sunnuntai 3. huhtikuuta 2022

Vaihteeksi huono treeniviikko

 

Tällä viikolla ohjelmassa on ollut tavallista vähemmän treeniä, ja ongelmia on riittänyt. Maanantai oli lepo, enkä tehnyt perinteistä iltavuoron jälkeistä lenkkiä.

Tiistai oli tavallista pidempi työpäivä, sillä kirjastossamme vietettiin Harry Potter -päivää ja halusin olla mukana ison osan kolmituntisesta tapahtumasta. Olin kolmas pyörä mutta en yhtään liikaa, kun valtaisaa osallistujamäärää neuvottiin tehtäväpisteillä. Tulin puoli kuuden junalla Tampereelle, ja lenkkeilin sen jälkeen. Tällä kertaa en mennytkään Ranta-Tampellaan päin vaan kieppasin Kalevankankaalle ja sieltä Järvensivulle. Hautausmaan luona oli paljon varjopaikkoja, ja niissä oli jäätä ja lunta. Tunnin lenkki keräsi 5,53 km, keskisyke 136. Tämä lenkki kipeytti penikat, ne ovat yhä kipeät. En tiedä miksi, kuitenkin jäätikköpaikkoja oli aika vähän, eikä jaloissa ollut sen enempää uusia kenkiä kuin uusia sukkia. Alla oli huonosti nukuttu yö, joten ehkä raskaan tuntuinen meno vaikutti lihaksiin. 


Torstaina kävin salilla pyöräilemässä tunnin verran, ensin menin jossakin Normandian maaseudulla ja loppumatkasta Pariisissa. Kivan kepeää tekemistä, vaikka säärissä tuntuikin. 

Perjantaina tunsin itseni väsyneeksi, joten ajattelin tehdä puolituntisen lihaskuntotreenin. Otimme kolmen kaverini kanssa Fitfarmilta VHH-dieetin, ja siihen kuuluu myös treeniohjeet. Viime viikolla en ollut lukenut ohjeita kunnolla, ja tein kotitreenin kokonaan kun tarkoitus oli tehdä vuorotellen ala- ja yläkropan treeniä. No, eipä ole ensimmäinen kerta kun teen ensin ja luen ohjeet sitten :D Nyt tein alakropan treenin, meni siinäkin 40 minuuttia. 8 liikettä, 12 toistoa, 4 sarjaa, toistojen välissä 45 sekunnin tauko. On edelleen tehokas treeni, pakarassa tuntuu tänäänkin että toissapäivänä on treenattu :) 

Viikonloppu onkin mennyt maatessa. Lauantaina heräsin kurkun karheuteen ja hirveään päänsärkyyn. Olin tosi väsynyt koko päivän. Tänään aamulla olo tuntui suht normaalilta, mutta päänsärky ja väsymys palasivat iltapäivällä. Kotitesti on näyttänyt negatiivista molempina päivinä. Nyt tässä illalla on alkanut tuntua siltä, että päänsärky taitaa kääntyä migreeniksi. 

Huomenna olen aikeissa mennä töihin, ennen kaikkea siksi koska kotitestit näyttävät negaa. Lisäksi minun pitäisi olla iltavuorossa, ja nyt kun eri liitoilla on ylityö- ja vuoronvaihtokieltoja niin voisi olla vaikeaa saada toista iltavuorolaista. Mietin myös, että tämä viikko oli aika stressaava. Sain töissä lisää tehtäviä työnkuvani kulttuuripalveluiden osuuteen, kesätyöntekijät menivät osittain uusiksi, jouduin selittämään paikallislehden uutisointia koskien kirjastoa, ja lisäksi dieetti on muuttanut etenkin päivän aikaista ruokavaliota (lounaan ja päivällisen annoskoot ovat tosi pieniä). Eli voi olla, että päänsärky ja väsymys ovat "vain" stressiä ja sen purkautumista.

Ensi viikon liikunnat ovat vielä arvoitus, riippuu mihin suuntaan vointini menee. Haluaisin lenkkeillä, mutta tympii kun taas on luvattu pakkasta ja lumisadetta. Alustava suunnitelma on, että huomenna menen iltavuoron jälkeen salille pyöräilemään 45-60 minuutiksi. Tiistaille olen varannut aamupäiväksi hierojan, puhuttiin penikoiden ja yleensä etuketjun avaamisesta. Mietin, että hieronnan jälkeen voisi tehdä VHH-kotitreenistä yläkropan treenin. Keskiviikkona olen iltavuorossa, silloin voisin kävellä junalta kotiin. Torstai on tiukka päivä, ensin meillä on kasvatus- ja opetuspalveluiden johtoryhmän kehityspäivä klo 8.30-16 ja perään on elämänlaatulautakunnan kokous alkaen klo 17. Kotona olen todennäköisesti iltakahdeksan jälkeen, kokouksen pituudesta riippuen voi mennä yhdeksäänkin. Sille päivälle ei siis sovi liikuntaa. Perjantai on myös lomapäivä, silloin haluan mennä salille, mahdollisesti sekä pyöräilemään että tekemään lihaskuntoa. Toivoisin että ilma lämpenisi vihdoin, haluaisin viikonloppuna tehdä pitkän kävelylenkin. Ja kenties ottaa ensimmäiset juoksuaskeleet. Saa nähdä miten käy! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti