sunnuntai 10. syyskuuta 2023

Kaksi viikkoa juoksua ja kävelyä

 


Huhhei, tällä viikolla on ollut hikiset lenkkeilysäät!

Edellisestä postauksesta ehti taas kulua kaksi viikkoa. Treenini on sinä aikana ollut hyvin yksipuolista eli kävelyä ja juoksua. Viime viikolla kolme lenkkiä, joista kävellen kaksi ja juosten yksi, tällä viikolla viisi lenkkiä joista kävellen kaksi ja juosten kolme. 

Viime viikolla olisin voinut liikkua enemmänkin, mutta maanantain kaatosateessa jätin kävelemättä töistä junalle, sen sijaan istuin työhuoneessani lukemassa kirjaa. Kilometrin matka kirjastolta Oriveden keskustan junaseisakkeelle kasteli kengät ja lahkeet litimäriksi. 

Tiistaina jäin bussista pois Taysin pysäkillä, kävelin siitä Linnainmaan Citymarketille, 49 minuuttia / 5,02 km / 126. Eilinen sade oli tiessään, nyt oli mukava kesäisen lämmin iltapäivä. 

Keskiviikkona kävelin iltavuoron jälkeen junalle, 58 minuuttia / 6 km / 132. Aurinko oli vaihtunut tihkusateeseen, joka kasteli kaiken muun paitsi kengät. Ilma oli hiostava, ehkä siksi kun lenkkeilin takki päällä - ensimmäistä kertaa pitkään aikaan. 

Viime viikon perjantaina jäin bussista pois Alasjärven pysäkillä, juoksin Kaupin ja Niihaman maastojen kautta Linnainmaalle. 1 h 32 min / 10 km / 153. Viimeiset 2 km asfaltilla, muuten kuntoradalla. Hikistä oli hihattomalla t-paidallakin, vaikka päivä oli pilvinen eikä aurinko paistanut. Tosi raskasta oli meno. 

Viikonloppuna oltiin kaverin mökillä Orimattilassa juhlimassa jälkivenetsialaisia, siellä en liikkunut - muuta kuin saunan ja järven välillä :D 


Perjantain lenkki veti pohkeet jumiin, tällä viikolla halusin kuitenkin liikkua heti maanantaina. Nyt kirjastossa on syysaikataulu, eli suljemme klo 19. Se tarkoittaa sitä, että enää en lenkkeile Orivedellä töistä junalle vaan vasta Tampereen päässä junalta kotiin. Nyt menin vain lyhkiksen, 28 minuuttia / 3 km / 143. 

Tiistaina meillä oli kirjailijavieras, joten työpäiväni oli 10-tuntinen. Siihen en ottanut enää treeniä päälle. 

Keskiviikkona oli kokoustäyteinen etäpäivä, töiden jälkeen kävin kävelemässä 1 h 8 min / 6,86 km / 123. Etäpäivän takia ehdin liikkua ollenkaan, sillä illalla tapasimme tamperelaisten kirjabloggaajien kanssa ja siinä meni taas perinteisesti reilut pari tuntia kuulumisia vaihtaessa. 

Torstaina jäin taas Alasjärven pysäkillä pois, juoksin Teiskontien ja Irjalankadun kautta Hakametsään ja edelleen Kalevan Prismalle. 41 minuuttia / 4,5 km / 149. Aamu oli ollut viileä, mutta iltapäivällä viiden maissa liikkuessa hihaton t-paita riitti. Hiki oli silti. 


Eilen lauantaina olin töissä, suljimme klo 14 ja juna lähti Oriveden keskustan seisakkeelta klo 15.10. Mitäpä siinä muuta olisi odotellessa tehnyt kuin lenkkeillyt. Juoksin keskustan alueella 42 minuuttia / 4,6 km / 147. Lenkin jälkeen oli aika tukalaa, hiki ei laskenut vaikka oli tuulista ja vaikka odotin junaa noin vartin (se oli reilut 5 minuuttia myöhässä). Taajamajunamatka oli itsessään myös tukala, sillä ikkunat olivat kiinni eikä mistään tullut minkäänlaista ilmavirtaa. Tuntui että hikeä valui koko ajan lisää. Onneksi matka kesti vain puoli tuntia. 

Tänään heräsin aamulla siihen, että ihan kaikki ärsyttää. Lähdin vitutuksenpoistoseikkailulle, eli matkustin bussilla Lentävänniemeen ja kävelin sieltä keskustaan. Oikeastaan kaikki kävelyreitit olivat outoja, lisäksi ratikkatyömaa katkoi osan reiteistä. Ihan mukavaa oli kuitenkin tutkia, millaisia reittejä uusien talojen ja kokonaan uuden asuinalueen liepeillä menee. Saatan mennä toistekin tuohon suuntaan, ehkä niin että en lähdekään keskustaan päin vaan vielä syvemmälle Lentävänniemeen, Suomensaareen ja mihin ikinä sieltä pääseekään. Ajatus oli tulla bussilla Lielahdesta tai ratikalla Santalahdesta, mutta kävelin koko matkan. Lielahdessa matkaa oli takana liian vähän, ja Santalahden n. 8,5 km:n kohdalla ajattelin että kaipa kävelen kotiin niin saan reilun kympin mittariin. 1 h 48 min / 11 km / 131.  


Ensi viikko on - jälleen - vielä kysymysmerkki. Huomenna pidän välipäivän, olen iltavuorossa ja kun saavun Tampereelle niin tapaamme ystäväni kanssa. Tiistaina voisin lenkkeillä, keskiviikkona käyn ehkä GoGolla kokeilemassa uutta puolituntista Bodystep Functionalia johon perään sopisi tunnin fascia method. Kehonhuolto on taas loistanut poissaolollaan jo useamman viikon... Lauantaina olen menossa iltapäivällä teatteriin, kenties liikun ennen sitä tai sen jälkeen. Sunnuntaille pitkis, joko kävellen kuten tänään tai juosten. 

Juoksussa ei kylläkään tapahdu mitään edistymistä, vauhti on edelleen yli 9 minuuttia / kilometri silloin kun syke on 14x. Ja sitten jos syke menee yli 150:n niin en jaksa juosta pitkään. Elättelen toiveita että tässä syksyllä  - lenkkisäiden huonontuessa - tulisi käytyä enemmän salilla tekemässä lihaskuntotreeniä. Ruokavalioon olen jo alkanut kiinnittää enemmän huomiota, jos vaikka saisin painoa alas. Yli 40-vuotiaana tuntuu, että etenkin vatsamakkara on kovin sitkeässä. Pidän kuitenkin tärkeänä, että olen saanut juostua, niin että se alkaa pikkuhiljaa olla taas rutiini, eikä satunnainen yksittäinen lenkki silloin tällöin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti