sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Lunta ja ulkoilua

Tämä viikko on ollut liikunnan suhteen vähän erilainen. Työmatkaliikuntaa on tullut vähemmän kuin yleensä ja salitreenejäkin vain yksi. Mutta se kaikki muu!

Viime sunnuntaina lähdin kirjamessujen jälkeen vanhempieni luo Orivedelle. Maanantai oli vapaapäivä, joten kävin juoksemassa aamulenkin siellä. Tuttu viiden ja puolen kilometrin matka, jossa kuitenkin sai ihmetellä purettua kerrostaloa ja varoa liukkaita teitä. Iltapäivällä tapasin ystäväni Tampereella ja sen jälkeen matkustin kotiin.

Tiistaina kävelin töihin, mutta kesken päivää piti lähteä kokoukseen toisaalle niin paluumatkan liikunta jäi pois. Sama juttu torstaina, kävelin aamulla töihin mutta iltapäivällä menin junalla salille. Salitreeni oli hyvä, tein fysioterapeutin suunnitteleman ohjelman, aloitin kierroksen alusta 12 toiston sarjoilla. Ainakin osassa liikkeitä painoja oli enemmän kuin edelliskierroksella.

Keskiviikkona satoi lunta, kivaa! Viikonlopun aikana tuli vähän lisää, saapa nähdä pysyykö maassa.

Kahtena edellisviikkona olen juossut yli kaksituntisen pitkiksen, joten sen suhteen vuorossa oli kevyt viikko. Lauantaina oli kaunis aurinkoinen päivä, joten lähdettiin kahden kaverin ja yhden koiran kanssa Luukkiin kävelemään. En ollut koskaan käynyt siellä, joten eiköhän ollut aikakin. Katsottiin reitin alussa kartasta että mennään se 8.6 kilometrin lenkki. Yllätys, sykemittari etsi taas satelliitteja hävyttömän kauan, niin kauan etten jaksanut odottaa vaan käynnistin jossain kohtaa. ajattelin että saan ainakin sykkeen ja ajan. Mittarin mukaan kierros kesti 1 h 35 min mutta oli vain 7,33 km. Viimeisen puoli kilometriä Luukin kartanolta autolle mittari oli sammuksissa, mutta silti. Nopealla laskutoimituksella ehdin edetä noin 800 metriä ennen gps-mittauksen alkamista. Ja laitoin kuitenkin satelliitit hakuun heti kun noustiin autosta, eli siinä meni jo jokunen minuutti ennen kuin edes oltiin baanalla.


Reitti oli tosi kiva, vaikka yllättävän monta mäkeä mahtui noin lyhyelle matkalle :) Maisemat olivat kauniit ja oli kiva nähdä paljon muitakin reippailijoita.

Tänään oli vähän ex tempore - lenkkipäivä. Oltiin aiemmin puhuttu kaverin kanssa, että mennään Kuusijärvelle avantouimaan. Niin mentiinkin, mutta tavattiin parkkipaikalla toinen kaveri ja juostiin uinnin alle viiden kilsan lenkki. Mulle vauhdikas, keskivauhti oli 7.54, sisältäen kolme tosi lyhyttä kävelypätkää. 5,11 km vei 40 min 35 sek. Keskisyke oli kuitenkin vain 153, mietin että siinä täytyy olla virhe. Ei ole mahdollista että juoksen pk-lenkkiä 30-50 sekuntia hitaammalla kilometrivauhdilla ja samalla tai pari lyöntiä korkeammalla sykkeellä. Kuitenkin mittari näyttää minimisykkeen olleen tänään 101 ja maksimin 182, mitkä ovat täysin mahdollisia lukemia molemmat. Ehkä sitten kävelypätkät ja alamäet vetivät sykkeen sen verran alas. Osan matkasta tuntui hengästyneeltä, osaa ei. Hmm, täytyy seurata tilannetta. Tosin tässä oli se ero, että useimmat viime lenkit olen tehnyt työmatkajuoksuna jolloin selässä on ollut reppu. Vaikka siellä on vain rahapussi, kahdet avaimet, kaksi puhelinta ja iPad eli ei siis ole painava, niin ehkä se vaikuttaa hivenen sekä vauhtiin että sykkeeseen. 

Tänään oli nastalenkkarit jalassa, ekaa kertaa tänä talvena. Saa nähdä tuleeko jalat kipeksi. Vähän tuntuu kantapäissä ja pohkeiden alaosassa, täytyy venytellä hyvin. Järvessä kävin neljä kertaa, voi olla että ensi yönä nukuttaa kunnolla, sen verran rento ja hyvä olo tuli :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti