sunnuntai 20. maaliskuuta 2022

Sisäliikuntaa ja lisää pääkallokelejä

 


Kaksi viikkoa on mennyt hujauksessa. Tajusin kyllä viime sunnuntaina, että olisi blogitekstin aika, mutta oli niin myöhä että jätin kirjoittamisen tähän viikkoon. Treenikuvio on ollut koko kaksiviikkoisen aika samanlainen, muutamia kävelylenkkejä olen tehnyt ja manaillut yhä vaan jatkuvia pääkallokelejä, jonkin verran olen käynyt salilla polkemassa kuntopyörää. On tosi kiva, että leikattu jalka kestää pyöräilyä :) Olen kyllä laittanut polkimien remmit niin löysälle, että ne eivät paina päkiöitä yhtään.

Lähdetäänpä purkamaan treenejä alusta asti, eli tässä listaus mitä olen tehnyt edellisen postauksen jälkeen.

Tiistaina 8.3. kävin salilla polkemassa tunnin verran. Ihana olla lämpimissä ja ennen muuta jäättömissä olosuhteissa. Välillä on oikea jalka oikutellut, nyt siinä on vaivaisenluu välillä turvoksissa ja punoittava. Saapa nähdä onko se leikkauskunnossa missä vaiheessa. 

Samoin pyöräilin tunnin ajan keskiviikkona 9.3. Aamu oli härdelli; herätyskelloni ei soinut, havahduin klo 6.14 että bussi lähtee kolmen vartin päästä ja minulla on 20 minuuttia aikaa lähteä kotoa. Aamupala jäi väliin, mutta ehdin bussiin. Ja pakko oli mennä sillä aikaisemmalla, koska olin sopinut tiedonhaun opetuksen koululle aamukahdeksaksi. Vähän oli koko päivä kummallisen tuntuinen, sekä siksi että oli niin äkkinäinen lähtö mutta myös siksi että vietin puoli päivää koululla kahden luokan kanssa. Ne olivatkin tällä erää viimeiset koulukäyntini; jätän loputkin lasten- ja nuortenosaston työt pois ja jättäydyn täysin kirjastonjohtajaksi. 


Perjantaina 11.3. tein kahvakuulatreenin kotona, 44 minuuttia Rammsteinin tahtiin. Koko kehon treeni, joissain biiseissä koko biisi samaa liikettä (taukoja välissä) ja joissain kaksi eri liikettä. 

Lauantaina olin puolison, parin kaverin ja kaverin kolmen koiran kanssa jäällä kävelemässä. Näsijärvellä oli kiva hankikanto, ja koska kuljimme kaukana luisteluradasta ja kahvilajonosta, annoimme koirien juosta vapaana. Ihana ulkoilusää! Oli ehkä liian paljon vaatetta päällä, oletin että jäällä tuulee mutta olikin ihan tyyntä. Kotoa kotiin 1 h 25 min / 5,3 km / 114. Viime sunnuntaina kävin kaverin kanssa uudella GoGon salilla Hervannassa, olimme fascia method -tunnilla. Onhan uusi aina hieno, mutta en vielä ollut vakuuttunut kuitenkaan. Sisään mennessä kysyin missä on pukkarit ja lämpösali, kun olen ensimmäistä kertaa käymässä. Minulle tultiin näyttämään niiden sijainti, mutta eipä henkilö sanonut että pukukaappeihin pitäisi olla oma lukko. Onneksi kaverilla oli, sain tavarani hänen kaappiinsa. Muuten olisi joutunut ottamaan repun jumppasaliin. Lämpösalin sijoittelu oli hieman outo, sali on pitkulainen ja ohjaaja on lyhyellä sivulla. Lisäksi toisella pitkällä sivulla on pelkkää ikkunalasia, joten kaikki miesten pukkariin menijät näkevät (ja varsin moni näytti myös tuijottavan) saliin. 

Ihan hyvä viikko oli siis viime viikko treenien suhteen. Rapiat 5 tuntia ja kaikki suht kevyttä. Kehonhuoltokin mukana :)

Tällä viikolla treenit alkoivat tiistaina, olin jälleen GoGolla pyöräilemässä tunnin verran. Varvas ei kipuillut yhtä paljoa kuin viime viikolla, turvotusta on mutta punoitusta ei. Illalla osallistuin Teams-tapaamiseen koskien toukokuisia jääkiekon MM-kisoja, meitä oli linjoilla reilut 30 Tampereen akkreditoinnissa työskentelevää. Kiva tietää vähän etukäteen, millainen porukka on. 

Keskiviikkona en osannut päättää mitä tekisin, selasin sitten GoGon Facebook-sivujen jumppavideoita ja päädyin tekemään puolituntisen vatsa-selän. 

Torstaina tein kuutamokävelyn eli lenkkeilin illalla töiden jälkeen, perinteinen junalta kotiin -kieppi Tammelan ja Ranta-Tampellan kautta. Manailin sohjoa ja jäätä, hitain kilometri kesti taas yli 12 minuuttia. 49 minuuttia / 4,4 km / 140. Vaikka päivälämpötilat on reilusti plussalla, yöt ovat pakkasella ja jäädyttävät sulamisvedet. En muista milloin viimeksi on ollut näin pahat ja pitkään jatkuneet pääkallokelit, onpa ollut luntakin enemmän kuin vuosikausiin. 

Eilen oli työpäivä, ja kävelin Orivedellä töistä junalle. Sama meno oli naapurikunnassa, jotkut kohdat täysin sulia mutta riitti myös jäätä tien leveydeltä ja satunnaista sohjoa. Aurinkolasit unohdin kotiin, mutta onneksi en saanut migreeniä. Estolääke on toiminut hyvin, on ollut vain kolme kohtausta sen jälkeen, kun lääkitys helmikuun alussa alkoi. 50 minuuttia / 4,75 km / 132. 

Tänään kävinkin sitten taas liikkumassa sisätiloissa, ensin 45 minuuttia pyöräilyä ja perään 28 minuuttia yläkropan treeniä. Pakkalaitteissa rintaprässi, pystypunnerrus, ojentajat, talja taakse myötäotteella ja talja eteen vastaotteella, lisäksi pystysoutu levypainolla. 

Ensi viikolla minulla on tiistaina vapaapäivä, ajattelin silloin käydä tekemässä salitreenin päiväsaikaan, ennen iltapäivä neljän - viiden ruuhkaa. Joku päivä käyn kävelemässä ja katsomassa, josko kohta tiet olisivat sulana ja pääsisi liikkumaan ilman että tarvii koko ajan tuijottaa varpaita. 

Kivaa kevätaikaa! Ihanaa kun päivät ovat pidentyneet ja kohta pitenevät lisää, eikös ensi viikonloppuna käännetä taas kelloja. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti