sunnuntai 8. lokakuuta 2023

Syysväsymystä ilmassa

 


Taas vierähti kaksi viikkoa edellisestä postauksesta. Nyt olen ollut terveenä, mutta elämä on ollut sikäli kiireistä että kahteen viikkoon on mahtunut paripäiväinen Turun-reissu ja kolmipäiväinen Helsinki / Espoo -reissu. 

Viime viikolle kertyi 5 treenipäivää. Maanantaina juoksin junalta kotiin, tuttu reitti Ratapihankatua yliopiston takaa Viinikan liikenneympyrään ja Ratinanrantaa Laukontorille. 33 minuuttia / 3,6 km / 147. Keskivauhti 9.09. 

Tiistaina kävelin Taysin pysäkiltä Petsamon ja Ranta-Tampellan kautta kotiin, 54 minuuttia / 5,52 km / 121. Keskivauhti 9.47. 

Torstaina taas iltavuoron jälkeen juoksu junalta kotiin, 32 minuuttia / 3,58 km / 148. Keskivauhti 8.56. 

Perjantaina ja lauantaina olin Turussa kirjamessuilla. Juna saapui perjantaina klo 8.35, joten kävin kahvilassa aamupalalla ja sen jälkeen kävelin Messukeskukseen, 1 h 3 min / 5,92 km / 129. Keskivauhti melko täydellä vatsalla ja kaikki tavarat mukana 10.35. Lauantaina vatsa oli vielä täydempi hotelliaamiaisen jälkeen, ja tavaroissakin oli pari kirjaa enemmän kannettavana, joten raskasta oli. 1 h 4 min / 5,89 km / 126. Keskivauhti 10.49. 

Tällä viikolla treenikertoja tuli vain kolme. Olin tosiaan pääkaupunkiseudulla keskiviikosta perjantaihin, aikataulu oli aika tiukka iltajuhlineen ja aikaisine aamulähtöineen. Nukuin hotellissa molemmat yöt tosi huonosti, sänky oli hyvä mutta en vaan saanut unta. Torstaiaamuna heräsin migreeniin, ja muutenkin heräilin öisin. Kotiin tultua nukuin huonosti myös perjantain ja lauantain välisen yön. Viime yö meni paremmin, mutta yön keskisyke oli 79. Helsingissä hotelliöinä se oli yli 80. Voi olla että on jotain syysväsymystä, tai että reissut on laittaneet kropan kierroksille. Lisästressiä tietysti tuo flunssakausi, jonka "ansiosta" joudun seuraamaan työkännykkää myös vapaalla jotta tiedän ketä on milloinkin poissa ja tarviiko vaihtaa vuoroja tai lyhentää palveluaukioloa. 

Viikko alkoi maanantai-illan juoksulla junalta kotiin, vakireitti jälleen. 27 minuuttia / 3,02 km / 148. Keskivauhti 8.55. Reitin pituus vaihtelee vähän sen mukaan, missä kohtaa gps löytyy ja aloitan mittauksen, tai kumpaa puolta Laukontoria kierrän kotikadulle. 

Tiistaina oli "pakkolenkin" paikka, ihan vaan siksi kun tiesin että treeneihin tulee 3-4 päivän tauko. Kävelin junalta kotiin Tammelan ja Ranta-Tampellan kautta, 46 minuuttia / 4,67 km / 132. Keskivauhti 9.48. Mukana oli painava ja täpötäysi reppu, kun kuljetin paitsi työläppäriä myös kasaa kirjastonkirjoja. 

Tänään en mennyt ulos kovaan tuuleen, kävin salilla polkemassa kuntopyörää 1,5 tuntia ja katsoin samalla 2 jaksoa Sohvaperunoita :D 

Rappumme hissiremontti on valmis, nyt vaan mietin että alkaako olla liukasta maantiepyörän ohuille renkaille. Lehtiä ja tuulen takia myös oksia on teillä paljon, lisäksi sateet ovat kastelleet useampana päivänä. Meillä alkoi töissä työsuhdepyöräetu, ajattelin tarttua mahdollisuuteen. Palkkaa tulee kuussa 100 € vähemmän, mutta saan hankittua pyörän johon minulla ei välttämättä olisi varaa jos se pitäisi maksaa kerralla. Ajattelin gravel-pyörää, josta olen kuullut paljon kehuja. Ainoa hankaluus on se, että missään ei ole tietoa siitä millä pyöräliikkeillä on sopimus Etufillarin kanssa. Tampereella kun liikkeitä on vaikka kuinka monta. Täytynee ensin haarukoida firmojen nettisivuja, jos niissä olisi mainintaa asiasta. Muuten ei kai auta kuin marssia ovesta sisään ja kysyä. Ja toivoa, ettei tarvi käydä monessa paikassa ennen kuin tärppää.

Puolisoni lähti torstaina Saksaan, joten olen ensi ja seuraavan viikon yksin kotona. Marraskuussa lähdemme parin viikon lomalle Sansibarin saarelle, edellyttäen että saamme viisumit. Hakemukset on menneet perille, kuittaus on tullut. Aion alkaa loman jälkeen treenata jonkun ohjelman mukaan, todennäköisesti Helsinki City Runille tähtäävän. Se on 30 viikon ohjelma, joten ihan ei aika riitä tehdä sitä kokonaan jos haaveilen olevani toukokuussa lähtöviivalla. Toivoisin olevani, sen verran kateellisena olen seurannut eilisen Tampereen puolimaratonin osallistujien postauksia. Tällä hetkellä tilanne vaan on se, että 9 minuutin juoksuvauhdilla ei päästä maaliin annetun aikarajan puitteissa ehkä missään tapahtumassa, ja koska en ole pitkään aikaan juossut kymppiä pidempää matkaa niin en edes tiedä jaksanko edetä puolimaratonin pituista matkaa. Taas päästään asiaan joka minua on vaivannut oikeastaan koko vuosikymmenen mitä olen juoksua harrastanut, "kaikilla muilla" käy niin että muutaman kuukauden kävely- tai pyöräilytreeni lisää juoksuvauhtia ja tiputtaa sykkeitä, minulla ei. Kävelyvauhtini on vain noin minuutin juoksuvauhtia nopeampi, ja kun joskus kokeilen juosta nopeampaa eli n. 8.30 kilsavauhtia, en jaksa kuin kolme kilometriä. Mutta lähden silti ohjelman kanssa kokeilemaan, mitä tapahtuu :) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti