sunnuntai 3. lokakuuta 2021

Parempi ja huonompi treeniviikko

 


Kuluneet kaksi viikkoa ovat olleet treenin suhteen tosi vaihtelevia. Tällä viikolla treenipäiviä oli vain kaksi, syynä muut kiireet kuten kampaajakäynti, elämänlaatulautakunnan kokous ja Turun kirjamessut. Viime viikko sen sijaan oli parempi, treenikertoja tuli viisi.

Toissa maanantaina harrastin työmatkakävelyä Petsamon ja Ranta-Tampellan alueella, 1 h 1 min / 6,16 km / 126. Keskivauhti oli 10.01. Vauhti oli maastoon nähden tosi epätasainen, mielestäni reitti on hyvinkin tasainen, silti nopein kilometri oli 9.49 ja hitain 10.23. 

Tiistaina menin osittain saman reitin, Petsamon osuus oli pienempi. 51 min / 5.12 km / 126. Keskivauhti 9.57, ja vauhti paljon tasaisempi kuin maanantaina eli 9.51 - 10.04. Usein kyllä yöunet sunnuntain ja maanantain välillä ovat huonot, joten se voi olla yksi selittävä tekijä. 


Torstaina tein lenkin yllättävään aikaan, keskellä päivää. Olin matkatöissä, eli tutustuin Kangasalla Vatialan omatoimikirjastoon sekä kävin pääkirjastossa haastattelemassa kirjastonjohtajaa. Söin siellä välipalaa, joten matkatessani kohti Nekalan omatoimikirjastoa korvasin lounastauon kävelyllä. 55 minuuttia / 5,52 km /137. Keskivauhti 9.59. Oli aika lämmin päivä, oli ehkä liikaa vaatetta päällä. Plus perinteisesti reppu selässä hiostamassa. Mutta oli kiva kävellä vieraammissa maisemissa. 


Lauantaina olin laiska, ei huvittanut oikein mikään. Pääsyin kuitenkin tekemään GOGOn Youtubesta puolen tunnin kuminauhatreenin. Olen tehnyt sen saman monta kertaa, mutta edelliskerrasta on sen verran aikaa että olinkin unohtanut osan. Kuten alla olevassa kuvassa olevan liikkeen, missä ensin koukistetaan vuorojaloin, sitten yhdellä jalalla kerrallaan niin että sarjan lopussa on pito. Kuten ohjaaja sanoo, kivasti reisiä tärisyttävä liike ja varmasti hyvä peruskyykyn korvaaja.


Viime sunnuntain lenkki oli sikäli eriskummallinen, että en tiedä olisiko se ollut sopivaa tehdä ollenkaan. Ystäväni aloitti viime viikonloppuna jäsenkorjaajaopinnot, ja lauantaina tuli viesti että sunnuntaille tarvittaisiin testipotilas. No minähän olin heti innokas! Hoidon sai 40 €:lla, ja sen teki opintojensa puolivälissä oleva opiskelija. Jalkateräni todettiin jäykiksi, ja niiden jumeja hierottiin auki. (Oli muuten pari päivää sen jälkeen sellaista hyvällä tavalla kivaa kihelmöintiä). Samoin lapojen välit hierottiin auki, ja tuolilla istuen selkärankaan liikkuvuutta. Hoito tehtiin Lielahdessa, ja kävelin sieltä Epilän ja Pispalan kautta kotiin, 1 h 13 min / 7,5 km / 128. Keskivauhti 9.46, eli heti lähti kymmenkunta sekuntia vauhdeista pois :D Enkä mielestäni kävellyt erityisen lujaa, sitä osoittaa sykekin joka on kuitenkin useammin ollut yli kuin alle 130.

Tämän viikon maanantain pidin tarkoituksella liikunnasta vapaana, osittain edellispäivän jäsenkorjauksen ja osittain iltavuoron takia. 

Tiistain lenkki oli lyhkis, 39 minuuttia / 4 km / 129. Keskivauhti 9.44. Kävin töiden jälkeen kampaajalla hakemassa tukkaani raidat. Kun pääsin sieltä pois, vaihtoehdot oli kävellä junalle (junan lähtöön 44 minuuttia) tai odottaa puoli tuntia yhteysbussia asemalle ja lenkkeillä Tampereella. Päätin kävellä Orivedellä, koska olin lähtenyt kotoa aamulla klo 6.30 niin päivä olisi ollut melko pitkä, jos olisin lähtenyt lenkille klo 18. Nyt sain mennä suoraan kotiin. 

Myös keskiviikon lenkki jäi lyhyeksi, 41 minuuttia / 4,16 km / 127. Keskivauhti 9.52. Menin Arboretumiin, siellä myös syksy etenee vaikka paljon vielä kukkiikin. Poispäin tullessa nappasin puolison mukaan Hatanpäältä, mentiin syömään Aloha Rameniin ja käytiin kaupassa. 
Loppuviikko onkin ollut treenitöntä. Torstaina oli töiden jälkeen elämänlaatulautakunnan kokous, se työpäivä alkoi siis klo 7.50 ja lähdin kokouksesta klo 20.10 ehtiäkseni illan viimeiseen junaan Tampereelle, kotona olin klo 21.15. Perjantaina lähdettiin puolison kanssa suoraan töistä Turkuun, olimme siellä iltakahdeksan maissa. Lauantai meni kirjamessuilla, sieltä kotiuduimme eilen klo 21 maissa. Tänään oli kyllä tosi kaunis aurinkoinen päivä, mutta olen ollut niin väsynyt etten jaksanut tehdä mitään. Olen kirjoittanut tämän blogipostauksen ja messupostauksen, katsonut Ruudusta lentopalloa ja lukenut kirjoja. 

Ensi viikko on toivottavasti treenin suhteen normaalimpi. Huomenna ajattelin kävellä bussipysäkiltä kotiin. Tiistaina on vapaapäivä, siihen olen suunnitellut salitreeniä kun kerrankin pääsen sinne ruuhkattomaan aikaan. Lauantaina olen töissä, silloin kävelen joko töistä rautatieasemalle tai sitten Oriveden keskustassa niin, että hyppään junaan keskustan seisakkeelta. Muiden päivien tekemiset ovat vielä auki. Ulkoilua on todennäköisesti paljon, koska vain keskiviikkona on iltavuoro. Eli varmasti torstaina tai perjantainakin kävelen bussipysäkiltä kotiin. 


Syksy on edennyt vauhdilla, tuntuu että ihan hetkessä puut ovat vaihtaneet keltaiseen väriin ja pudottaneet tosi paljon lehtiä. Vielä on ollut lämpimiä päiviä, vaikka aamut ovatkin kylmiä. Työmatkaliikunnassa riittää yhä haastetta, että miten pukeutuu niin että ei palele töissä eikä tule liian kuuma lenkillä. On minulla nytkin yksi fleecepaita töissä odottamassa kotiin kulkeutumista, kun aina pitää miettiä mitä pakkaa reppuun niinä iltapäivinä, kun lenkkeilee. 

Kivaa uutta viikkoa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti