sunnuntai 20. elokuuta 2023

Migreenin sävyttämä kevyehkö viikko

 


Viime viikko loppui ja tämä viikko alkoi migreenillä :( Maanantaina nukuin aamulla bussissa, sitten pitikin ottaa kohtauslääkkeet ennen kahdeksaa. Onneksi oli paljon väkeä töissä, pystyin pitämään työhuonepäivän eikä tarvinnut lääkeväsymyksessä ja -tokkurassa palvella asiakkaita. Väsymys onneksi helpottaa muutamassa tunnissa. Nukuin toki bussissa myös paluumatkalla. 

Olin ajatellut tehdä kävelylenkin, mutta bussinokosten jälkeen olo tuntui varsin virkeältä ja hyvältä joten vaihdoin juoksuun. Vaikka olo tuntui normaalilta, meno ei sitä ollut. Varmasti kolme kolmiolääkettä kahdessa vuorokaudessa vaikutti. Juoksin Alasjärven pysäkiltä Takahuhdin läpi Kalevaan, 41 minuuttia / 4,55 km / 151. Kuumakin oli taas, yli 20 astetta ja silkkaa aurinkoa. 

Tiistaina ehdin jo riemuita terveestä päivästä, juoksin töiden jälkeen. Aika lailla sama lenkki kuin maanantaina, puolisen kilsaa pidempänä. 44 minuuttia / 5 km /150. Heti oli kilometrivauhti 10 sekuntia nopeampi kun ei ollut lääkitystä alla. Tokihan sitten migreeni iski myöhemmin illalla... 

Neljän peräkkäisen migreenipäivän jälkeen otin keskiviikkona rauhallisesti. Kävelin Orivedellä töistä junalle 53 minuuttia / 5.4 km / 132. Onneksi kävelin; taajamajuna olisi ollut liki puoli tuntia myöhässä niin olisi ollut tylsää odotella. 

Perjantaina olimme työporukalla liikenteessä tyhy-päivän merkeissä, kiersimme Oriveden kyliä. Västilässä kokeilimme frisbeegolfia, totesin etten ole siinä(kään) lajissa luonnonlahjakkuus. Sain työkaverilta kyydin Hervantaan, sieltä juoksin Veisun kautta Hatanpäälle, 48 minuuttia / 5,46 km / 147. 

Eilen oli tosi huono päivä. 10 tunnin yöunien jälkeen olin niin väsynyt, että 5 tuntia heräämisen jälkeen piti ottaa tunnin päikkärit. Päätä särki ja olo oli tosi huono. Jotenkin oli tosi vaikea olla, oikein mikään asento ei tuntunut hyvältä. En jaksanut edes lukea, joten vuorotellen kuuntelin äänikirjaa ja katsoin urheilua telkkarista. Myöhään illalla iskikin sitten taas kerran migreeni :( 

Migreenilääkkeiden ja 9 tunnin yöunien jälkeen olin aamulla kuin uusi ihminen. Lähdin aamupalan jälkeen kävelylle Arboretumiin, 1 h 9 min / 7,05 km / 131. Lämmin oli aamulla yhdentoista aikaan. olin kotona jo ennen puoltapäivää, eli lenkkeilin itselleni hyvinkin varhaiseen aikaan. Mutta kuten eräs, jonka nimeä en muista, kommetoin Facebookin jommassakummassa juoksuryhmässä johon kuulun; on yhtä reipasta lenkkeillä iltakuudelta kuin aamukuudelta. Tämä on mielestäni viisaasti sanottu. Jos ei ole aamuihminen, en ymmärrä miksi pitäisi väkisin herätä viikonloppuna aamuseitsemältä lenkille. 

Alkuviikko pitäisi olla nättiä, ajattelin että huomenna juoksisin. Tiistaina olen iltavuorossa, silloin kävelen junalle. Keskiviikkona säästä riippuen joko juoksulenkki tai kuntosali. Torstaina on töiden päälle lautakunnan kokous, se venynee taas niin että olen kotona iltayhdeksältä. Perjantaina salille. Viikonloppu ei ole vielä varma, todennäköisesti lähden Helsinkiin siskoni luo, jotta saamme tehtyä kesän perinteisen siskospiknikin. Jos sataa, pysyttelemme sisällä, tai yksi vaihtoehto on päiväristeily Tallinnaan. Saa nähdä. 

Ajatus on palata pikkuhiljaa salitreeniin ja alkaa totuttaa kroppaa sellaiseenkin liikuntaan. Jos tai kun aloitan juoksuohjelman mukaisen treenaamisen lokakuussa, on hyvä jos jaloissa olisi nykyistä enemmän voimaa. 

Leppoisia loppukesän juoksuja!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti