keskiviikko 29. huhtikuuta 2020

Terveisiä ortopediltä: lunta tupaan!

Kuva tältä aamulta, lumisateesta melkein vappuna, kuvastaa aika hyvin sitä miltä minusta nyt tuntuu. Viime perjantaina sain yllätyssoiton: pääsenkö röntgeniin ja ortopedille tiistaiaamuna. Järjestin asiat niin, että pääsin. Käynti oli sekä yllätyksellinen että yllätyksetön. Jalka kuvattiin, jonka jälkeen ortopedi (eri kuin tammikuussa lähetteen tehnyt ortopedi) sanoi että vaatii leikkaushoitoa. Hän kuvaili operaation ja jatkohoidon, mitä myös oltiin käyty läpi toisen lääkärin kanssa aiemmin.

Yllätys tuli sairaanhoitajan luona. Hän totesi että laitetaanpa minut leikkausjonoon. Siis mitä, enkö olekaan ollut jonossa tammikuun käynnin jälkeen! Nyt vaan mietin, että olisiko homma edennyt nopeammin, mikäli tammikuun käynnillä ortopedillä olisi ollut käytettävissään elokuussa työterveydessä otettu röntgenkuva. Tai jos röntgenlääkäri olisi havainnut vaivaisenluun. Nyt on vielä se tilanne, että koronan takia uusia leikkausaikoja ei saa varata, eli eivät osaa antaa mitään arviota siitä, koska leikkaus mahdollisesti olisi. Pahimmillaan menee kesän yli :( Kysyttiin kyllä aikataulutoiveita, sanoin että mahdollisimman pian. Mutta voi siis olla, että saan heittää hyvästit ajatukselle lenkkeilystä tänä vuonna. 

Eipä sitten auta kuin jatkaa jumppaamista. Sitä olen tehnyt varsin ahkerasti, keskimäärin viisi kertaa viikossa. On kyllä ollut tehokastakin, kuukaudessa vyötärö on kaventunut kolme senttiä ja vaaka näyttää viitisen kiloa vähemmän kuin maaliskuun lopussa. Että jotain hyvää kaiken tämän jalkakurjuuden keskellä. 102 lajia hyvinvointia on saanut kaksi lajia lisää, Trainer 30 oli Fressin puolituntinen käsi- ja olkapäätreeni, jossa oli mukana muutama vatsaliikekin. Vatsa-peppu oli vähän yllätys, enkö muka ole tehnyt sellaista? Ei, on ollut pelkkää peppua ja teräspakaroita, tai vatsaa ja selkää. Tai vatsaa ja peppua mutta myös muuta kroppaa, niin että treeni on kulkenut muokkauksen tai circuitin tai kehonpainotreenin nimellä :D 

4 kommenttia:

  1. Tsemppiä. Yllättävän paljosta sitä kuitenkin noustaan! T. ihminen joka ei koskaan kuvitellut enää juoksevansa säännöllisesti, vaan kuinkas kävikään? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Aloitin juoksuharrastuksen aikuisena nollasta, täytyy vaan ajatella niin että nyt on edessä paluu vuoteen 2012 ja siihen ikimuistoiseen ensimmäiseen juoksulenkkiin. Mutta kun on rakentanut juoksukunnon kertaalleen yli 30-vuotiaana, niin miksipä se ei onnistuisi uudelleen. Olen yhä kuitenkin helpottunut siitä, että on diagnoosi ja hoitokeino, ettei tarvitse arpoa vuosikausia että mistä on kyse.

      Kuinkas kävikään niin, se on aina kiva kuulla ja lukea kun asiat onnistuvat :)

      Poista
    2. Noniin, mahtavaa! Omiin jalkoihini seuraava hoitokeino taitaa olla proteesit kun mitkään välimuodot eivät pysyvää apua tuo, mutta niin kauan kuin nykyisellään kantavat, niin luomu-polvilla mennään :) Toivottavasti saat jalat mahdollisimman pian kuntoon!

      Poista
    3. Toivotaan pitkää ikää ja edes kohtalaista terveyttä luomu-polville :D

      Poista