sunnuntai 8. syyskuuta 2019

Juoksutelakalla: stressipalloja ilmassa

Täällä ollaan, juoksutonta elämää viettämässä. Spinningiä kokeilin, 40-minuuttista TRIP-tuntia. 20 minuutin kohdalla totesin että ei tätä lajia, lopputunti sitten himmaillen. Kaikki varpaat vetivät tunnottomaksi ja jalkaterä oli kipeä nilkkaan asti. Salilla olen käynyt muutaman kerran, lisäksi perjantaina uiskentelin maauimalassa. 

Maanantaina kävin erikoistuvalla urheilulääkärillä. Ei hänkään tarkkaa diagnoosia osannut antaa, mutta tutki enemmän kuin työterveyslääkäri. Hän totesi, että vasemmassa jalassa on madaltunut jalkaholvi, lisäksi vaivasenluu vetää kakkosvarvasta vinoon. Näin:

Lääkäri teki myös testin: seisoin jalkaterät 20 senttiä toisistaan, sitten nostin polvea vuorotellen. Lantio erosi keskilinjasta vasemmalla 13 senttiä, oikealla 9. Kun keskityin ajattelemaan asiaa, pitämään ryhdin hyvänä ja nostamaan jalkaa (eikä vain polvea) niin ero tasottui. Mutta siis, vasen puoli on heikompi. Ensi torstaina aloitan fysioterapian; lääkäri sanoi että jos siitä ei ole apua niin sitten kannattaa mennä jalkateriin erikoistuneelle ortopedille. Asetan kuitenkin isohkoja odotuksia fyssarille, koska jos ongelmien aiheuttaja on lihastasapaino ja sen puute, niin asia on korjattavissa. Vielä en ala ajatella niin, että juoksut on juostu, maratonit ynnä muut historiaa ja edessä liikkuminen vain liikkumisen ilosta, ilman tavoitteita. 

Urheiluhierojalla kävin tiistaina, pohkeet ja takareidet on nyt taas käsitelty. Hänkin huomasi puolieron, takareidet olivat molemmat jumissa mutta vasen pahemmin. Hänelle kerroin lääkärikäynnistä ja tulevasta fysioterapiasta, hän sanoi että myös osteopaatista voisi olla apua. Kampaaja kehui kuivaneulausta, sanoi saaneensa siitä apua niin alaselän kipuun kuin niska- ja hartiaongelmiin. Kiinnostaa sekin. Mutta jos nyt ensin käyn fysioterapeutilla alkukartoituksessa enkä säntää joka paikkaan :) Koska urheiluhierojani tekee myös treeniohjelmia, kysyin vinkkejä salille alkulämmittelyyn. Kun jalkaterä vaivaa, aerobiset laitteet ovat kivuliaita käyttää. Sain vihjeen lämmitellä laitteessa, eli tehdä ensimmäisen sarjan todella pienillä painoilla, pumppaavalla liikkeellä. Tätä toteutinkin jo, tein jokaista liikettä viisi sarjaa niin että ensimmäinen oli tosi kevyellä painolla, sitten neljään muuhun laitoin aina vähän lisää, kunnes viidennessä en enää jaksanut tehdä yhtä monta toistoa kuin muissa. 

Jalkaongelma on yksi stressipallo, työ toinen. Kirjastomme johtaja on jäämässä opintovapaalle syys-lokakuun vaihteessa, ja minusta tulee hänen sijaisensa. Jännittävää, koska en ole koskaan ollut esimiesasemassa. Toisaalta ei jännitä, koska henkilökunta on tuttu ja työnkuvassani pysyy lasten- ja nuortenkirjastotyö osittain. Kuitenkin esimerkiksi talousarviossa pysyminen / säästöjen etsiminen on varmasti stressaavaa kokemattomalle ihmiselle. Huomenna haastatellaan hakijoita, jotka haluavat minun paikalleni kirjastonhoitajaksi. Sekin on minulle uusi tilanne, olen aina ennen ollut se jota haastatellaan, en se joka haastattelee. Lisäksi pomoni sanoi että hän ei tiedä mitä hänen pitäisi kertoa minulle, koska asiat tulevat mieleen silloin kun ne tulevat vastaan. Eli en tule saamaan kovinkaan tarkkaa perehdytystä kirjastotoimenjohtajaksi. 

Kolmas jännityksen aihe on miesystäväni työnsaanti. Hänellä on ensi viikolla haastattelu Tampereella, toivon että hän saa paikan. Eikä päädy esimerkiksi Espooseen, jolloin hän joutuisi vuokraamaan sieltäkin asunnon ja maksamaan kahta vuokraa. 

Että tämmöistä pallottelua. Katsotaan saanko jossain vaiheessa kaikki pallot kiinni vai lentelevätkö ne sinne tänne. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti