sunnuntai 14. helmikuuta 2021

Paljon tuttua ja vähän uutta tekemistä

Talvinen kävelytie puistossa, hämärtyvässä illassa
Tämä viikko on ollut liikunnan suhteen sekä hyvä että huono. Mukana on ollut jotain kivaa ja jotain vaivalloista. 

Maanantaina kävin pitkästä aikaa ryhmäliikuntatunnilla GoGolla, pääsin jonosta mukaan Parkin fascia method - tunnille. Mukaan otettiin 15 osallistujaa, ja salissa pystyttiin pitämään turvavälit. Salin lattialla oli punaisia palloja, ja jumppamatot aseteltiin niin että maton vasen yläkulma oli pallon kohdalla. Vein kotoa oman jumppamaton, ja kun olin salin vasemmassa reunassa niin sekä edessäni että oikealla puolellani oleva paikka oli tyhjä. 

Tiistaina olin myös ryhmäliikunnassa, kun pääsin vielä pidemmältä jonosta Cityn Booty-tunnille. Olin sunnuntaina varatessani jonossa numerolla 15, ja niin vaan mahduin mukaan 10 hengen tunnille... Eli näemmä aina kannattaa yrittää, moni varmaan varaa tunteja koko viikolle ja sitten peruu. Booty-tuntiin olin sekä tyytyväinen että tyytymätön. Tyytyväinen siksi, että kun ennen tuntia tutkailin laitteita niin totesin, että en tiedä mitä niillä kaikilla tehdään, en vaikka mukana on kuvallinen ohjeistus. Nyt kun olen ollut ohjatulla tunnilla, voin käyttää studiota itsenäisesti. Alkulämmittely tehtiin kuminauhalla ja siinä saatiin pidettyä ehkä metrin turvavälit, mutta muuten koronaturvallisuudesta ei ollut tietoakaan. Liikkeet tehtiin pareittain, niin että toinen tarvittaessa avusti saamaan painot ylös, ja toisen treenatessa toisella oli lepo. Yhdellä laitteella tehtiin kolme kierrosta maksimivoimaa etsien, niin että toistoja tuli 4-8. Se tarkoitti, että sopiva paino ei ehkä löytynyt ensimmäiseen sarjaan, joten painoja piti lisätä, ja sitten ottaa pois kun seuraava pari tuli sille laitteelle. Kävimme läpi 5 laitetta per pari, koskimme kukin moniin levypainoihin, eikä laitteita pyyhitty käyttäjien välissä. 55-minuuttinen tunti loppui kunkin kohdalla siihen kun oli tehnyt kaikilla laitteilla kaikki sarjat (minulla meni 44 minuuttia), ehkä ohjaaja sitten pyyhki laitteet ennen seuraavan tunnin alkua. Toisaalta kadutti että menin mukaan, toisaalta hyvä koska tarvitsin ohjeita laitteiden käyttöön. Studio itsessään on hieno ja viihtyisän oloinen, jos nyt pakaralihasten treenauspaikkaa voi viihtyisänä pitää... :)

GoGo Cityn Booty Studio

Keskiviikkoillan täytti liki 4-tuntinen elämänlaatulautakunnan kokous, ja torstaina olin iltavuorossa, joten viikon totaalilepopäivät olivat siinä. 

55-minuuttiset kuntopyöräilyt tein perjantaina Cityssä ja tänään Parkissa. 

Viikon toinen lihaskuntotreeni lauantaina meinasi tuottaa päänvaivaa, en löytänyt GoGon enkä YouTuben tallenteilta mitään, mikä olisi napannut. Tein sitten työpaikkani tiistaisen tyhy-jumpan, vaikka suhtauduin siihenkin vähän nihkeästi. Liikkeet olivat samat kuin parina edellisenä viikkona, ja muuten sama patteri mutta kierroksia oli 3 ja työaika 50 sekuntia. Toivottavasti tähän tulee lähiaikoina lisää variaatioita, ihan hirveän montaa viikkoa en taida jaksaa tehdä samoja liikkeitä. 

Eilen olimme puolisoni kanssa ulkona kävelemässä, totesin että kun alla oli siivouspäivä (josta minun osuuteni oli imurointi ja kylpyhuoneen siivous) niin jalka ei tykkää; on liian pitkäaikainen käyttö. Kävelimme puoli tuntia ja menimme sushille. Jalka on ollut tällä viikolla taas arempi, haavan alue on ollut kosketusarka ja siihen oli jostain ilmestynyt pieni rupikin. 

Kävelyrata Pyhäjärven jäällä
Kävelimme Pyhäjärven vetten päällä.

Tänään kävimme parin kaverini kanssa Kaupinojalla avantosaunassa, en ollut käynyt kuukausiin niin kyllä taas kylmä vesi teki hyvää! Menimme heti klo 12 kun sauna aukesi, niin mahduimme ensimmäisessä aallossa mukaan. Jo varttia yli siellä oli jonoa, siis niin että uusia pääsi sisään sitä mukaa kuin edellisiä lähti pois. En tiedä, montako pääsee kerralla sisälle, mutta saunomisaikaa on tunti. Siinä ajassa ehti käydä 4 kertaa vedessä, tunnustan että tällä kertaa en uinut vaan ainoastaan kastauduin. Ilma tuntui sen verran viileältä ja järveltä kävi tuuli, niin ei houkuttanut olla vedessä yhtään pidempään kuin mitä oli "pakko". 

Ensi viikko on liikuntasuunnitelmassa sama kuin tämä, 2 x aerobinen 55 min, 2 x kuntosali ja 1 x kehonhuolto. Teen varmaankin aika paljon kotona, siitä syystä että viikkoon osuu pari sellaista aamuvuoroa, että pääsen lähtemään töistä myöhemmällä junalla ja olen Tampereella vasta klo 18 eli salien ruuhkaisimpaan aikaan. Huomenna pääsen lähtemään kolmen bussilla, ja olen Tampereella 15.45, siitä menen Cityyn tekemään salitreenin. Muut päivät ja niiden toteutus on vielä auki. 

3/8 viikkoa liikuntasuunnitelmaa takana, ja olen saanut tehtyä kaiken mitä on ohjelmassa, jee! Tästä taas hyvillä mielin uuteen viikkoon :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti