sunnuntai 24. syyskuuta 2023

Ensin huono ja sitten hyvä treeniviikko

 


Alkaapa muuten olla pimeä iltaisin! Vakilenkkini junalta kotiin menee kevyen liikenteen väyliä, mutta on silti aika kaivaa heijastinliivi esiin. 

Viime viikolle tuli vain kaksi treeniä, kesto yhteensä alle 2,5 tuntia. Toissa maanantaina sain illalla seurakseni kurkkukivun, keskiviikkona sen kaveriksi tuli päänsärky. Torstaiksi päänsärky oli pois, mutta yöllä yskin aika lailla. Pidin vielä torstainkin liikunnasta vapaana. 

Toissa perjantaina kävelin töiden jälkeen 52,5 min / 5,27 km / 124. Kävelyvauhti oli hukassa (keskivauhti 9.57) mutta olipa keskisykekin harvinaisen matala. Perjantain vastaisena yönä kurkku tuntui kuivalta ja yskin vielä vähän, mutta kipua ei enää ollut. 

Viime lauantaista tuli lepopäivä, vähän vahingossa ostin kaksi teatterilippua ja kävin klo 13 ja klo 19 näytöksissä. Kävin hakemassa Ratinan Shopping Festivalilta kavereillekin teatteriliput ja jossain välissä piti syödäkin, niin ei vaan ollut aikaa treenata. 

Sunnuntaina olin sadetta paossa salilla, poljin kuntopyörää 1,5 h. 


Tällä viikolla otin vahingon takaisin ja treenasin kuutena päivänä, vaikka mukaan mahtui yksi sairaslomapäivä aamuöisen oksentelun takia (en ole raskaana). 

Maanantaina kävin töiden jälkeen ystävän kanssa kahvilla Tampereen keskustassa, sen jälkeen kävelin Lapinniemeen ja tulin bussilla pois. 40 minuuttia / 4,07 km / 136. Nyt olikin hurjan korkea keskisyke, vaikka keskivauhti oli vain hivenen kovempi kuin perjantaina (nyt 9.51). Alla oli kyllä useampi huonosti nukuttu yö. 

Tiistaina olin sateensuojassa salilla, 57 minuuttia koko kehon treeniä. Keskiviikkona juoksin iltavuoron jälkeen junalta kotiin, 30 minuuttia / 3,45 km / 150. Keskivauhti 8.41 eli omaan tasoon reippaampi vauhti. Edellisellä juoksulenkillä keskisyke on ollut 147 keskivauhdin ollessa 9.04, eli ehkä yllättävän vähän pieneni keskisyke 20 sekuntia nopeammilla kilsoilla. Toki tänään oli pari pysähdystä liikennevaloihin, sekin saattoi vaikuttaa. 

Keskiviikkoiltana tunsin lenkin jälkeen rappukäytävässä, että vatsaa kivistää. Yöllä heräsin kolmelta, silloin kivistys oli niin voimakas ettei mikään asento ollut hyvä. Menin sohvalle pitkäkseni, sitten oksensin neljän ja puoli kuuden välillä kolme kertaa. Jäin torstaiksi kotiin, mutta tunsin jo silloin puoli kuudelta että eiköhän oksentelu loppunut siihen. Tosi väsynyt olin päivän, yhdeksän jälkeen keitin puuron, sitten menin takaisin maate ja nousin puoliltapäivin, iltapäivällä kahden aikaan mietin että pitäisikö mennä päiväunille. Loikoilin sohvalla silmät kiinni äänikirjaa kuunnellen kolmen ja neljän välillä, sitten kymmentä yli neljä tunsin itseni pirteäksi. 

Perjantaina en lenkkeillyt heti töiden jälkeen vaan vasta pari tuntia myöhemmin. Kävin Arboretumissa katsomassa syksyn etenemistä, yllättävän paljon siellä vielä kukki ja varsin vähän oli keltaista ja punaista. 1 h 18 min / 7,9 km / 130. 


Eilen olin sadetta paossa salilla, ensin 30 minuuttia soutua ja perään 45 minuuttia lihaskuntoa. Yksi liike ojentajille ja yksi hauiksille, muuten jalkatreeni. 

Tänään totesin että olen viluinen enkä halua lähteä ulos tuuleen lenkille, menin sitten salille ja poljin taas kuntopyörää 1,5 tuntia. Kuten viikko aikaisemmin, puolet ajasta oli hyvinkin hauskaa kun katsoin Yle Areenasta Sohvaperunoita :D

Tälle viikolle tuli sitten niinkin paljon liikuntaa kuin 6 h 11 min. Ennen muuta monipuolisesti, yksi juoksulenkki, kaksi kävelyä, kaksi lihaskuntotreeniä, yksi soutulaitetreeni ja yksi sisäpyöräily. Silläkös tuntuukin, ettei kroppa ole väsynyt. Vaikka kehonhuolto loistaa taas poissaolollaan... Huomenna olen iltavuorossa, ajattelin lenkkeillä junalta kotiin, samoin tiistai on lenkkipäivä. Keskiviikko on vapaa, sillä työpäivän päälle istun ensin 2 tuntia kampaajalla hiusten raidoittamisessa ja leikkaamisessa, perään reilut 2 tuntia teatterissa. Torstaina jotain kevyttä liikuntaa, koska oletan olevani aika väsynyt keskiviikon jälkeen. Olen silloin kuitenkin pois kotoa suunnilleen klo 6.30-22. Perjantaina lähden klo 5.50 junalla Turkuun kirjamessuille. Ja molemmat puolison kanssa manataan yhteyksiä; jos halutaan olla Turussa tietyssä paikassa klo 10, ei ole muuta vaihtoehtoa kuin tuo aamujuna. Seuraava juna on perillä vasta kymmeneltä, samoin aamun ensimmäinen bussi joka kyllä lähtee Tampereelta klo 6.30 mutta joka ilmeisesti kiertelee kaikki mahdolliset kylät ja jossa lisäksi on yksi vaihto matkalla. No, olen Turussa klo 7.35, joten käyn jossain aamupalalla ja sitten kävelen Messukeskukseen. Olen yötä hotellissa, joten voi olla että kävelen Messukeskukseen myös lauantaiaamuna. Ne eivät ole mitään urheilukävelyitä, sillä en halua olla hikinen ja haiseva perille saavuttuani...

Taloyhtiössämme on hissiremontti, joka alkoi meidän rapusta. Sen on luvattu olevan valmis ensi perjantaina. Jos näin on ja jos sää on hyvä, voisin käydä sunnuntaina pyöräilemässä. Remontin aikana en ole käynyt, sillä pyörävarastomme oli niin täynnä että fillarini ei mahtunut sinne joten se on olohuoneessamme. En ole halunnut / jaksanut / viitsinyt roudata sitä viidennestä kerroksesta pois ja takaisin rappusia pitkin, joten toivon että riittävän kesäisiä pyöräilykelejä olisi vielä jäljellä. 

Lämmintä syksyn aikaa! Nyt on ollut aika ihania päiviä, kun tuuli tuntuu jo viileältä mutta aurinko vielä lämmittää :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti