maanantai 14. joulukuuta 2020

Sairasloma loppuu, pian pääsen liikkeelle!

 

Ikkunan ulkopuolella puu, jonka oksilla ohut lumikerros. Taustalla kerrostaloja pihoineen
Terveisiä sairasloman loppumetreiltä! Palaan töihin ylihuomenna, ja samaan aikaan päättyy salijäsenyyteni tauko. 

Olen liikkunut nyt kaksi viikkoa ulkona ilman keppejä. Ongelmatonta se ei vielä ole; jokainen askel tuntuu ja joudun ottamaan tavallista lyhyempiä askeleita. Lisäksi leikkausalue on kosketusarka, ja se myös ärtyy herkästi. Kun olin muutamana päivänä peräkkäin liikenteessä tunnin kaksi, se oli muuta ihoa lämpimämmän tuntuinen ja punoittava. Olen käyttänyt kylmäpakkausta. Kaksi päivää olen kulkenut kotona ilman kenkiä. Sisäkenkiä suositeltiin noin neljäksi viikoksi, mutta niiden kanssa on se ongelma että ne osuvat leikkausalueelle ja saavat sen ärtymään entisestään. Töissä käytän joka tapauksessa sisäkenkiä, joten uskaltaudun jättämään ne kotona pois. 

Isovarvas on puoliväliin asti suora, mutta pää haluaa kääntyä viereisen varpaan puoleen. Olenkin käyttänyt päiväaikaan silikonista varpaanerottajaa. Sitten kun alan harrastaa liikuntaa, aion ostaa urheiluteippiä ja teipata varpaan suoraksi. 12.1. menen uudelleen röntgeniin ja lääkärille, katsotaan sitten miltä näyttää. 

Monet liikuntapaikat ovat kiinni, ja itse olen miettinyt että uskallanko kuinka käydä GoGolla. Siellä on nyt kyllä niin, että tavarat saa olla mukana, eli on mahdollista välttää pukuhuoneita. Ehkä viikonloppuna voisin kokeilla kuntopyörää, oletan että samat iltapäivätunnit ovat rauhallisia nyt kuin vuosi sittenkin. Otan pehmeän laskun töihin, olen tällä viikolla töissä ke-pe ja sitten ensi viikon lomalla. Eli joulunaluspäivinä voisin myös mennä kuntopyöräilemään keskellä päivää. 

Kävelylenkeille en vielä uskalla lähteä, varvas kipuilee riittävästi ihan peruskauppareissuistakin. Koska työpäivän aikana joudun kävelemään jonkin verran, aion mennä välimatkat kotoa linja-autoasemalle mahdollisuuksien mukaan bussilla. Turha rasittaa jalkaa liikaa, kun toipuminen on vielä selvästi kesken.

Tänään sain idean, että hei meillähän on kirjastossa lainattavia hulavanteita. Lainaan yhden niistä työhuoneeseeni, voin taukojumppa-hulailla muutaman kerran päivässä :) Kotona voin palailla lihaskuntoharjoitteluun, sillä GoGolla on taas alkanut tulla jumppia tallenteina, ja lisäksi ainakin YouTubessa on useita videoita. Puolen tunnin kahvakuulaa tein keväällä, se oli muistaakseni varsin jalkaystävällinen. Samoin puolen tunnin kuminauhajumppa (jossa hyppyjen tilalla voi askeltaa) ja 40-minuuttinen barefoot bootcamp (jossa siinäkin askellusvaihtoehto). Pilates, yogalates ja vatsa-selkä -treeni ovat muut äkkiseltään mieleen tulevat lajit, joita uskoisin voivani harrastaa myös toipilasaikana.

Jäinen asfaltti

Tänään ulkona oli suoranainen tappokeli, en tiedä miten olikin yhtäkkiä tullut kauhea jää joka puolelle. Olin liikkeellä maastojuoksukengillä, ja vaikka vaapuin varovasti niin kolme kertaa jalka meinasi luistaa alta. Onneksi oli aina oikea jalka; pelkään yhä että vasen jotenkin tökkää tai retkahtaa niin että leikkausalueella menee jotain rikki. Nastalenkkarit olisivat olleet oikea valinta ulos, mutta koska olin hakemassa eläköityvälle työkaverille lahjakorttia niin jouduin liikkumaan myös sisätiloissa, ja sisällä nastat ovat superliukkaat. Jos tämä keli jatkuu, joudun tosissasi miettimään kenkävalintoja työmatkalle, ja sillä ajatuksella että pitääkö olla vaihtokengät jo työpaikan ulko-oven ja työhuoneen välille. 

Ihanaa joulunaikaa kaikille, toivottavasti ensi vuonna päästään takaisin tavallisempiin olosuhteisiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti