sunnuntai 17. huhtikuuta 2022

Bodycombat-huumaa tulevia vapaaehtoiskiireitä

 


Taas vierähti kaksi viikkoa melkein huomaamatta! Olen päässyt takaisin treenien makuun ja mikä parasta, tekeminen on ollut varsin monipuolista ja mukavaa.

Aloitetaan taas alusta. Tätä kaikkea on tapahtunut sitten edellisen postauksen:

Maanantaina 4.4 piti olla liikunnasta vapaa, mutta kas kummaa, juna iltavuorosta kotiin oli korvattu bussikuljetuksella. Ja missään ei tietenkään koskaan ole edes arvioitua aikaa, milloin bussi on milläkin asemalla. Päätin sitten kävellä rautatieasemalle ja mennä puoli yhdeksän junalla Tampereelle. Farkut ja toppatakki eivät ehkä olleet maailman paras treeniasu, mutta tulipa kuitenkin ulkoiltua. 1 h 3 min / 6.1 km / 138.


Tiistaina 5.4 oli lauantaivuorosta vapaapäivä. Tein kotona iltapäivällä 45-minuuttisen lihaskuntotreenin, tällä kertaa vuorossa oli VHH-dieetin kotitreeni yläkropalle. Kuvittelin sen kestävän lyhyemmän aikaa mutta kesti kuitenkin tuon kolme varttia. Liikkeet tein 8 kilon kahvakuulalla, joten esim. vipunostot sivulle jäi kokonaan pois ja vipunostot eteen tein kahdella kädellä. 

Keskiviikkona 6.4. menin iltavuoron jälkeen salille polkemaan kuntopyörällä 45 minuuttia. Keskisyke 132, korkeampi kuin yleensä, mutta käytinkin nyt isompia vastuksia kun treeniaika oli tavallista lyhyempi. 

Perjantaina 8.4. olin ystäväni kanssa bodycombatissa, kokeilin nyt ensimmäistä kertaa sitten jalkaleikkauksen että kestääkö koipi. Kestihän se! Toki jätin osan hypyistä tekemättä, ihan varmuuden vuoksi. Kivaa oli, muistin taas miksi tämä on ehkä se ykkössuosikkini ryhmäliikuntatunneista. 

Sunnuntaina 10.4. oli taas vaihteeksi kylmää ja lumiräntää, joten suuntasin salille pyöräilemään. Nyt koko tunnin setti. Keskisyke oli 136, epäilen sen johtuvan siitä että poljin wattipyörällä varsin etunojapainotteisessa asennossa enkä leveäsatulaisella pyörällä. Salilla oli ruuhkaa, niin vain wattipyörä oli vapaa. Ajattelin että eipä siitä haittaa ole, että alkaa totutella takapuoltaan kapeaan satulaan. Jos vaikka lähiaikoina pääsisi ulos pyöräilemään.


Viikon saldona oli siis viisi treenikertaa, joissa 1 kävely, 2 sisäpyöräilyä, 1 lihaskuntotreeni ja 1 bodycombat. Yhteensä noin 4,5 tuntia. 

Tällä viikolla jatkettiin bodycombatin merkeissä, ensimmäinen kerta oli heti maanantaina. Tykkään ohjelmasta numero 90 ja olen iloinen, että se pyörii vielä monta viikkoa. Combat on yksi niistä harvoista lajeista, jossa saan kädet ja jalat liikkeelle yhtä aikaa, molempien sarjat ovat riittävän yksinkertaisia :D Tunnin jälkeen käytiin ystäväni kanssa pulahtamassa Suolijärvessä, nyt todella nopea käynti järvessä kun mentiin ilman saunaa. 

Keskiviikkona jäin bussista pois Taysin pysäkillä ja kävelin Kissanmaan - Hakametsän alueella. Kalevan Prismalta tulin ratikalla kotiin. Olisin halunnut kävellä pidempäänkin, mutta toista kertaa tänä vuonna jalassa olleet kesälenkkarit hiersi pahasti isovarpaiden viereisiin varpaisiin. Tuli kuitenkin 57 minuuttia / 5,6 km / 128. Ihanaa kun kevät tulee, aion tehdä enemmänkin sitä että jään esim. Linnainmaalla bussista ja kävelen sieltä Kalevaan tai ehkä jopa kotiin asti. Kun ilma lämpiää ja aurinko paistaa, pidemmät lenkit kiinnostaa enemmän.

Sitten taas tulikin lumisateisia päiviä, joten perjantaina kävin salilla pyöräilemässä tunnin verran, jälleen wattbikella, keskisyke 129.

Viikonlopun olen pääosin vain kirjoittanut. Monta edellistä viikonloppua on ollut kaikenlaista, niin kirjoittamani tarina on jäänyt pahasti taustalle. Nyt olen paneutunut siihen taas enemmän. 

Eilen katkaisin kirjoitusrupeaman puoleksi tunniksi, tein Aamulehti Livestä GoGon teräspakaratreenin. Se on myös yksi suosikkini, vaikka onkin tosi raskas. Sisältää jalan liu'utusta sivulle ja taakse (liukuvan jalan alla on villasukka), sumo- ja askelkyykkyä, yhden jalan kyykkyjä, tasapainoilua, lantionnostoa, liikkeitä konttausasennossa... 

Tänään kävinkin sitten taas vaihteeksi bodycombatissa. Hikistä puuhaa mutta tosi kivaa!


Tämän viikon saldo on jälleen viisi treenikertaa, johon sisältyy 1 kävely, 1 sisäpyöräily, 1 lihaskuntotreeni ja 2 bodycombatia. Noin 4,5 tuntia taas. 

Ensi viikon treenit on perinteisesti auki. Huomenna on vielä töistä vapaa, ja kun on luvattu lämpöä ja aurinkoa, saatan lähteä katsomaan miltä Hatanpään Arboretumissa näyttää. Ainakin yhden bodycombatin haluan viikkoon, samoin VHH-dieetin alakroppatreenin. Viikon ainoa iltavuoro on tiistaina, se on tällä tietoa vapaa. Aamut ja illat on viileitä, niin mieluusti kävelen aamuvuoron jälkeen klo 16-18 välillä. 

Sunnuntaina menee monta tuntia koulutuksessa jääkiekon MM-kisojen vapaaehtoistehtäviin. Toukokuusta tuleekin aika rankka, joten siinä saattaa liikkumiset jäädä vähemmälle. Kuun alku kertoo, että olen palkkatöissä la 30.4, ja sitten 2.5. alkaen ma-pe, päälle vapaaehtoistöissä la-su. Toinen viikko näyttää siltä että olen palkkatöissä ma, ke, pe ja la, vapaaehtoistöissä ti, to ja su (vuorot klo 13.50 - 21.10). Kolmas viikko menee palkkatöissä ma-pe, vapaaehtoistöissä la. Eli ensimmäinen täysin vapaa päivä on sunnuntai 22.5. Onneksi olen saanut arkivuorot palkkatöistä vapaaksi (toki ne vaativat kaksi lauantaivuoroa). Viimeisellä viikolla olen palkkatöissä ma-ke ja pe, vapaaehtoistöissä helatorstain ja sunnuntain. Eli ajalla 30.4. - 29.5. on tasan kaksi päivää, jolloin en ole joko palkkatöissä tai vapaaehtoishommissa. Toki vapaaehtoistöissä iltavuorot alkavat sen verran myöhään, että siinä ehtii käydä aamupäivällä lenkillä tai salilla. Se on sitten eri asia, kuinka paljon jaksaa. Lentopallokisoissa meitä oli viime kesänä välillä niin paljon kerrallaan vuorossa, että osa sai joskus lähteä aikaisemmin, saa nähdä tapahtuuko samaa jääkiekkokisoissa. En kuitenkaan kadu lähtöäni vapaaehtoiseksi, kisoista jää aina paljon kivoja muistoja. Ja ihan konkreettisiakin, esim. lentopallokisoista vesipullo jota käytän niin jumppatunneilla kuin avantouintireissuilla :) 

Kivaa kevätaikaa!

2 kommenttia:

  1. Olen täsmälleen samaa mieltä Bodycombatista: hikistä, hauskaa ja "koreografiat" sujuu yllättävän hyvin tällaiseltakin, joka yleensä tuskailee niiden oppimisessa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tanssitunnit olisi kivoja, mutta niissä jää kyllä kädet roikkumaan sivulla... Baletin kanssa juuri ja juuri selvisin, kun samaa liikettä toistettiin tarpeeksi monta kertaa :D

      Poista