sunnuntai 19. huhtikuuta 2020

Kevät: lumisadetta ja aurinkoa niin ulkona kuin mielessä

Kevät etenee tasaisen tutusti, sää vaihtelee välillä kymmenen minuutin välein. Viime viikonloppu oli lunta ja tuulta, tämä viikonloppu aurinkoa ja tuulta. Treenit ja työelämä on jatkuneet entiseen tapaan. Tällä viikolla tuli aika paljon lihaskuntoa putkeen, joten ainakin huominen maanantai on otettava kehonhuoltopäiväksi.

Viimeiset pari viikkoa olen siis treenannut sisätiloissa. Suurin osa lajeista on ollut ennestään tuttuja, ihan siksi koska Fressin ja GoGon tarjonta on ollut aika paljolti samoja tunteja. Tuttuja lajeja ovat olleet teräspakarat, vahvat kädet, POP pilates, vatsa/selkä, ABS 30 sekä liikkuvuus/venyttely, niitä olen tehnyt 1 - 3 kertaa kutakin.

Kuitenkin 102 lajia hyvinvointia - haasteeni on saanut muutaman uuden merkinnän, yhteislukema on nyt 25. Viime viikolla kokeilin Fascia Methodia, josta en ihan vielä päässyt jyvälle. Osittain syynä oli nauhoituksen huono laatu, ohjaajan puhe ei juuri kuulunut joten tehdessä ei voinut keskittyä asiaan kuuntelemalla vaan piti tihrustaa läppärin ruutua. Muutamassa kohtaa ohjaaja oli lisäksi sijoittunut niin, että pelkästään katsomalla en päässyt kärryille siitä, mitä olisi pitänyt tehdä ja tavoitella. Liikkeet sinänsä olivat varsin tuttuja erilaisista muista kehonhuoltotunneilta. GoGo yrittää saada uuden nauhoituksen tehtyä, jos niin käy niin aion kokeilla uudelleen.

Toinen pieni pettymys oli GoGon kehonpainotreeni; odotin crossfit-henkistä menoa mutta se olikin pääosin kehonhuoltoa. Paljon venyteltiin, vähän tehtiin liikkuvuusharjoittelua ja vähän keskivartalotreeniä. Esittelyn perusteella odotin kovempaa menoa, kun sanottiin että ohjaaja on Tapparan entinen liigapelaaja ja että treenin voi tehdä oman kunnon mukaan. Nimikin oli sinänsä harhaanjohtava, koska valtaosa tarjonnasta on nyt kehonpainolla tehtävää treeniä.

Sen sijaan GoGon muokkaus oli sitä mitä odotin, ensimmäinen vartti lämmittelyä mutta siinä jo sykkeet saatiin reippaasti ylös. Koko kehon treeni, jonka jälkeen tuntui että tehty on! Pidin myös Fressin Peppu 30 - ohjelmasta.

Ensi viikolle en saanut vielä suunniteltua päiväohjelmaa, sillä GoGo ei ole vielä julkistanut mitä on Facebook livessä. Aamulehden kanssa yhteistyössä tehdyistä ensi viikolla kiinnostaa lauantainen rasvanpoltto 30 + teräspakarat 30. Fressiltä olen suunnitellut maanantaille kehonhuoltoa, keskiviikolle circuitia ja perjantaille yinjoogaa.

Muuta elämää ensi viikolla on luvassa keittiössä ja parvekkella. Kävimme tänään ostamassa siemeniä ja astioita, haen huomenna vielä multaa niin sitten istutan chiliä, tomaattia, paprikaa, pinaattia ja amppelimansikan. Nyt kun kerrankin on parveke, niin on kokeiltava onnistuuko parvekepuutarha :) Olen skeptinen, sillä joskus aiemmin olen kokeillut tomaattia mutta mullasta nousi yksi sentin pituinen vihreä korsi. Parempi taito ja onni tällä kerralla :)

Etätyöt jatkuvat yhä, ensi viikolla menen Orivedelle vain perjantaina. Sähköpostitulva on onneksi rauhoittunut, nyt pääsen keskittymään kaupungin uusien nettisivujen tekemiseen. Yt-neuvotteluista ei ole kuulunut huolestuttavia uutisia, ja pomoni kanssa on puhuttu että omalta osaltani tilanne on se, että jos kirjastoa ei avata 14.5, voin sen jälkeen siirtyä sote-puolelle töihin, mikäli siellä tarvitaan apua. Pääsiäinen menikin taas migreenissä, oli kolme kohtausta alle vuorokaudessa (perjantai-illasta lauantai-iltapäivään), tämä viikko on onneksi mennyt ilman sitä kiusaa. Olen alkanut miettiä, olisiko taas aika mennä lääkäriin, tuntuu että estolääke ei tehoa enää, eikä kohtauslääkekään joka kerta. Raivostuttavaa.

Seuraavan postauksen taidan tehdä sitku-elämästä, sen verran paljon olen suunnitellut mitä teen sitten, kun poikkeusaika päättyy...

Kivaa kevään jatkoa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti