minäpä menen kävellen enkä bussilla. Lenkki Arboretumin kautta Rautaharkkoon oli 1 h / 6,07 km / 138. Keskisyke oli aika korkea, osittain siksi kun alkumatkasta kiirehdin etten vaan myöhästy sovitusta ajasta. Ja loppupätkä oli ylämäkeä. Kotiin palasin bussilla, koska alkoi sataa. 

Eilen ulkoilutin uusia Wiwi Designin trikoitani, sen verran haluan mainostaa (ihan ilmaiseksi kehun, ja trikoistakin maksoin normihinnan), että kerrankin on trikoot joissa on riittävän pitkät lahkeet. Mulla on vuosien saatossa ollut valtaosa trikoista miesten osastolta ihan siksi, että edes tällaiselle perusmittaiselle eli 169-senttiselle naisten trikoissa lahkeet loppuvat nilkan yläpuolelle. Olen reitevä, tarkoittaako se sitä että naisten malleissa lahje lyhenee kun kangas joutuu venymään leveyttä? Näissä uusissa trikoissa lahkeet ovat jopa ylipitkät, mutta eipä tuossa näy että lahkeet ovat nilkoissa kasassa. Nämä ovatkin sellaiset, että ajattelin käyttää töissäkin jonkun yksivärisen tunikan tai mekon kanssa.

Tulevan viikon treenisuunnitelmat ovat auki. Ystäväni palaa Lapin-reissultaan, joten jonakin päivänä käymme sauvakävelemässä Kaupissa. Lisäksi teen viikolla pari tuttua työmatkakävelyä bussipysäkiltä kotiin. Jos suinkin jaksaisin herätä, haluaisin lauantaiaamuna käydä kokeilemassa GOGOlla yin & yang joogaa. 

Alkaa olla aika kaivaa hanskat ja pipo esiin, toisaalta kivaa kesän kuumuuden jälkeen. Tykkään syksystä, etenkin punaisista lehdistä. Ja siitä, että ilmassa on kylmä henkäys vaikka aurinko vielä lämmittää. Syyskuu onkin lempikuukauteni :) Kivaa viikkoa kaikille!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti