lauantai 1. lokakuuta 2016

Uusia hankintoja ja kimppalenkkejä

Uudet lenkkarit saivat rinnalleen joukon muita hankintoja. Kuvan kävelysauvat löytyivät Facebook-kirpparilta, hinta 5 € :) Myyjä sanoi että on ostanut ne silloin kun nyt 19-vuotias lapsi oli pieni mutta on käynyt niiden kanssa vain muutamalla lenkillä. No, mä en ole niin kova sauvahifistelijä että tarvisin mitään sen erikoisempaa, näillä pärjää hyvin. Testilenkki tuli tehtyä heti keskiviikkona, kun oltiin Juoksujalka vipattaa -blogin Merituulin kanssa Hakunilan urheilupuistossa juhlistamassa Kestävyyttä pintakaasulla - facebook-ryhmää. Satoi kaatamalla - tietenkin... Mutta hauskaa oli ja hiki tuli, vajaa tunti käveltiin. Siinä kohtaa ajattelin että onneksi uudessa asunnossa on sauna. sen verran ehti hiki kuivua ja tulla kylmä kun odotin bussia ja matkustin kotiin. 

Meitsi ja Merituuli. Ei olla sokerista ei!
Samalta nettikirpparilta löysin Haltin kevyttoppahousut kympillä, ne ovat kuitenkin sen verran lämpimät tuntuiset että pääsevät kunnolla käyttöön vasta hiukan kylmemmillä keleillä. Ja vielä: Citymarketista löytyi softshell-takki kahdellakympillä (-49 %), sekin sen verran paksua kangasta että taitaa mennä talvipakkasillakin. 

Tästä viikosta tuli vähän puolivahingossa aika raskas. Kaksi kertaa kävelin töihin ja juoksin kotiin, maanantaina ja perjantaina. Keskiviikkona oli sauvakävely. Torstaina kävin salilla, kun yhtäkkiä tuli mieleen että täytyy ainakin yksi lihaskuntotreeni saada viikkoon. Tänään oli seuraava kimppalenkki Helsingin puolella, neljän naisen voimin liikuttiin reilut 2 tuntia, puolet porukasta kävellen ja puolet juosten.

Näin se lopulta meni, juosten keskisyke 134, Se ei kyllä ole ihan todellinen; taas oli niin että puolet ajasta mittari näytti uskottavia lukemia ja toisen puolen lukemia 00-86. Pysäytin mittarin muutamaan kertaan niin sen jälkeen taas uskottavia n. 140 lukemia. Vauhti oli todellakin kävelyvauhtia, 9.14 min/km. Se herätti joitakin kysymyksiä. Kävellen samaa vauhtia syke on 125-129, eli ero on viitisentoista lyöntiä minuutissa. Sitten taas kun juoksen alle minuutin kovempaa - perjantaina keskivauhti 8.27 - niin syke on jo 30 lyöntiä korkeampi kuin kävellen (perjantaina 154). Miksi syke nousee vaikka vauhti ei sanottavasti kiihdy? Toisaalta, miksi juostessa syke pysyy samana vaikka vauhti vaihtelee? Maanantaina ja perjantaina keskisyke oli 154, vauhdin ollessa maanantaina 8.42 ja perjantaina 8.27. Eli viidentoista sekunnin vauhtiero juostessa ei vaikuta sykkeeseen, kun taas jo reilun puolen minuutin ero kävelun ja juoksun välillä nostaa sykettä hurjasti. Huh, alan olla pyörällä päästäni. 


Mutta kuitenkin, myös pitkiskausi on avattu. 14,15 km meni aikaan 2 h 9 min. Vähän jännitti, että mitä lonkka tuumaa. Ehkä nyt uskallan julistaa sen terveeksi, sillä tuon parituntisen aikana tuntui vain normaalia väsymystä kropassa, ei kipua. 

Ai niin, näin kävi eilen:


Eli ensimmäinen tavoite ensi vuodelle on valmis :) Sitä en vielä tiedä onko tuo oikeasti kevään ensimmäinen numerolapputapahtuma mutta tuonne menen hakemaan sitä alle 2.15 aikaa. 

2 kommenttia:

  1. Sullahan alkaa olla selvät sävelet keväälle. Hienoa! Mä vielä arvuuttelen juoksujani, mitä ja missä, kuinka usein. Ehkä kisakalenteri täyttyy jossain määrin itsestään tai sitten huomaan vuoden kuluttua näihin aikoihin, että motivaattorikisa jäikin sitten vuodelta 2017 väliin. Saas nähdä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään mietin että kiinnostaisi myös Helsinki Spring Marathon huhtikuun lopulla, entäpä jos aloittaisi kauden sieltä... Nyt kun tänä vuonna sai vain yhden lappujuoksun niin osallistujamitalinälkä alkaa olla kova! En usko että sulla jää motivaattorikisa väliin, eiköhän se löydä tiensä kisakalenteriin :)

      Poista