lauantai 12. marraskuuta 2016

Villasukkajuoksua

Tänään lenkkarit ei vieneet minnekään, ne oli villasukat jotka vei! Ensi viikolle on luvattu plussakelejä niin tuumin että nyt jos koskaan on aika kokeilla villasukkajuoksua. Oikeasti olisi ollut pitkispäivä mutta vaihdoin sen tähän hupiin. 

Alimmaiseksi laitoin juoksusukat, päälle kahdet villasukat, joista päällimmäiseksi paksuimmat mitä kaapista löytyy. Sitten tutulle baanalle joen varteen, tuttu peruskutonen. Ehkä olisi ollut parempi mennä sukkajuoksulle keskiviikkona tai torstaina, ennen väylien auraamista. Nyt oli joenvarsikin liipattu tarkasti. En viitsinyt mennä pellon puolelle; voi olla että jo tästäkin tuli kylähullun maine :D Voi olla että oli myös hitusen liian lämmin, matkalla lämpömittari näytti -1. Lumi tuntui tahmealta, tuntui siltä kuin sukat olisivat koko ajan tarttumassa lumeen. Kolme kertaa piti pysähtyä irrottamaan isompaa lumipaakkua sukan pohjasta. 

En uskaltautunut villasukkajuoksulle päivänvalossa vaan menin vasta pimeän laskeuduttua. Iltaseitsemän jälkeen oli jonkin verran liikennettä, suurin osa ihmisistä liikkui koiran kanssa ja ainakin toivon että he keskittyivät seuraamaan koiriaan eikä sitä mitä mulla oli jalassa :) Lenkin alussa jännitti mutta eipä tuo lopulta niin kummalliselta tuntunut muuten kuin jalkapohjissa. Vähän kyllä jännittää huominen, miltä kropassa tuntuu. Arvaan että jalkapohjien lisäksi ainakin nilkat, pohkeet ja selkä muistuttavat olemassaolostaan. No, parina päivänä ahkeraa venyttelyä ja rullailua niin eiköhän se siitä... 

Päällimmäinen fiilis villasukkajuoksusta on että olihan se aika kummallista mutta samalla aika hauskaa :) Tekee mieli kokeilla toisenkin kerran.

4 kommenttia:

 1. Ihan uusi juttu mulle tällainen villasukkajuoksu. Paljasjalkajuoksun talviversioko? Oletko kesällä paljasjalkaillut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bongasin viime talvena facebookista, siellä moni hehkutti ja näköjään tänä talvena taas. Ehkä tää on just paljasjalkajuoksun talviversio :) Mulla on paljasjalkakengät, mutta sellaiset missä on joka varpaalle oma kolo niin ne tietysti vaatisivat myös samanlaiset sukat. Aloittelija olen vielä siinä lajissa mutta kokeilen aina välillä mitä jalat tykkää. Hiukan yllättäen ei tulleetkaan kipeiksi villasukkajuoksusta.

   Poista
 2. Vau, tuota voisi kokeilla jonkun ihan lyhyen matkan, kun säät taas sallivat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli aika hauskaa! Jokusen päivän on ollut tuntemuksia nilkan yläosassa / pohkeen alaosassa mutta hieronta ja venyttely on helpottaneet. Uusia lumia odotellessa :)

   Poista