sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Määrää ja laatua

Peruskuntokausi on lähtenyt hyvin liikkeelle. Ei voi sanoa vauhdikkaasti, koska nyt mennään hiljaa. Viime viikolla kaikki aerobinen oli oman asteikkoni mukaan hissuttelua, tällä viikolla yhtä vaille kaikki. 

Viime viikolla tuli kolme juoksulenkkiä, joten päätin jo silloin että tällä viikolla juoksen vain kaksi kertaa. Turha ärsyttää lonkkaa, vaikka se ei ole nyt ollut kipeä. Sen verran oli iltamenoja, että työmatkaliikunta jakaantui eri päiville. Tarkoittaa sitä, että tiistaina ja torstaina kävelin töihin, keskiviikkona ja perjantaina juoksin töistä kotiin. Perjantaina oli vähän kiire kirjabloggaajien kuukausitapaamiseen, joten kiiruhdin kotiin. Se ei ollut varsinaisesti reipasvauhtinen, joten kutsun sitä semi-vk:ksi :) Keskivauhti 7.47 ja keskisyke 162. Eli siis noin 40-50 sekuntia kovempaa kuin yleensä ja syke vajaat kymmenen pykälää korkeampi. Sellainen olo, että tekniikka pysyi koossa loppuun asti ja olisin jaksanut juosta pidemmällekin. 

Lauantain pitkiksen tein sauvakävellen. Lähdin Tikkurilasta joenvartta kohti Paloheinää ja Haltialaa. Ihan huvikseni kokeilin, kuinka pitkä matka on. No sinne Keskuspuiston nurkille oli 10,5 km, ja kotiin vähän enemmän. En kauheasti harhaillut vaikka en aina tiennyt missä olen, jokikin hävisi näkyvistä jossain Tammiston nurkilla. Mutta jo lähtiessä asenne oli että tänään nautitaan auringosta. Mukana oli vettä ja yksi energiageeli, tietenkin myös matkakortti. Jaksoin kotiin asti, saldona oli 21,52 km johon meni 3 h 16 min. Ehkä vähän turhankin pitkä mutta tehdään lyhyempiä sitten kun sataa räntää...

Nyt kyllä täytyy keskittyä enemmän lihaskuntoon; nämä pari viikkoa on menneet jonkinlaisessa juoksu- ja kävelyhuumassa ja salitreeni on jäänyt vähemmälle. Viime viikolla kävin salilla vain torstaina, tällä viikolla vain maanantaina jolloin jäin salin jälkeen pilatekseen. Eilen mietin olisiko tänään salipäivä, totesin että tuskin koska jalkoja en ainakaan jaksaisi tehdä pitkiksen jälkeen. Tänään olo on taas vaihteeksi kuin jyrän alle jäänyt, kyllä tuntee selässä, pohkeissa ja takapuolessa että eilen on liikuttu! 

Tuntimäärä on ollut omaan tasooni varsin kova, viime viikolla 7 h 58 min ja tällä viikolla 8 h 49 min. Ensi viikko on syytä pitää kevyempänä. Pitkis lyhyempi, noin puolitoista tuntia. Korkeintaan kahtena päivänä kävely töihin ja juoksu kotiin. Lisäksi kaksi salitreeniä. Voisin jonain päivänä juosta töistä salille, niin lepopäiviä tulisi kolme. Tällä viikolla ainoa lepopäivä on tänään, johtuen siitä että työmatkaliikunta jakaantui kahden sijasta neljälle päivälle. 

Pakko myöntää, että vähän se Tukholman maraton houkuttelisi... Ainoa vaan että matkaseurasta ei ole tietoakaan, neljän naisen juoksuporukkamme on kärsinyt monenlaisista vammoista ja muilla on sellainen fiilis että jalat ei ehkä enää kestä maratonia. Pitäisi siis löytää uutta hyttiseuraa, jos haluaisi tehdä perinteisen laivareissun. No, on tässä vielä aikaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti