sunnuntai 21. helmikuuta 2021

Kävelylenkkeilyä kokeilemassa

 

Luminen kävelytie järven rannalla, taustalla Näsinneula

Tämä viikko on ollut jotenkin outo ja ponneton. Alan kyllästyä niin kuntopyöräilyyn kuin GoGon tallennevalikoimaan. Jalka on vihoitellut pitkin viikkoa, keskiviikkona se oli illalla niin turvoksissa että pidin kylmäpakkausta sekä illalla että torstaiaamuna. Sain kuitenkin tehtyä kaikki viikolle suunnitellut treenit, joskin osin kevyempinä kuin mitä ehkä olisin halunnut.

Maanantaina kävin salilla, tein tutun koko kehon treenin 12,5 ja 15 kg tangolla sekä 16 kg kahvakuulalla. Kymmenen liikettä, kutakin kolme sarjaa, sarjassa 15 toistoa. Salilla oli neljän maissa rauhallista, huvitti vaan kun lähelle tuli kaksi nuorta naista, jotka tekivät vähän vatsalihaksia ja sitten keskittyivät somettamaan. He yrittivät ottaa kuvia ja videoita käsinseisonnasta, mutta ilmeisesti totesivat että meikäläinen on niin usein taustalla, että lopulta lähtivät yläkertaan katsomaan olisiko jumppasali tyhjänä. Tavallaan oli hauskaa, mutta kuitenkin vähän nakertaa tuollainen tarpeeton hengailu ja säätäminen. 

Aerobisina tein keskiviikkona 55-minuuttisen kuntopyöräilyn salilla ja perjantaina 54-minuuttisen kävelylenkin. Kävin hakemassa nettikirppikseltä ostamani Népran punaiset trikoot (nuo joita käytän alla olevassa kuvassa), ja päätin kävellä Petsamosta kotiin. Oli hidasta, raskasta ja kivuliasta. Kävelytiet oli varsin hyvin aurattu, mutta vauhti oli silti vain noin 11 min / km ja syke pitkästi päälle 130. No, aerobisen kunnon etsintä on vielä varsin alkuvaiheessa, joten en panikoi vielä.

Jutun kirjoittaja tekemässä pilatesliikettä

Koska jalka oli ärtyisä koko viikon, päätin tehdä viikonlopulle jättämäni kehonhuollon ja toisen lihaskuntotreenin sellaisina, että pääosin makaisin matolla. Lauantaina en käyttänyt tallenteita, vaan tein kehonhuoltoa itse keksittynä, erilaisia kiertoja ja dynaamista venyttelyä 35 min. Keskiviikkona kävin hierojalla, käytiin yläkroppa läpi, lapojen välinen kireys on helpottanut mutta alaselkä tuntuu vielä kovin kankealta.

Tänään tein lihaskuntona kolmevarttisen pilateksen GoGon Facebook-videolta. Tämä oli sellainen ohjelma, jonka olen tehnyt aiemminkin. Mitään ei tehty seisten, vaan oltiin koko ajan joko istuen tai maaten. Todella kevythän tällainen on, mutta sellaisen halusinkin tähän kohtaan. 

Ensi viikko on liikuntasuunnitelmassa superkevyt, ohjelmaan on merkitty ainoastaan 2 x 60 minuuttia aerobista ja 2 x kehonhuolto. Tällainen viikko osuu erinomaiseen kohtaan; menen huomenna aamulla Taysiin hammaskirurgille, hän poistaa yhden viisaudenhampaani. Operaatiosta seurannee muutaman päivän treenitauko, riippuen siitä kuinka hankala tapaus hammas on ja mitä kaikkea joudutaan tekemään, että se saadaan pois. Luvassa on joka tapauksessa neljän päivän kipulääkekuuri (Panadol forte + Burana 600 mg) sekä viikon antibioottikuuri. En siis tee vielä mitään suunnitelmia tulevalle viikolle, vaan myöhemmin miltä tuntuu. Jos niikseen tulee, pystyn tekemään kaikki neljä  treeniä viikonlopun aikana. 

Kivaa talven aikaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti